Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dağ bisikleti kullananlar kaç km hız yapabiliyor?

@enqinHLC

kardeşim bana yine kızacakasın ama hasanağa bahçesinin eğimi belki %3 bile değildir ve parkurun yarısı çıkış yarısı iniş :) ayrıca 100metre ya var ya yok.

Bence bu konuyu şöyle çözelim;

Yarın akşam içmeye gidiyoruz ama haftaya cumartesi yada pazar seninle urlaya gidip gelelim mtb ile düz yolda 30km/h ortalama yapılamayacağını kendi gözlerinle göreceksin :) şayet 30/h ile gidip dönersek içiyorsan biralar içmiyorsan öğle yemeğin benden :D

Linkte de rota var yaklaşık 60km :)

(link)

• Beğen
Tepkiler: Tayfun Sezer
Scudo
@umutcanv 30km ortalama ayrı bişey kardeşim onu yapmak afedersin kas yırtmaya benzer kondisyon ve dinlenme iyi olmalı her zaman yapılacak iş değil. Standartta 20km ortalamayı tutturuyorum şehir içi yokuşlarla dahil. Hasanağa parkında parkur düzayak sayılır parkur 1.1km olarak ölçtüm. 23-25km ortalama hız virajlarıda sayarsak kötü sayılmaz tabiki fakat kimle neyle kıyasladığımızada bağlı. Urla yolunda pedallarsak 25km tahminimce olabilir urlaya hiç gitmedim bisiklet ile bi deneriz tabiki amaç turlamak olsun. Bu arada bisikletimde kaliteli bir mtb sayılmaz market bisikleti diye tabir ettiğimiz ucuz bisikletlerden hasanağa harici arkamda portbagaj çanta ve sırtımda çanta ile yapılan hızlar. Önümüzdeki hafta turlayalım ama günü özelden yazarsın.

• Beğen
Tepkiler: umutcanv
@enqinHLC

30km olmayacağında anlaştığımıza sevindim :) bu hafta kondisyonu arttır hocam haftaya net günü belirleriz performans turu yaparız beraber urlada mola verip döneriz keyifli olur :)

• Beğen
Tepkiler: enqinHLC
Bu MTB ile 30+ km/h ortalama yapan arkadaşlar ne yiyor ne içiyor acaba?
Birde mümkünse 10-15 km lik mesafe, bayır aşağı raporlarını değilde 100+ km mesafelerde ortalamalarını görsek.
Aşağıdakini 28 jant tur bisikleti ile yaptım, ve çok çok kassam ortalama max 2-3 km daha artar, 26-27 km/h olurdu.
MTB ile 30+ ortalama yapanlardan bi shot alsak ?
str.jpg

Triban 500 FB yol bisikleti B'TWIN Kullanan var mı? Varsa performans olarak yada + ve - yönleri neler? Bilgilendiren olursa memnun olurum.

Bu mtbler harika dostum

@taner07
Bir de 30-40 kilometrede 30 ortalama yapanlar varmış. :D
Ben yol kullanıyorum bugün 41.5 kilometrede 27.8 ortalama yapabildim anca. :)

rockrider 300 ile çok dik bir yokuştan inerken 58 km/h ulaştım... en yüksek hızım bu oldu.
düz yolda ise ortalama 20 km/h ile gidiyorum.

max 46,7 km/h ancak bisiklet ağırdı yeniyle hiç denemedim:D

bugün yokuş aşağı 74,5 km/h ... stravanın yalancısıyım.
ben de max. hızı bu kadar beklemiyordum ama strava böyle dedi. :D

stravaya olan güvenim biraz sarsıldı. . . çünkü bugünkü yokuştan daha dik bir yokuştan inerken 58,7 olan mx. hızım, bugün daha uzun bir yokuş ama 58,7 hıza ulaştığım yokuş kadar eğimli olmayan bir yokuşta 74,5 km/h.

acaba önden arkadan esen rüzgar gerçekten bu kadar etkiliyor mu? gerçi rüzgara da pek dikkat etmedim var mı yok mu diye ama... belki de yokuş uzun olduğu için hız bu kadar arttı.
ya aslında ben gerçekten 74,5 hıza ulaşabildiğime inanmak istiyorum, ama gerçekten ulaştım mı emin olamıyorum.
strava yanılmaz derseniz çok sevineceğim :D

Bugün bir arkadaşa şahit oldum arabayla giderken, hızlı gidicem diye çok dengesiz gidiyordu.Dengesini kaybedip kaza yapması an meselesiydi

@camoko06
dengesiz derken? nasıl yani?

hani bazen hızlanmak için ayağa kalkar ve gidonu sağa sola savurarak koşar gibi süreriz ondan mı bahsediyorsunuz?

mtb de 20 nin üzerinde ortalama hız tutturmak gerçekten zor.

at.jpg

Eğer yokuş aşağı negatif eğimlerden konuşacaksak Sabuncubeli inişinde 93 kg ağırlığımın da yardımıyla ve aerodinamik pozisyonda kısa bir süreliğine 80 km/h görmüşlüğüm var 29 mtb ile. Fakat uzun turlarda ortalamam 20 civarında, 25'e çekmek için çalışıyorum...

ben yol bisikletine geciş yaptım bence nerede kullanacagına baglı sehir dışı yol bisikleti sehir içi mtb hoplayıp zıplamak için :D birde performansta önmli olan kondüsyon bence

beylikduzu eminonu dişşiz lastik ort 24 km gecen hafta yaptım

Geri