Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dağ bisikleti kullananlar kaç km hız yapabiliyor?

2 hafta önce tur sırasında Dikili-Menemen arası Bergama bağlantısından sonra 15 dakika boyunca 40km ortalama ile sonra Aliağaya kadar 31km ortalama ile Aliağadan Menemene 27km ortalama ile gitmiştim yüklü vaziyette. Yokuş aşağıyı bence referans almamak lazım sonuçta performansın kaynağı kişi değil, coğrafyanın eğimi oluyor.

Not: Ekleme yapmam gerekiyordu, Dikili-Bergama arası rüzgar karşıdan şiddetli esiyordu. 17 ortalamayla geldim. Bergamadan sonra yaklaşık yarım saat rüzgar arkadan çok güzel şekilde vurdu ve hızlandırdı. Daha sonra soldan gelmeye başladı. Hız üzerinde etkisi büyük. Lastikle Scwalbe Marathon Plus 26X1.50

Scudo
iZMİR bel kahve yokuşundan inerken aoro duruşuyla 80 i yakaladım :D

Kron xc 500 le 20 farklı turda deneme yaptım. Yorulmadan gidilebilen ortalama hız 30 kms. Yokuş aşağı 55-65. Gerisi sallamadır.

29 inçlik mtb ile (15kg) 45 civarına çıkıyorum. ancak çok zor. hem pedalı çok hızlı çevirmeniz gerekiyor küçük viteslerden dolayı, hem de hızlandıkça rüzgar direnci çok artıyor oturuş pozisyonu yüzünden. yani hem hızlı çevirmeniz gereken hem de ağır pedallara sahip oluyorsunuz ve müthiş efor gerektiriyor. zorlasam 50'ye ulaşırım belki ama ötesi mümkün değil.

yokuş aşağı kaydıklarını yazan arkadaşlara da selamlar. ben yokuş aşağı 76'ya çıktım en fazla. biri 140'a çıktığını yazmış 2 katı yani, sen bence km saatini kontrol et :)

Rockrider 340 ile 52 km hızda pedal boşa yakın dönüyordu.

Dosyalar

• Screenshot_20170719-162524.png
    Screenshot_20170719-162524.png
    12,6 KB · Okunma: 45
  • Beğen
Tepkiler: Gökhan Akkaya
29x2.25 lasikle düz yolda zorlanmadan 29km/s ortalama yapıyorum yokuş aşağı pedala basmadan 55 km/s gördüm freni bıraksan uçuyor 29"er

• Beğen
Tepkiler: Tevfik 38
26 jant mtb bisikletimle 60 km/sa yapmıştım. Daha da giderdi ama rampanın eğimi bitti. Kask vs hiçbir koruma olmadan. Manyaklık. Düşsem kesin birşey olurdu.

29 jant bisikletimle düz yolda 43 km/s hıza çok da zorlanmadan çıkılabiliyor. Şehir içinde kullandığımdan bu hızda uzun süre kalma şansım olmadı. Belki biraz daha hızlanabilirim ama eminim beni çok zorlayacaktır.

Dosyalar

• max.JPG
    max.JPG
    21 KB · Okunma: 33
Tamamen DÜZ - EĞİMSİZ bostancı - kartal sahil yolunda, hafif de rüzgar olduğu bir zaman 51 veya 52KM basmıştım. Lastik ölçüleri, yol bilgisayarına kusursuzca girilmişti 1 cm bile fazla yazılmamıştı yani değerlerin doğru olduğundan eminim.
Maxxiss Crossmark 26" 2,10 dağ bisikleti lastiği vardı, resimdeki lastik zaten hala kullanıyorum.

Bu aletle düz yolda ortalama 50KM'yi canınız çıkacak şekilde basabiliyorsunuz :) Ve cidden öteye falan gitmiyor düz yolda.
Yokuş aşağı eğimli yolda ise 74 görmüştüm yol bilgisayarında, ancak hız denemesi yapmamıştım, var olan rotamda uzun bir yokuş var, herhalde orada yapmışımdır.

Son olarak bisiklet askıdayken pedalı elle, çılgınlar gibi çevirip algılayıcıyı arka tekere koyunca ulaştığı değer 125KM :) Onu da ölçmüştüm meraktan.

20170711_163349_HDR (1).jpg

• Beğen
Tepkiler: Harbi Bisikletci
@Dienekes
Çok güzel bir örnek olmuş bu. Sadece 14 Km'lik bir yol olmasına rağmen maksimum hızı 43'e zorlayıp ortalamada 12 km'de kalmışsınız. Enerjinizi korusaydınız maksimum hızınız 28-30 olurdu belki ama ortalama hızınız rahatlıkla 20'yi geçerdi. Hele ki 29 jant tekerlerle.
Sahil yolunda ufak kapışmalarda çok oluyor bu. Ani patlamalarla uçup gidenler birkaç km ilerde asfalta yapışmış halde arkanızdan bakıyorlar. Kadansı - tempoyu korumak mühim iş.

yol bisikleti kullanan birine sen bu bısıkletle dagdan taştan ınebılıyo musun gıbı bır soru olmuş bu..sonuç olarak mtb ler hız ıcın tasarlanmamıs bısıkletlerdır halıyle çok aşırı bı surat beklememek lazım.yol bısıkletı ıcınde boyle onun yapısına uygun olmayan soru sormak gıbı bısey olmuş bu konu bence.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@BerkEvren

+1

sizin dediklerinizi okumadan önce dedim arkadaş 43km ye çıkmış ama 1saat 11dakikada 14km yol gitmiş diye :D önemli olan çıkabildiğiniz max hız değil ki o hız da ne kadar devam edebilidğiniz, sen 1 anlık patlamayla 50km yap ortalaman 15 olsun adamın max'ı 30 ama ortalaması 25 olsun hanginiz daha başarılı?

Bir de 70 yaptım 80 yaptımcılar düz yolda mı yapıyor bu hızları yoksa bayır aşağıya inerken pedal çevirmeden kendi kendine mi bisiklet yuvarlanıyor, zaten 80kg adamı bisikletin üstüne koyup öyle bir şekilde yuvarlasan o hızın olması normal

@yakup3457 72.8km/h isparta konya yolu konya istikameti son 5 km de bisiklet btwin rockrider 520 , 26 inc 2.10 hutchinson pyhton arazi lastiği , çift tektro auriga hidrolik disk , 27 vites acera sistem. Duz yolda 46,47 km 45 saniye 1 dakika gibi kısa süre gidilebilir ama ortalama 35 zor geçer devam edebildiğim diz yolda sürekli hiz 30, 32 km/h ustunde rüzgar ve lastik engellemeye başlıyor ama anlık cikilabilir ve kısa süre o hızlarda kalinabilir.. Resim pedalsiz yaptığım hız

Dosyalar

• Screenshot_2017-07-21-14-31-44.png
    Screenshot_2017-07-21-14-31-44.png
    83,9 KB · Okunma: 23
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Baroni Storm 26" 1.95 Rubena Rapid lastik , Shimano tourney vitesler , V-fren , Ön süspansiyon çalışmayıp arka çalışan velesbitimle 30-35 sn boyunca 45-50 yaptım . Cok hafif aşağı yokuşta bisikletin üstüne yatarak yaptım iş çıkışı daha fazla zorlamak istemedim. Elektrikli gecmeye çalışıyordum .

@Tevfik 38
O yüksek hızda kalma süresini hava şartları acayip etkiliyor. Çok iyi kondisyonunuz olsa bile kuvvetli rüzgar sizi bisiklete uzun zaman sonra ilk binmiş gibi yapıyor

• Beğen
Tepkiler: Tevfik 38
@ASAP Rocky @BerkEvren aslında verdiğim kısıtlı bilgi ile söyledikleriniz doğru kabul edilebilir. Fakat belirttiğim üzere şehir içinde bisikletimi kullandım. Yani ben sürekli hareket halinde değildim. Çok kez durdum ve eşimle kullandığım için ona ayak uydurdum. Paylaşımımın amacı çıktığım hızı göstermekti. Yaptığım paylaşım ortalama hız ölçümü için değil düz bir yolda kendimi çok zorlamadan çıkabildiğim hızı göstermekti. Tabiki mtb ile yol bisikleti gibi uzun süreli yüksek hızlarda seryetmek çok zor.

Tam gaz gidebildiğim yerler pek yok şehir içinde ama Caddebostan sahil bisiklet yoluna atlayanlar, önüme kıranlar veya Migros'un orası gibi yolun kısmen bitip ileride yeniden başladığı yerler haricinde bunun için iyi bir test ortamı.

Şöyle bir göz attım maksimum 40 km/h civarı, ortalamam da 25 km/h civarlarında seyrediyor genel olarak.

Bisiklet Trek Cobia 29", lastikler Schwalbe CX Comp 700x35c.

(link)

Maşallah maşallah. Arttırıyorum, 120 KM gördüm.

Şaka bir yana çok çok hafif eğimde Triban 500'le 68 gördüm. Pedal boşa dönüyordu. MTB'ciler nasıl ''rahatlıkla'' 60-70 yapıyor onu da çözebilmiş değilim.

Geri