Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dağ bisikleti kullananlar kaç km hız yapabiliyor?

Scudo
Eski 26" bisikletimde yanlıș hatırlamıyorsam 42 x 14 oranlarıyla 54 küsür yapmıștım en fazla, tabi bunu kilometre saatiyle denedim.

2 gün önce 29" bisikletimle de çok kasmadan 44 x 12 dișli oranlarıyla 51 küsür yaptım ki bu sefer GPS üzerinden ölçtüm.

(link) salcano dağ bisikleti ile aşırı kasmadan performans sürüşü. benim stravada olmayan ama arkadaşımın kayıtlarına göre 27.4 ortalama ile 70 km yapmışlığım var az rampalı yolda.iniş aşağı 80 km gördüm.bisiklet salcano igman deore 27.5 jant 44x34x24 aynakol 36x11 ruble scwalbe kojak slick lastik ile

(link) salcano dağ bisikleti ile aşırı kasmadan performans sürüşü. benim stravada olmayan ama arkadaşımın kayıtlarına göre 27.4 ortalama ile 70 km yapmışlığım var az rampalı yolda.iniş aşağı 80 km gördüm.bisiklet salcano igman deore 27.5 jant 44x34x24 aynakol 36x11 ruble scwalbe kojak slick lastik ile
Bence çok çok iyi değerler hocam, lastiğinizin genişliği nedir acaba?

Bence çok çok iyi değerler hocam, lastiğinizin genişliği nedir acaba?
o zamanlar süper bir formum vardı yol bisikleti olan arkadaşları bile ağlatıyordum tabi kendi yaş grubuma göre.
650x35 olması lazım

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK

o zamanlar süper bir formum vardı yol bisikleti olan arkadaşları bile ağlatıyordum tabi kendi yaş grubuma göre.
650x35 olması lazım
Bence de cok iyi degerler, hafif rampa da MTB ile 70km/h basmak sadece yol olan arkadaslari degi Sagani bile aglatir.
Ozamanlar derken gencliginizde oluyor herhalde bu mucize? Kac sene öncesinden konusuyoruz?

Karıştırdınız sanırım sayın @Murat Cömez , şahsen "70 km gittim 27 km/sa ortalama ile" anladım ben. Ya da ben mi yanlış anladım?

Karıştırdınız sanırım sayın @Murat Cömez , şahsen "70 km gittim 27 km/sa ortalama ile" anladım ben. Ya da ben mi yanlış anladım.
Olabilir, yanlis anlamis olabilirim. Ben sahsen su cümleyi "27.4 ortalama ile 70 km yapmışlığım var az rampalı yolda.iniş aşağı 80 km gördüm" 27.4 ortalama ile 70km hafif rampa da ve 80km de inis asagi görmüslügüm var yani bu hizlari görmüs diye anladim ben. :)

Birde ozamanlar kondisyon vardi yol olan arkadslarida aglatiyordum deyince tamamen ben hiza bagladim.

Eger inis asagi 80km yazmasa senin dedigin gibi anlasilir ama yinede 27,4 ortalama ile sadece rampada mi 70km mesafe gitmis arkadas?

Neyse iki türlü de anlasila bilir.

Olabilir, yanlis anlamis olabilirim. Ben sahsen su cümleyi "27.4 ortalama ile 70 km yapmışlığım var az rampalı yolda.iniş aşağı 80 km gördüm" 27.4 ortalama ile 70km hafif rampa da ve 80km de inis asagi görmüslügüm var yani bu hizlari görmüs diye anladim ben. :)

Birde ozamanlar kondisyon vardi yol olan arkadslarida aglatiyordum deyince tamamen ben hiza bagladim.

Eger inis asagi 80km yazmasa senin dedigin gibi anlasilir ama yinede 27,4 ortalama ile sadece rampada mi 70km mesafe gitmis arkadas?

Neyse iki türlü de anlasila bilir.
Cümle devrik olmuş Murat bey yanlış anlaşılma normal .70 km mesafeyi 27,4 ortalama ile tamamladım.80 km hızı da yaklaşık %10 luk eğimli 3 km uzunlukta dümdüz bir rampada gördüm stravaya göre 115 kg olan kilomun da yardımıyla . 3 yıldır doğru düzgün bisiklet süremiyorum il değişikliği sebebiyle ama öncesinde 45 yaşında 35-40 dinlenik nabzım vardı. çok fena antreman yapıyordum.hatta arkadaşlarım kilo verip granfondolara katılmamı gazlıyorlardı ama çok uğraşmama rağmen 110 kg altına düşemedim..uzun bir hikayesi var ve muazzam emek verdim o hale gelmek için

70 km mesafeyi 27,4 ortalama ile tamamladım
Bu çok iyi bravo (45 için hele)
Ayrıca yine 45 yaşında 115 kilo ile eğer dinlenik 35-40 sa bu da apayrı bir nimet...Ben 52 yim dinlenik 60 maalesef kilom 110 gibi. Üstelik kalp atışım hemende düzelmiyor sürüş sonrası..
Kilonun size pek bir zararı yok anlaşılan, hem hızlı, hem dayanıklı hemde kalben sağlıklısınız..Kıskandım, maşallah...

• Beğen
Tepkiler: ahlaksahibi
Bu çok iyi bravo (45 için hele)
Ayrıca yine 45 yaşında 115 kilo ile eğer dinlenik 35-40 sa bu da apayrı bir nimet...Ben 52 yim dinlenik 60 maalesef kilom 110 gibi. Üstelik kalp atışım hemende düzelmiyor sürüş sonrası..
Kilonun size pek bir zararı yok anlaşılan, hem hızlı, hem dayanıklı hemde kalben sağlıklısınız..Kıskandım, maşallah...
Gençliğim 15-27 yaş arası çok çok yoğun fiziksel aktivite ile geçti beden gücü ile inşaat işi yaptım yıllarca (amelelik) . Kilom 75 80 arası oldu genelde. Sonra memur oldum ama yeme alışkınlığını değiştirmediğim için 145 kiloya kadar çıktım. Yaptığım yoğun antremanların yanında belki geçmiş yılların tesiri olmuştur bu gelişmeye bilemiyorum.

• İnanılmaz
Tepkiler: HakanAydn
Bugün 1 haftalık kondisyonuma güvenip (1 haftadır bisiklet sürüyorum, 2.5 yıl ara vermiștim.) 29 x 2.20 lastiklerle bir șeyler deneyeyim dedim, ilk bașlardaki 7 küsür ve 12'li ortalamaların sebebi tamamen ısınmadan kendimi zorlamak istememem. Her neyse eğimi çok olmayan ama uzun yokușlar vardı, bazı yerler kısa ve sert olsa da ancak bunu yapabildim bugün. Mașa kilitli olsaydı belki bir tık daha iyi çıkabilirdim yokușları.

Bu arada 7'li 12-32 rublede dișlerin arasında uzun yol sürüșü için ciddi sayı farkları var gibi, geçișlerdeki tork farkları bazen sizi zorluyor.

IMG_20210331_180557_760.jpgScreenshot_20210331-181749.png

26 jant bisikletime şehir lastiği takıp yokuş aşağı 75 Km hızı gördüm. Zorlasam 80'i geçerdim ancak araç trafiği olduğu için zorlamadım.

• Hahaha
Tepkiler: ag249
Arkadașlar 25 kilometre / saat gibi ve üzeri hızlarda hava direnci yüzünden ortalamamı korumakta zorluk çekiyorum, 23 küsürleri geçemedim șimdilik. 26 - 27 ortalamaları yapanlar uzun süre enerjilerini nasıl koruyorlar acaba? Yardım eden olursa sevinirim.

Acaba 2.2 - 2.0 lastiklerimi inceleriyle değiștirsem 24-25'leri yakalayabilir miyim? 1 saati geçen sürüșlerde șehir içinde genellikle 19-20 gibi ortalamaları tutturabiliyorsun. rahatlıkla șimdilik, eğer yolda beni durduran trafik lambası falan yoksa 23'ler falan geliyor.

Stravaya göre negatif eğimli yolda (Atatürk bulvarı eski cumhur başkanlığın konutundan tünele iniş) 70 km (ortalma değil Max hız)Yeni Microsoft PowerPoint Sunusu.jpg

Son düzenleme:
Vay arkadaş bu başlık altında ne cevherler varmış. 😬

MTB ile hız kovalayanların yol bisikletine geçme zamanı gelmiş. 😆

Vay arkadaş bu başlık altında ne cevherler varmış. 😬
Bunlarda birseymi, bu forum forum olali altdaki iki arkadas gibisini hic görmedi.
Birisi cöp kamyonu arkasinda 178km hiz digeri ise E5 de sagnak yagis altinda 93km hiz. :koptum: :koptum:

bende çok eski yol bisikletçilerindenim size yaptığım hızın rakamını belirtiyorum iyi okuyun 178 km hız kamyon arkası hemde çöp kamyonu adam delirdi beni koparamadı felaket idi üstelik çöp kokusuydu abi inanabiliyormusunuz bana 178km dile kolay dişli kalmadı vızır vızır çevirdim afedersini köpek gibiydim dehşeti 178km abartmıyorum kabartmıyorum antalyadan kime isterseniz sorabilirsiniz hata kepez belediyesi çöp bölümü işlerine sorun bisikletçi olayı deyin hatırlarlar hep beni konuşmuşlar abiler 178 km hız ama öyle bir iki saniye değil 17 kilometre aralıksız 178km hız yaptım

tayfur ben profosyenel bisiklet sporcusuyum mustafa güler nevzat kırlal tanır beni hep ben niye atayımki atsam kendi kendimi kandırmış olurum ben yaşadığım hızı deneyimi anlatıyorum sonuçta kamyon arkasında bile rüzgar arkadan esiyordu o günü unutmayalım 178 km hız yaptım 17 km boyunca

İst-İzmir turlarımdan birinde yolun daha başında,
E5'te sağnak yağmur altında,
Kamyon arkası rüzgarında,
Dişli lastik,
42 aynakol ile,
93km'yi gördüm.

Aslında 100'ü geçtiğim de oldu yine aynı yöntemle fakat km saatim bozulmuştu.

Bir dayı görmüştüm tevede. Dağ bisikletçisi ve bu hız olayını eski bir yanardağ zirvesinden inerek deniyordu. Rekoru kırdı ama kaçtı hatırlamıyorum. Tabi rekorla beraber denemesinde düşerek kendini de kırmıştı. Hemde baya iyi kırmıştı.

Daha yeni bisiklet sürerken denemeye çıktım . 🙃
55.28'di galiba yokuș așağı son hızım, 42 x 12 ile gerisi gelmedi, hadi biraz daha çevirsem 60'ı ancak görebilirdim.

Geri