Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dağ bisikleti kullananlar kaç km hız yapabiliyor?

Meziyet değil ama Rockrider 8.1 schwalbe marathon plus ile yokuş aşağı 79 km.

Scudo
@oktayakgoz en son 33km yol yapmıştım. Daha fazla denemedim ama performansta düşme olmuyor. Ara sıra durup çantamdan bişeyler atıştırıyorum tabi..

1.90 dişli lastiklerle rampa aşağı 66.2 gördüm :)

@Melih Çolak dediğin gibi kondisyon yüksekliği ve grup sürüşü ile daha iyi ortalama yapabilirsin ama bu ortalamaların düşmesi sahil yolunda sürdüğüm için mesafenin uzamasından çok trafikteki dur kalk ve ışıklardan kaynaklanıyor.

• Beğen
Tepkiler: Melih Çolak
Kendimi güncelliyim :)
Çanakkalede max 70km.
Kocaelinin parlak asfaltında max 60km.
Pedal gücüyle 48x12 oranla 40-45 arası geziyorum düz yolda.

MTB kullaniyorum.
Yokusasagi trafiksiz uzun ve egimi yuksek bir rampada 72,9 km gordum KM saati ile ama strava vb. kullanmadigim icin ispat veya iddiam yok :)
Duz yolda 38-40 km gibi hizlarda kisa sure gidebiliyorum. Ancak duz yolda pedal gucu ile benim yaptigim genelde +/- 30 km civari :( Ezik miyim neyim digerlerini gorunce :p
Genel ortalamaya bakilirsa benimki 18 km civari genelde ama nadiren 22 km ortalama gordugumde oldu. Gelgelelim yaptigim mesafeler 20 km yi gecmiyor ve yol fazla inisli cikisli degil tatli egimler varsa :)

Yol bisikletlerinizi atmayin arkadaslar! :D
Burada cogu MTB kullanicisi anlik pedal hizlarini ve uzun inislerde ciktiklari hizlari yaziyor ve bazilari da gercekten abartiyor gorunuse gore :)
Ama amac MTB ye yolda degil arazide binmektir. Yine de yolda gitmeniz gerektiginde o kadar kotu degildir ;)

Strava kaydim olmasa da 10 km denilecek bir mesafede video kayitli bana gore en iyi suruslerimden birini alttaki linkte gorebilirsiniz. Google map'ten de mesafeyi kontrol ettim. Baslangicta inisle basladigi icin avantaj elbette. MTB yeri geldiginde biryere kadar hiz yapar ve sizi uzmez ;)

Bu surusun verileri:
2,00 lastikler, 48-36-26 aynakol, 11-32 ruble.
Islak zemin, 55 km max. hiz, ortalama hiz 31,50 km/saat, gidilen mesafe 9,65 km, sure18 dk 40 sn.
Ben krosu daha cok sevdigim icin MTB kullaniyorum bakmayin bu yolda gezindigime ;) Ama krosa gidene kadar normal yollarda gitmekte bir zorunluluk sonucta :)

@pohuman hacı sen yola geç daha sonra yarışlara katıl. Adamlar ortalama kırk yapıyor. Bilmem kaç milyarlık bisikletlerle. 33 km yi bir saatte gitmek benim daha yapabildiğim bir şey değil.

@Melih Çolak telefonda internet kullanmadığım için strava kaydım yok malesef. Ama ıspatlamak için 1 aylık internet paketi almayı düşünüyorum artık..

@oktayakgoz yarışlarla işim olmaz hocam. Çünkü hiç adil değil. Çevremde bisiklet kullanan yok malesef. En azından yol bisikleti kullanan bir arkadaşım olsaydı bir saatlik tur atıp test ederdim kendimi. :)

@pohuman Stravada kayıt yapmak için internete gerek yok, kayıt yapıp daha sonra kablosuz internet olan bir yerde yükleyebilirsiniz verilerinizi :harika:

• Beğen
Tepkiler: sabitkamera
@pohuman Motosiklet ve araçla jant çapın aynı olmadığı için yan yana gidiyor olsanızda hızınız aynı oranda gösterilmez. Buna dikkat ederek kıyaslama yapın.

tam olarak emin değilim ama 46 km strava da görüştüm.

Arkadaşlar sorulan hız, en yüksek hızınız veya yokuş aşşağı hızınız ya da anlık hızlarınız değil, bir sürüşe çıktıktan sonra eve döndüğünüzde sayaçta gördüğünüz ORTALAMA hız :)

@enqinHLC jant çapıyla ne alakası var ki? Hız hızdır. İster At ile gidin ister araçla. Yan yana giden 2 aracın hızı birbirine eşittir. Bu kadar basit...

@pohuman hız ile katedilen yol aynı değildir. Senin jant çapın 26" iken 50 km hızla gidersen 13" jant çapına sahip 50km hızla giden araçtan daha ileride gidersin. Katedilen yol fazla olur. Bu konuyu bisiklet olarak söylemek gerekirse 26" mtb ile 29" mtb 50 km hızla giderken aynı yolu almaz. daha fazla yol katederler. Tabiki bunda km sayacının ayarlarıda etkendir ama yan yana gittiğinde aynı hızda gitmen söz konusu değildir.

@pohuman yan yana giden iki aracın katettiği yol eşittir. Hızı her zaman eşit olmaz.

• Beğen
Tepkiler: oktayakgoz
Ben mtb ile aynı güzergahta daha iyi ortalama yakalamışım :D
sadece 1 kmlik kısımda kestirme yoldan gitmişim :)

Yol bisikletiyle
(link)

Dağ bisikletiyle
(link)

Demekki bu mtb çoh zalım bişiy

@enqinHLC siz devirle karıştırdınız sanırım. 26" ile 29"in aynı hızda gidebilmesi için 26"in 29"e göre biraz daha devirli olması gerekir. Yani aynı dişli oranlarında kadansın biraz daha fazla olması gerekiyor ki 26" ile giden hızı eşitleyebilsin. Farklı çaptaki tekerlerin aynı hızda katettiği yol birbirine eşittir.. Hız hızdır......

Varsa bi fizikçi açıklasın şunu..

@enqinHLC

Einstein mı foruma girdi acaba :) hız kavramı konusunda çığır açıyorsunuz, fizik bilimini alt üst ediyorsunuz, bravo.

Arabayla motor yan yana gidiyorsa göstergelerindeki hızları farklıysa göstergelerinde hata vardır. Gerçek hızlarında değil :)

Bir arkadaşın arabadayken cep telefonundan Strava kaydı başlatsın, sen de bisikletteyken Strava'dan kayıt başlat. Arabayla bisiklet yan yana giderken hızları farklı gösteriyorsa ben bisikletimi kırıp çöpe atıyorum :)

Geri