Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dağ bisikleti kullananlar kaç km hız yapabiliyor?

@ÇaNakkaLeRuHu gördüm onu. 35-40km yapanlar için söyledim aslında. 24-25 yapmak gayet iyidir. Normali de o zaten.

@Ahmetgitar pardon beni etiketlediniz sanıp cevap verdim :)
Maç izlerken yazmak böyle hatalara gebe

@ÇaNakkaLeRuHu bu sefer de size yazarken kendimi etiketlemişim. :D

• Beğen
Tepkiler: darkdream
Scudo
@Ahmetgitar Ben gireyim araya. Bilemiyorum olabilir tabii. Düzenli bisiklete binen, kondisyonu iyi ve amaca uygun bisikletle 25 km/sa ortalama hız yapılabilir. Ben yeni başlayanların hele ki MTB ile bunu yapmasını anlamıyorum. Ben trafikte 20 km/sa ortalama hız hiç görmedim kendimde. Zaten akıcı ilerlemek bile imkansız oluyor Kadıköy civarında. Belki 30 km yolda, fren yapılmayacak bir bölgede devamlı pedallansa mümkün olabilir ama 30 km/sa ortalama hız profesyonel olmadan çok mümkün değil.

• Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
Çalıştığım yer ile evimin uzalığı 11 km. O günki keyfime göre en az 25 dakika en fazla 40 dakika sürüyor. Turlarda da gideceğimiz yerin uzaklığına göre anlık hız olarak 25in üzerine çıkmayaya çalışıyorum ki MTB ile sürebileceğim mesafeyi arttırayım. Mesela bu sabah Zeytinburnu - Sarıyer turu yaptık, gaza gelip birbirmizi geçmeye çalıştığımız zamanlar oldu. Tur boyunca en fazla 34 km anlık hız görmüşüm :) Kendimi daha fazlası için kasack olsam yola geçerim. Ben bu şekilde keyif alıyorum.

Herkes nasıl keyif alıyorsa o şekilde sürsün tabii ama MTB ile hız yapmaya çalışmak işin doğasına aykırı geliyo. Mesela ben ikinci bir bisiklet almayı düşünüyorum ama yola geçince MTBden soğurum diye korkuyorum. MTBnin ameleliği bana mutluluk veriyor :D

@darkdream

Zaten kadıköy gibi bir yerde performans sürüşünden bahsetmek abes olur bence. Orda yürüyerek bile yol alamıyorsun normalde. Benim sürdüğüm güzergahta insan trafiği yok fakat devasa kamyon trafiği var. Oda ayrı sıkıntı tabi. Öyle tehlikeli bir yol olmasa 30 ortalama görürüm şahsen karaburun yolunda.

• Beğen
Tepkiler: Whirlwind
@Ahmetgitar mesela;

Isınma dahil tablo bu şekilde. Çoğu sürüşümü kayda almıyorum ama anlaşılan bundan sonra kaydedip burada paylaşmam gerekecek.

Bu tabloda kendimi denemedim bile. Her zamanki gibi bir sürüş yaptım. Deneme yapıp daha uzun bir mesafe gideceğim, bakalım neler olacak.

90439 dosyayı görüntüle

40-45 ile ön çeken gördüm grupta

@pohuman istisnasınız, kutlarım. 28-29km ortalama da zaten ancak yarım saatlik düz bir yolda yapılabilir.
Ancak yorumlara bakınca 45 ortalama yapanlar, 90km hıza çıkanlar görülüyor.
Olabilecek en mükemmel ortalama sizin verdiğiniz olabilir ancak. Ben de onu söylüyorum.

• Beğen
Tepkiler: serkant yakıt
@pohuman Kondisyonunuz baya sağlam. O değeri ara ara anca görebiliyorum. Ortalamada bu değeri yakalamak çok zor. Tebrikler.

Kendinizi zorlayıp, sınırlarınıza bir bakmanızı tavsiye ederim. Hatta km sayacı ile de bunu doğrulayın derim.

Performans konusunda fikrinizi almak istiyorum. Yol bisikleti ile gidiş dönüş toplam 1,5 saatlik bir sürüşte 28,3 ortalama iyi midir? Yoksa yol bisikleti için düşük bi ortalama mı?

@Sancak yol düz, trafik yoksa normal bir ortalamadır. İyi kötü diyemeyiz.

Eyvallah kardeşim. Dediğin gibi yol da düz, trafik de yok, hava da müsait.
Temennim, yazı iple çekmeyiz de ara ara sürecek güzel havalar buluruz inşallah.

@darkdream teşekkür ederim. Ben çoğu kişi bu değerleri görebiliyordur diye düşünüyordum ama şaşırdım açıkçası. Km sayacım her zaman takılı zaten ama strava falan pek kullanmıyorum. Strava ve km sayacım(Sigma 16.12 STS) çok yakın değerler veriyor. Bundan sonraki tek turlarımda kullanmam gerekecek. :)

Otobanda emniyet şeridinde sürüş yapıyorum. Yol boş yani. :)

Sayaclardan ziyade internetten iki mesafenin arasını ölçüp yola öyle çıkmak lazım. Başlangıç ve bitiş saatlerini kontrol ederek ortalama hız kolaylıkla belirlenir. Sonra o 40 km ortalama ile gidilen yolun reelde 25 i geçmediğini görürsünüz. Nerden mi biliyorum. Tabii ki kendimden. Pendik Bostancı/maltepe guzergahım sabit rotalarımdandır. Bu günlerde 18 ile 23 km arası ortalamam var ve gayet mutluyum. Resmen uçuyorum kendimce.

• Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
Trafik olmasa dur kalk yapmasam aralardan derelerden geçmesem 20KM olan ortalamam 28i felan bulur :) bazen gidonu sokacak boşluk kalmıyor trafikte..

Sehiriçi tahminimce 11/12 kilometre ortalamalarda gezdim bugün, 3/4 vites 60 kadan üstü. Ben mutluyum :)

Kadansım hakkımda fikrim yok ölçemiyorum ne yazıkki. Btwin rr560 aynakol 2 ruble 7de 20dk boyunca 30km/s gittim. 3 aşağı 5 yukarı elbette oynadı.
Parkur ortalamam sanırım 24-26 arası bişeydir. Öncesinde üsküdar-harem-haydarpaşa-nautilus-kalamıştan girdim ve devam ettim. Eve dönüşte 41 km ortalaması 20,1 di.
Umarım bunlar 3-3,5 haftalık bisikletçi için iyidir :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Geri