@bahri61
Ben 1.5 yıl 27.5 kullandım, 5 aydır 26 kullanıyorum. 26' nın verdiği kıvraklığın zevki diğerlerinde yok. Hem dönüşlerde hem güç aktarımında daha cabuk tepki veriyor ama her yere de oturuyor :/ çok çok fazla kıvraklık isteyen bir yerde sürmüyorsanız 29 önerrim. 27.5 ise tam ortası. Ne hantal hissettirir, ne çok çok kıvrak hissedersiniz. Olmasi gerektiği gibi diyebilirim. Ancak yedek parçası hala ülkemizde yaygınlaşma aşamasında ve masrafı daha fazla.
Fren zaten her türlü hidrolik oluyor, kacarı yok. Vites olarak karşınıza 30, 33, 22 çıkması muhtemel. Sonradan üstünde değişiklik yapabileceğiniz için çok önemli değil bence. Ondan öte aktarım organlarının seviyesine odaklanalım. Marka olarak ben olsam tanınmış kaliteli markalardansa, kalitesiz kötu olarak nitelendirilip ekipmanı daha dolu olanı tercih ederim.(mosso mesela)Atıyorum acera specialized alacağıma slx mosso alırım, kadroyu müsait bir zamanda değiştiririm. Garanti olayı zaten yalan olduğu için hiç umursamam bile. Sadece dağda surecek olsanız sunu rahatlıkla önerebilirdim ama vites sistemi sırf arazide kullanılsın diye seçilmiş (link)