Scudo Sports

Dağ bisikleti tavsiyeleri

@alicangul29

şöyle söylim ortaya karışık yani arada istanbul şehir turu ayda bir belgrad tarzı ormanlık yerler olabilir. aşırı extrem bir durum yok

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
@Memati BAŞ

Bu tarz bir sürüş için dağ bisikleti yerine hibrit bisikletler tercih edilebilir. Hem estetik olarak daha iyi hem de daha hafif olur. Düz maşalı, teker kalınlığı 35-40 mm olan, düz gidonlu ya da drop barlı modeller tercih edilebilir. Örneğin Sedona 410, Triban 100 vs. (Başka markaların da muadil modelleri vardır.)

@alicangul29

tarzım değil hocam hibrit. 2012'de sedona 751 vardı sram x5'li avid elixir hd frenli. suan güncel bir bisiklet aramaktayım.

@Memati BAŞ
Tabii kişisel zevklere göre değişir, o konuda sizin kararınız. Ben en az şekilde yorularak nasıl daha verimli geziler yapılabilir düşüncesiyle bu tür bisikletleri söyledim. Giriş seviyesi (yani dandik) bir hardtail almak yerine bunları tercih etmek daha avantajlı olur diye düşünüyorum.

Bütün seçimlerimi yaptım. Jant kaldı. 183cm 83cm içbacak boy.
Carraro big 2727 mi 2927 mi almalıyım?
@alicangul29

@Explorerspace
29 engellerden daha rahat geçmeyi, yumuşatmayı sağlar. 27.5 ise biraz daha iyi manevra edilebilir, ve bir tık daha hafiftir aynı boyda.

@alicangul29

Yani dostum 183 boy ile 27.5 jant komedi gözükmez dimi zaten dağ taş vuracam baya. Üstüne Normal sokaklarımız parke taş.

@Explorerspace
Bence 29 daha iyi olur kendim alacak olsam 29 alırdım.

• Beğen
Tepkiler: fthnl1903 ve :DDD
Arkadaşlar ben bu forumda yeniyim nasıl entry açılıcağını bilmiyorum ama bir sorum var 1500 TL'ye aldığım rockrider 520 yi yükseltmek istiyorum hem fren sistemini hem maşasını ek olarak da ön ve arka aktarıcıyı 2500 lira bütçem var yardımcı olursanız sevinirim ve fren rotorları ölü hidrolik sisteme geçmeyi düşünüyorum ve tanındık markalar olursa sevinirim Shimano sram gibi aktarıcı sram olursa sevinirim

Carraro big 2727 sizce nasıl bisiklet?

Merhaba arkadaşlar. Uzun bir incelemeden sonra gönlüm 11-48 dişli şehir bisikletlerinden yana olsa da mecbur kalarak 11-40/42 dişli mtb almaya karar verdim ...

carraro daytona 2930 fiyatı 2800
20190621_130304.jpg

Mosso 980 xcl deore fiyatı 3500 tl20190621_130152.jpg

Whistle patwin 1830 fiyatı 3000-3500 arası
20190621_130221.jpg

Aslında aradığım bunlar değil . En fazla 21 vitese sahib gidondan kilitlemeli v fren 11-48 dişli bir mtb ama bütçe yetmiyor. Vites sayısı azaldikca fiyatlar uçuyor... Yukarıdaki modeller arasındaki fark ödemeye değermi ? Alırken 22-30-40 aynakol fark ödeyerek değiştirme şansım varmı?
Tavsiyelerde bulunan yol gösteren tüm arkadaşlara önceden teşekkürler .

Carraro ile mosso özelliklerini yanlış kopyalamışım pardon . Yerleri değişik olacak.

İyi forumlar. Bir dağ bisikleti almaya karar verdim. Pek fazla teknik bilgim maalesef yok. Uzun yol için dağ bisikleti kullanmak istiyorum. Yol bisikletim hali hazırda var fakat MTB deneme niyetindeyim. Yol bisikletimi satıp bütçemi artırma fikrine de şimdiden söyleyeyim sıcak bakmıyorum. Giriş/başlangıç seviyesi bir MTB denemek için uygun olabilir. Bunun için de maksimum 1100 lira gibi bir bütçe çıkardım. 26 jant küçük geliyor bana. 176 boyum var. 29 jant ise hiç denemedim bile. Sizce 176 boy için 29 jant uygun olabilir mi? Bu soruyu da cevaplamanızı bekliyorum mümkünse :)

1100 liralık bütçe için bir takım bisikletler belirledim. Aralarından her açıdan diğerlerinden iyi olanını belirtirseniz, hatta mümkünse önereceğiniz başka bir bisikleti de belirtirseniz sevinirim.

1- Salcano Lion - 27,5" - 2019 Model
2- Corelli Chronic 2.1 - 27,5" - 2019 Model
3- Corelli Chronic 2.2 - 29" - 2019 Model
4- Corelli Snoop 3.1 - 27,5"
5- Corelli Snoop 1.1 - 27,5"
6- Corelli Snoop 3.4 - 29"
7- Kron Vortex - 27,5"

@r.firat

@r.firat
Hocam soyle diyebilirim bende sizin gibi arastiriyorum kron vortex serisini elemelisiniz hep celik malzeme kullanildigi icin hemde masasinin cok kotu oldugu icin

Bir sey daha eklemek istiyorum bu bisikletler bu fiyatlara gore gercekten cok pahali yani bu fiyatlar yerine ikinci el bisikletlere yoneoebilirsiniz ben suanda salcano ng 650 temiz 27.5 jant bir bisikleti 700 e bulmusken sizde bulabilirsiniz

yanıtınız için çok teşekkür ederim. nakit verme imkanım bulunmuyor öğrenci olduğumdan. elimdeki bisikleti de satmak istemiyorum. bu bisikletlerden önerdiğiniz var mıdır?

bir de 1.76 boy için 27.5 uygun diye düşünüyorum. siz de böyle mi düşünüyorsunuz, kadro boyu 18 inç olan jant 27.5 olan bir bisiklet yeterli mi?

az önce eleme yaptım kron vortex 4 bisiklete çok daha yakınım niyeyse.

@Kinoksit
Bende var NG650, pek kullanmıyorum, satmayı düşünüyorum. Temiz.

201798

Arkadaşlar Herkese merhabalar.
Bütçem max: 1000tl 1 kuruş üste çıkamam belirteyim

Arkadaşlar bisikleti kullanacağım alan kimi zaman stabilize kimi zaman kaymak gibi yol olacaktır. Türkiye'nin yolları ve engebeli arazileri malumunuz. Bu yüzden yol bisikleti almaya ilk etapta çekiniyorum. Bu nedenle biraz yol bisikletinin biraz dağ bisikletinin özelliklerinin olduğu bir bisiklet düşünüyorum. En doğru tavsiyeyi sizler vereeksiniz.

İkinci el düşünmemin sebebi Türkiye'deki pek çok ürün dolar endeksli olduğu için bugün fiyatını hak etmeyen şeyler bile çok pahalı malumunuz. Aklımda marka olarak Carraro var.

Tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler.

@Tahaemhnn
2 ay önce aldım corelli snoop 4.3 bisiklet iyi güzel ama 1ay dolmadan orta göbek gicirdamaya başladı vites geçişleri ayarı bozuldu 1. Ayda ücretsiz bakıma götürdüm aldığım yere sabah bıraktım öğleden sonra almaya gittim elemanlar bakım yapıldığını söyledi ama bisikleti ellenmemiş durumda aldım hiçbir şey yapmamışlar sorunları söylediğimde biraz yağladirlar gecmezse gelin bakarız dediler bende polemiğe girmedim bisikletimi aldım başka bir bisikletçiler bakımı yaptırdım göbeği değiştirdim şuan bı sıkıntısı yok.

Adana'dan alacaksaksan Dedeoğlu bisikletten bisiklet alma kimseye tavsiye etmiyorum.
İmla hataları için kusura bakmayın.

Dosyalar

• IMG_20190411_115605.jpg
    IMG_20190411_115605.jpg
    1,9 MB · Okunma: 20
@HusyTheTurk
Scott scale kadro yükseltilebilir ancak aspect pek değmez zannımca. Carraro'da aynı. Merida big serisi kullandım. Es
@HusyTheTurk
Merida big nine 300 kullanmıştım. Kadro açıları güzel. Arazide esnemiyor. Yükseltmeye değer. Scott aspect kadro, scale den daha düşük. Scale alabiliyorsanız olabilir.

(link)

Gözü kapalı alabilirsiniz. Kadrosu tripple butted. Yükseltmeye değer.

@r.firat
Simdi soyle soyliyeyim senin istedigin iyi eger fiyat performans ise corelli tam sana gore cunku aliminyum malzeme kullanilmis
Salcano ve kronsa burada celik malzeme kullanarak bisikleti hantallastirmis
Simdi corelli neredeyse yeni diyecegimiz bir firma bundan dolayi aldiktan sonra yasicaginiz sorunlari veya bakimlari nerede yaptiricaginizi falan hic bilgim yok ayni sekilde salcano ve krondada oyle bu sebeplen dolayi ben olsam corelli snoop 3.1 alirdim
Tabiki salcano , kron ve corelli kullanicilaronada nasil bakim yaltiklarini falan sormak gerekir
Birde su konuya deyinmek istiyorum snoop 3.1 ve 3.4 arasinda jant var burada siz hangi modeli tercih edersiniz bilemem bende yakinda almayi dusunuyorum ve sahsen 3.1 almayi dusunuyoeum bu size kalmis

@Yorgun

Hocam bende Daytona 2930 serisini düşünüyorum çok araştırdım hiçbir kullanıcı yorumu bulamadım siz aldınız mı yada bisiklet hakkında bilginiz var mı bu fiyat bandında daha iyi kaliteye sahip muadil bir ürün biliyor musunuz fikirleriniz nelerdir.

Hocam bende Daytona 2930 serisini düşünüyorum çok araştırdım hiçbir kullanıcı yorumu bulamadım siz aldınız mı yada bisiklet hakkında bilginiz var mı bu fiyat bandında daha iyi kaliteye sahip muadil bir ürün biliyor musunuz fikirleriniz nelerdir.

Geri