Scudo Sports

Dağ bisikleti tavsiyeleri

merhaba,
n11 den WRC coner 9500 dağ bisikleti sipariş ettim siparişim onaylandı, faturamıda kestiler fakat satıcı e-mail atmış stok sorunu var iptal etmeniz gerekiyor diye.
Ne yapmam lazım sizce?
Merhaba, iptal ederseniz satıcı onaylar ve ücret iadenizi geri alırsınız. Ücret iadelerinde şöyle bir durum da var.

''Ücret iadesi toplam tutar olarak yapılır. Yapılan iade tutarı kadar kart limitiniz açılır. Taksitle yapılan ödemelerin iadesi tek seferde toplam tutar kadar yapılır ancak banka süreçleri nedeniyle taksit yapılan ay kadar muhasebeleştirilebilir. Bu nedenle tüm iadenin tek seferde yapılmasına rağmen taksit yapılan ay boyunca hesap ekstrenizde +,- bakiye olarak görebilirsiniz.''

(link)

• Beğen
Tepkiler: ercan_elo_bil
Scudo
Merhaba,
Bisikletim geldi. n11 stok sorunundan dolayı başka satıcıdan aldım.
sadece maşa kilitlemesi kafamı karıştırdı. Elle gidondan kilitli iken yinede yaylanabiliyor sorun mu var acep.
20.690TL den 600 TLkupon500tl indirm 19.590 TL 3 taksitle aldım.

20250110_181936.jpg20250110_182017.jpg20250110_182054.jpg

Merhaba,
Bisikletim geldi. n11 stok sorunundan dolayı başka satıcıdan aldım.
sadece maşa kilitlemesi kafamı karıştırdı. Elle gidondan kilitli iken yinede yaylanabiliyor sorun mu var acep.
20.690TL den 600 TLkupon500tl indirm 19.590 TL 3 taksitle aldım.

324306 dosyayı görüntüle324307 dosyayı görüntüle324308 dosyayı görüntüle
Kilitlendiğinde hiç yaylanmaması lazım. Ayarında bir problem vardır yeterince çekemiyor olabilir

• Beğen
  • Beğen
Alt ucundan hava basılan tip mi acaba? Hava basmak gerekebilir öyle ise.
maşada suntour FEM862 , çatalda XUE 30(sol taraf), XCM 30(sağ taraf) yazıyor altına baktım sağ tarafına alyan başlıklı vida diğerinde anahtar başlıklı somun var. havalı değil.

Vallahi ben çok agresif yada freeride tarzında kullanmadım. Bu bisikleti almamdaki en büyük sebep o dönem boyuma göre kadro boyunun uygun fiyatlı olmasıydı. Ama ben genel itibari ile memnunum. Bisikletle bir kaç keşke dediğim nokta var. Mesela tekli aynakol ve 32T sınır olması beni üzen detaylardan, yine kadrodaki tek su kafesi montaj yeri de aynı şekilde. Ama diğer türlü olumsuz bir yönü ile karşılaşmadım. Olumsuz olarak gördüğüm bu detaylarda benim daha çok bikepacking tarzı kullanmak istememden.

Birde siz ne kadar explore 540 için maşa mesafesini yükseltmeye uygun görüyor olsanız da belirlenen çalışma mesafesi dışında bir maşa kullanmak sıkıntı oluşturabilir. Explore 540ı ilk kez gördüm fena bisiklet değil. Hatta bir ara bendeki bisikleti satmaya karar vermiştim, o ara yurt dışından bulduğum bisiklet satılınca vazgeçtim.
Hocam ht açısı 68 diyor, 130mm civarına sıkıntı yapmaz ama 140’da falan problem olabilir. Ya da yurtdışında adamların yaptıkları gibi mulllete çeviricem maşaya ellemeden. :D Ön 29 arka 27,5 maşa 120mm… Yani çok düşüncek bi şeyde kalmadı 30k civarına istediğim kriterlerde 540 dışında pek de bir alternatif yok gibi. Cevabınız için çok teşekkür ederim. :)

Kilitlendiğinde hiç yaylanmaması lazım. Ayarında bir problem vardır yeterince çekemiyor olabilir
Aynen
Beyler sorunu çözdüm,
Maşanın sağ tarafındaki celik telin takıldığı yer var orayı açtım içinde sibop a benzer pim var onu ileri itip kitleme yapıyor. Üst kapak ile bu pim arasında vidalama için araya distance(ara kütük) pilastik koymuşlar bu kalın olmuş biraz inceltince pimi rahat itti ve kilitlenme oldu.

arkadaşlar herkese iyi forumlar. öncelikle ayak bileğimde yaşadığım sıkıntılar dolayısıyla günlük hayatimda 2-3 km’den fazla yürüyemiyorum. yüzme ve bisiklet dışındaki sporların bir çoğu bana uygun değil. bu nedenlerden dolayı 2023 yılında ikinci el 2019 xc100 26 jant v frenli bir bisiklet aldım.

araçlarla aram bayağı iyidir. motosiklet, araba, bisiklet, drone vs kullanmayı seviyorum. son 1 yıldır haftada ortalama 100km yol yapıyorum. xc100 modelinden çok aşırı memnundum. 6-7 kez sert kaza yapmama rağmen ne parçalarında ne de kadroda bir problem yaşamadım. ayrıca hafif olması, iyi hizlanması, benim için tercih etmemi sağlayan özellikler.

sürüş tarzı olarak bayağı agresif kullanıma sahibim. arabaların ve insanların arasından geçiyorum. kaldırıma çıkıyorum kaldırımdan iniyorum sürekli. bunu 25-35 kmh hızlarla yapıyorum. geçen 15-20 cm uzunluğundaki kaldırıma çıkarken jantı kırdım mesela.

kullanış sitili olarak hoyrat kullanıyorum yani. bir de engelleri yavaşlayarak değil üstünden geçerek aşıyorum. bisikletin 26 jant olması kabiliyet anlamında çok esneklik sağlıyordu. 27.5 ile zorlanır mıyım emin değilim.

yine de min 26 max 27.5 jant bisiklet tavsiyelerinize açığım. dediğim gibi 2019 xc100’den bayağı memnundum.

uygun tavsiyelerinizi bekliyorum. teşekkürler.

arkadaşlar herkese iyi forumlar. öncelikle ayak bileğimde yaşadığım sıkıntılar dolayısıyla günlük hayatimda 2-3 km’den fazla yürüyemiyorum. yüzme ve bisiklet dışındaki sporların bir çoğu bana uygun değil. bu nedenlerden dolayı 2023 yılında ikinci el 2019 xc100 26 jant v frenli bir bisiklet aldım.

araçlarla aram bayağı iyidir. motosiklet, araba, bisiklet, drone vs kullanmayı seviyorum. son 1 yıldır haftada ortalama 100km yol yapıyorum. xc100 modelinden çok aşırı memnundum. 6-7 kez sert kaza yapmama rağmen ne parçalarında ne de kadroda bir problem yaşamadım. ayrıca hafif olması, iyi hizlanması, benim için tercih etmemi sağlayan özellikler.

sürüş tarzı olarak bayağı agresif kullanıma sahibim. arabaların ve insanların arasından geçiyorum. kaldırıma çıkıyorum kaldırımdan iniyorum sürekli. bunu 25-35 kmh hızlarla yapıyorum. geçen 15-20 cm uzunluğundaki kaldırıma çıkarken jantı kırdım mesela.

kullanış sitili olarak hoyrat kullanıyorum yani. bir de engelleri yavaşlayarak değil üstünden geçerek aşıyorum. bisikletin 26 jant olması kabiliyet anlamında çok esneklik sağlıyordu. 27.5 ile zorlanır mıyım emin değilim.

yine de min 26 max 27.5 jant bisiklet tavsiyelerinize açığım. dediğim gibi 2019 xc100’den bayağı memnundum.

uygun tavsiyelerinizi bekliyorum. teşekkürler.
Herşeyden önce ortalama bir bütçe belirtmeniz lazım sadece bisiklet için(ekipman hariç tutarak). Bence 27.5" ideal. Ne 29" kadar hızlanma ve manevra kabliyeti düşük ne de 26" kadar yokuşlarda ve bozuk yollarda yorucu.

Ekleme: Lütfen arabaların ve insanların arasından yüksek hızlarda geçip kaldırıma çıkma. İnsan gibi sür.

Herşeyden önce ortalama bir bütçe belirtmeniz lazım sadece bisiklet için(ekipman hariç tutarak). Bence 27.5" ideal. Ne 29" kadar hızlanma ve manevra kabliyeti düşük ne de 26" kadar yokuşlarda ve bozuk yollarda yorucu.

Ekleme: Lütfen arabaların ve insanların arasından yüksek hızlarda geçip kaldırıma çıkma. İnsan gibi sür.
hocam butcem 17.000. jant 27.5 olur ama 26 daha iyi olur sanırım. 26’nin kabiliyeti sanki bana daha uygun. cunku manevraya daha cok ihtiyacim oluyor. hizlanmak istedigimde zaten catlayacakmisim gibi abaniyorum.

hocam butcem 17.000. jant 27.5 olur ama 26 daha iyi olur sanırım. 26’nin kabiliyeti sanki bana daha uygun. cunku manevraya daha cok ihtiyacim oluyor. hizlanmak istedigimde zaten catlayacakmisim gibi abaniyorum.
Teker büyüdükçe yüksek hızlarda stabilite artar haberin olsun ama 26"'ten memnunsan öyle devam edebilirsin tabii. xc100 atlayıp zıplamana dayandıysa baya şanslısın. Bu bütçedeki bisikletler genelde pek dayanıklı olmuyor. Sahibinden üzerinden çevrendeki gidip görerek alabileceğin 2. el bisikletlere bir bak. Çünkü sıfır pek bir seçenek yok 26" ve parasına değecek. Tüm piyasa 27.5" ve 29" e kaymış durumda.

Mesela 27.5" Lapierre CRP edge 3.7 olabilir sıfır istersen.
Arkadaşlarında varsa 27.5" bir bisiklet de sürmeyi dene boyuna uygun.

İlla ki sıfır ve 26" olsun dersen bisan (link) biraz daha iyi gibi duruyor xc100'e göre. Fiyatı da oldukça uygun 13000TL.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: yakuphanbitisik
Teker büyüdükçe yüksek hızlarda stabilite artar haberin olsun ama 26"'ten memnunsan öyle devam edebilirsin tabii. xc100 atlayıp zıplamana dayandıysa baya şanslısın. Bu bütçedeki bisikletler genelde pek dayanıklı olmuyor. Sahibinden üzerinden çevrendeki gidip görerek alabileceğin 2. el bisikletlere bir bak. Çünkü sıfır pek bir seçenek yok 26" ve parasına değecek. Tüm piyasa 27.5" ve 29" e kaymış durumda.

Mesela 27.5" Lapierre CRP edge 3.7 olabilir sıfır istersen.
Arkadaşlarında varsa 27.5" bir bisiklet de sürmeyi dene boyuna uygun.

İlla ki sıfır ve 26" olsun dersen bisan biraz daha iyi gibi duruyor xc100'e göre. Fiyatı da oldukça uygun 13000TL.
hocam mtx model de çok hoşuma gitti. piyasanın 27.5 ve 29’a kaydığı gerçekten çok doğru bir tespit bence. çünkü eskiden daha fazla modelin 26 jant bisikleti varmış. ikinci el ilanlardan anladığım bu.

27.5 janta daha ılımlı bakmaya başladım. insanoğlu her şeye alışır. 26-27.5 cok fark etmez diye düşünüyorum.

mtx 7300 modeli çok hoşuma gitti estetik olarak. kıvraklık ve hareket kabiliyeti nasıl olur bilmiyorum.

xc 150 27.5 jant 14100 TL

mtx 7300 27.5 jant 13500

7300 ile xc150 arasında neredeyse fiyat farkı yok. sizin bisan tercih etmenizdeki sebepler nedir hocam. belirtirseniz sevinirim. ilginiz için teşekkürler.

hocam mtx model de çok hoşuma gitti. piyasanın 27.5 ve 29’a kaydığı gerçekten çok doğru bir tespit bence. çünkü eskiden daha fazla modelin 26 jant bisikleti varmış. ikinci el ilanlardan anladığım bu.

27.5 janta daha ılımlı bakmaya başladım. insanoğlu her şeye alışır. 26-27.5 cok fark etmez diye düşünüyorum.

mtx 7300 modeli çok hoşuma gitti estetik olarak. kıvraklık ve hareket kabiliyeti nasıl olur bilmiyorum.

xc 150 27.5 jant 14100 TL

mtx 7300 27.5 jant 13500

7300 ile xc150 arasında neredeyse fiyat farkı yok. sizin bisan tercih etmenizdeki sebepler nedir hocam. belirtirseniz sevinirim. ilginiz için teşekkürler.
Bisan jant göbekleri shimano tourney. Giriş seviyesi olsa da en azından sihmano. Xc150'de bilgi vermemişler sitesinde. Aynı şekilde xc150 hidrolik disk yazmış ama bisandaki gibi shimano mt-200 mü değil mi belirtmemiş.
Bisan vites sisteminde ufak tefek + özellik var ama pek önemli değil gibi.
Maşaları hakkında fikrim yok ama ikisi de maşadan kilitli görünüyor.
Yani xc150 görünüşünü çok beğendiysen tercih edebilirsin ama bence kağıt üstünde bisan avantajlı gibi.

Bisan jant göbekleri shimano tourney. Giriş seviyesi olsa da en azından sihmano. Xc150'de bilgi vermemişler sitesinde. Aynı şekilde xc150 hidrolik disk yazmış ama bisandaki gibi shimano mt-200 mü değil mi belirtmemiş.
Bisan vites sisteminde ufak tefek + özellik var ama pek önemli değil gibi.
Maşaları hakkında fikrim yok ama ikisi de maşadan kilitli görünüyor.
Yani xc150 görünüşünü çok beğendiysen tercih edebilirsin ama bence kağıt üstünde bisan avantajlı gibi.
görünüş olarak bisan bence daha tatli duruyor. kagit uzerinde bu kadar avantajli olmasi da daha iyi. kg’ye baktim simdi. mtx 15,22 kg xc 14,6

ya aslinda bisikletten en buyuk beklentim hoyrat kullanabilme ozgurlugumun olmasi. bu istegimi karisilama konusunda ikisi arasinda cok fark olacagini sanmiyorum. 3-5 yil sorun cikarmasa iyi.

sanirim 26 jant olmasi sebebiyle de bisan tercih edecegim. cok tesekkur ederim. iyi forumlar. <333

Son düzenleme:
merhabalar bu aralara 12000 tlye kadar dağ bisikleti bakıyorum eski bisikletim 26 jant olduğu için değişmek istiyorum ve elimde şuan 11li vites seti shimano mt402 fren seti var 29 jant bisiklet bakıyorum bu paralara birçok seçenek var fakat benim gözüme camp journey 800 takıldı kadrosu çok hoşuma gitti bu bisiklet hakkında bilgisi olan varmıdır a-101desatılan bisikletlere pek benzemiyor air maşasıda var fakat markası belli değil altus sete bu para fazla gibi olabilir ama kadro ve maşa hoşuma gitti
diğer önerilerinizi de bekliyorum fakat ilan link veremiyorum yetersiz olduğumdan atamıyormuşum

decathlon grubuna bakar mısınız bilmiyorum ama ikinci elde temiz/temize yakın 17 bine 1. Nesil rockrider 540 veya 540 v2 de alabilirsiniz, 27.5 jant bu arada. Almaya niyetlenirseniz çok dikkatli incelemenizi tavsiye ederim, stok olup da fr görmüş olan çok sayıda rockrider var. Lastik kalınlığında(2.25" in üstü) çok abartmazsanız gayet seri olduğunu düşünüyorum. 530 da düşünebilirsiniz fakat biraz daha dertli olabilir sizin için.

merhaba 10-15 k ya bisiklet almayı planlıyorum 15 civarı st 520 10 k civarıda st 120 gördüm amacım alıp yükseltmek ama kadro ve vitesi yükseltemediğimden fiyat performans olarak hangisi daha iyidir uyumluluk ve kadronun olması önemli ayrıca ikinci el alınırmı model tavsiyeniz varsa yazabilirsiniz

Delta Bisiklet Geotech'in üreticisi. Kendi ürettiği markayla bağlantısını nasıl kesecek? "Üretimi bırakıyoruz" dese olur belki de "bağlantıyı kesmek" ilginç.
İzmirdeki bayii sadece ama hala bırakmamış. Biraz daha üst segment bisikletlere geçmek istiyor sanırım, gittiğimde etraf cannondale trek falan doluydu (gerçi yarışa hazırlanan beyaz tandem geotech gözüme çarpmadı değil xddd)

Hayatımda ilk defa bisiklet alacağım haliyle sürmeyi de bu bisikletle öğreneceğim. Boş vakitlerimde kafa dağıtmak için sahillerde sürmek istiyorum. Boyum 1.90 civarında nasıl bir bisiklet almalıyım? Rahatlığı önemli tabii. Sorularınız varsa cevaplayabilirim. Bütçem 10.000₺ civarı, teşekkürler.

Merhabalar arkadaşlar... Öncelikle hayırlı forumlar... Tunceli Nazımiyede yaşıyorum...Bilen varmı buraları bilmiyorum düzlük alan pek yok...Ayaklarım fazla güçlü değil... Beni buralarda fazla yormayacak bir dağ bisikleti arıyorum...Bütçem 30 bine kadar çıkabilirim... Mosso BLACKEDITION 27,5 CUES H,mosso pro x20, trek marlyn 5 arasında kaldım...Pek değil hiç anlamam ve yeni araştırmaya başlıyorum...Yardımcı olurmusunuz acaba

Geri