Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dağ bisikleti tavsiyeleri

Hardtrail , kullandıklarım gibi bir bisiklet düşünüyorum.2x11 xt'li bir sisteme sahip bisiklet düşünüyorum. Tabi dediğiniz gibi bulabilirsem alacağım ama yavaş yavaş toplamanında içime sineceğini düşünüyorum.
Benim bisikleti tarif etmişsiniz.
Scott Aspect 920 - Fiyat şu aralar 13.500-14.000 civarında. Banka kampanyası vs ile belki daha uyguna gelebilir.
Genel olarak memnunun ancak bence müdahale gereken iki yer vardı. Onlara da bu bahar müdahale edeceğim.

1- Frenler MT200. Ben F/P olarak MT501-MT520 4 piston fren seti satın aldım. Onu taktıracağım.
2- Arka arttırıcı XT olmasına rağmen vites kolu deore M5100. Ben Xt vites kolu aldım onu taktıracağım. Bu biraz keyfe keder bir değişiklikti. Deore nin herhangi bir sorunu yoktu. Çıkan kolu da ikinci elde satarım muhtemelen.

Ayrıca hazır fren seti ni değiştirirken rotor lara da el atayım dedim. Icetech rotor aldım 180 ve 160 lık. Onlarla birlikte bisiklette istediğim değişiklikler olacak. (Aspect te rotorlar ön 180 arka 160. Bu da bence avantaj.)

Scudo
Carraro 950-970, Carraro Big 2918 bisiklet kullanıcıları varsa hangisini önerirsiniz?

Carraro 950-970, Carraro Big 2918 bisiklet kullanıcıları varsa hangisini önerirsiniz?

Kullanmadan önerebiliyorsak birkaç şey yazabilir miyim?
- Carraro 950 eski Altus+Tourney 3x8 setli, 11-34 rubleli; Carraro 970 yeni Altus 3x9 setli, 11-36 rubleli. Fiyat farkı çok değilse 970 daha iyi, 950 burada elenebilir.
- Big ise Alivio+yeni Altus 2x9 setli, 11-36 rubleli, ötekilerdeki isimsiz maşanın aksine Suntour maşalı. Yine fiyat farkına bağlı olarak 970 de burada elenebilir.
Performansla ilgisi yok ama Big'lerde kaynaklar temizlenmiş, görsel açıdan daha hoş. Lastik seçiminde de Big diğerlerine kıyasla iyi.
Ancak kullanıcısına da bağlı tabii, 3x setleri tercih ediyorsa ve fiyatına göre 970 de tercih edilebilir.
Her türlü 950 sonda.

@Spartiat Kusura bakmayın söylem alışkanlığı olsa gerek kullanıcıları yazmışım, tabiki kullanmayan da yorum yazabilir estağfurullah. Teşekkür ederim bilgilendirme için, Kapadokya'da konforlu sürmek istediğim için kararsız kaldım.

merhabalar, 4000-4200 tl bütçeye uygun bir bisiklet önerebilir misiniz?

192 boy 110 kiloyum. 5000 tl bandında bir mtb önerir misiniz?

192 boy 110 kiloyum. 5000 tl bandında bir mtb önerir misiniz?
2. El pazarlıkla veya biraz daha bütçe yükseltme şansınız varsa alabileceğiniz 3 tane falan Carraro Daytona 730 var ve kullanıcısı olarak f/p olduğunu söyleyebilirim. Deore set ve 3x10 vitesi var. Şehirde rahat, maşası biraz düşük ama idare ediyor. Maşa fazla arazi koşullarında iyi değil.

Herkese merhaba,

Foruma yeni katıldım. Bende dağ bisikleti almak istiyorum. Çok fazla teknik detaya hakim değilim ama son birkaç haftadır araştırmalarıma göre şöyle özellikler istiyorum:

- Hardtrail (sadece ön süspansiyon) frame
- hidrolik disk fren
- tubeless tekerler
- 1 x 10/11 ya da kaç ise artık drivetrain :)
- alüminyum ya da carbon gövde (2500$ altına bulabilirsem carbon)
-

Amerikada yaşıyorum, bütçcem aslında 1500$ felan ama carbon bulursam 2500$' kadar çıkabilirim.

Not: Burada Carraro, Salcano gibi markalar yok. Benim gördüğüm kadarıyla daha çok TREK, Giant, Rocky Mountain, Cannondale gibi markalar var.

Fikirlerinize açığım, şimdiden teşekkür ederim

Bu bisikleti 5 k tlye aldım sizce iyi mi ve ya kazıklandım mı ? Yardımcı olabilecek birisi var mıdır ?
Salcano insomnia26 kadro-sid-masa dual rl -novatec-gobek-deore fren seti , alivio aktarıcı set , deore vites kolları. x16_948388238x6y.jpgx16_948388238obv.jpg

Merhaba 2 bisiklet arasında kalınca ustalara soralım. Fiyatları aynı seviyede:

Scott Aspect 930 : (link)

Carraro Big 2912 Deore: (link)

Carraro componentleri daha iyi. Tekli aynakol sistem var. Maşalar ikisinde de aynı gibi, Scott'un arka jant göbeği Tourney :(. Scott'un eksilerine rağmen nedense Scott daha iyi gibi geliyor. Ne dersiniz?

Son düzenleme:
Merhaba 2 bisiklet arasında kalınca ustalara soralım. Fiyatları aynı seviyede:

Scott Aspect 940 : (link)

Carraro Big 2912 Deore: (link)

Carraro componentleri daha iyi. Tekli aynakol sistem var. Maşalar ikisinde de aynı gibi, Scott'un arka jant göbeği Tourney :(. Scott'un eksilerine rağmen nedense Scott daha iyi gibi geliyor. Ne dersiniz?
Önceki bisikletim carraro 2712 sram. Şimdiki bisikletim scott aspect 920.
Aspect artilari. İkili aynakol gayet guzel. Duz yolda da mutlu ediyor.
Kalite farkı hissediliyor. Kesinlikle daha konforlu. Big daha sportif. Masalar aşağı yukarı aynı. İkisi de havalı. İkisinin ağırlığı da kafa kafaya. (Aspect te cift aynakol vs olmasına ragmen). Aspect te onde 180 rotor kullanılmış.
Big in bence en büyük artısı 4100 fren leri.
Sirf o yuzden aspect e mt520 4 piston set aldim. Bir iki aya taktiricagim. Onun dışında bana göre scott kesinlikle tercih edilebilir. (Tamamen kişisel gorusumdur)
Not: Fiyat farkına rağmen 920 ye bakabilirsiniz. Arkada xt arttırıcı gayet net çok iyi bence. Tek eksik frenler kisisel gorusum. Bir üst level scale 970. Yurt dışı fiyati ile ayni fiyata satılmakta. Eger fırsat varsa ona da bakabilirsiniz. Bir daha bu fiyatlara zor görünür bu bisikletler.

Önceki bisikletim carraro 2712 sram. Şimdiki bisikletim scott aspect 920.
Aspect artilari. İkili aynakol gayet guzel. Duz yolda da mutlu ediyor.
Kalite farkı hissediliyor. Kesinlikle daha konforlu. Big daha sportif. Masalar aşağı yukarı aynı. İkisi de havalı. İkisinin ağırlığı da kafa kafaya. (Aspect te cift aynakol vs olmasına ragmen). Aspect te onde 180 rotor kullanılmış.
Big in bence en büyük artısı 4100 fren leri.
Sirf o yuzden aspect e mt520 4 piston set aldim. Bir iki aya taktiricagim. Onun dışında bana göre scott kesinlikle tercih edilebilir. (Tamamen kişisel gorusumdur)
Not: Fiyat farkına rağmen 920 ye bakabilirsiniz. Arkada xt arttırıcı gayet net çok iyi bence. Tek eksik frenler kisisel gorusum. Bir üst level scale 970. Yurt dışı fiyati ile ayni fiyata satılmakta. Eger fırsat varsa ona da bakabilirsiniz. Bir daha bu fiyatlara zor görünür bu bisikletler.

Teşekkür ederim desteğiniz için.

selamun aleyküm youtubeye baktım arnica markasının incelemelerine rastlayamadım arnica xtreme rx-9 modeli 4000 tl değer mi acaba.Elimizde kalmasın Bir şey daha seçenekler şunlar:arnica xtreme rx9hd(3800),kron x75md(3450),salcano ng950hd(4000),salcono ng750md(4600)salcono lion(3850) hangisini tercih etmek daha mantıklıdır şimdiden teşekkür ederim

5 sene önce çalınan Sedona 710 sonrasında yeni bir bisiklet alarak haftasonları kısa turlar için kullanmak istiyorum.
Çok fazla dağ tepe engebe ile işim olmayacak çocuklara eşlik etmek dışında.

Piyasa fiyatlarının uçması ile birlikte her sektörde olduğu gibi daha çok paraya daha kalitesiz ürünlere yönlenmek zorunda kalacağım gibi duruyor.

Aşağıdaki modeller arasında tercih yapmak zorunda kalırsam, fiyat performans açısından hangisini tercih etmek daha mantıklı olur? Bir de 27,5" ve 26" arasında avantaj dezavantaj ne olur? Kuru havalarda bineceğim için hidrolik frene daha fazla para ödemeye değer mi?
Boyum 1,73cm, bacak boyu 73cm;
- Mosso Wildfire ((hidrolik disk fren)
- Mosso Wildfire (V fren)
- Carraro Force 720 (hidrolik disk fren)
- Carraro Force 750 (hidrolik disk fren)
- Carraro Force 700 (V fre)
- Bisan MTX 7100 (V fren)

Son düzenleme:
Herkese merhabalar. Aranıza yeni katıldım. Bisiklet almak istiyorum o yüzden bilen arkadaşlarımıza sorayım dedim :)
1. Bisiklet için ayırdığım bütçe 15k ya kadar taksitli olacak şekilde çıkabilir. Ancak ekipman vs de alırım çantasıydı, kilidi, suluğu, kask vs. gibi abartı olmayacak şekilde.
2. 27.5" bence daha uygun olur ama yoksa 29 da olur. Boyum 170.
3. İleride gerçekten bu işe devam etmek istersem yükseltme yapabileceğim bir kadro olsun istiyorum.
4. Kullanacağım yollar çoğunlukla asfalt ve toprak arazi olur. Çılgınlık mertebesine çıkacağımı zannetmiyorum :)
5. Aklımda 2021 SCOTT ASPECT 930, TREK Marlin 5 2022, Carraro BIG ve DAYTONA modelleri var. Açıkçası bu modelleri anladığım için değil forumda okurken gördüklerim ve tarz olarak beğendiğim için ve hafif olmaları sebebiyle seçtim. Siz neler önerirsiniz abilerim ablalarım :D Herkese hayırlı forumlar, sağlıklı günler diliyorum şimdiden. Yorum yapacak olanlara da ayrıca teşekkür ederim.

Herkese merhabalar. Aranıza yeni katıldım. Bisiklet almak istiyorum o yüzden bilen arkadaşlarımıza sorayım dedim :)
1. Bisiklet için ayırdığım bütçe 15k ya kadar taksitli olacak şekilde çıkabilir. Ancak ekipman vs de alırım çantasıydı, kilidi, suluğu, kask vs. gibi abartı olmayacak şekilde.
2. 27.5" bence daha uygun olur ama yoksa 29 da olur. Boyum 170.
3. İleride gerçekten bu işe devam etmek istersem yükseltme yapabileceğim bir kadro olsun istiyorum.
4. Kullanacağım yollar çoğunlukla asfalt ve toprak arazi olur. Çılgınlık mertebesine çıkacağımı zannetmiyorum :)
5. Aklımda 2021 SCOTT ASPECT 930, TREK Marlin 5 2022, Carraro BIG ve DAYTONA modelleri var. Açıkçası bu modelleri anladığım için değil forumda okurken gördüklerim ve tarz olarak beğendiğim için ve hafif olmaları sebebiyle seçtim. Siz neler önerirsiniz abilerim ablalarım :D Herkese hayırlı forumlar, sağlıklı günler diliyorum şimdiden. Yorum yapacak olanlara da ayrıca teşekkür ederim.
Selamlar
Önceden big 2712 sram, simdi de onun yeri e aspect 920 kullanmakta olan birisi olarak;
Big de kagit ustunde konfigirasyon daha iyi görünüyordu. Frenler vs iyiydi. Ancak scott ta kalite kendisini belli ediyor. Bana göre aspect 920 de düzeltilmesi gereken 2 yer vardı
1- Frenler; mt200 bu mtb ye yakışmıyor. Mt520 set aldim. Bugun yarin değiştiririm.
2- Arka arttırıcı xt ancak vites kolu deore. Xt vites kolu aldim. Onu da değiştireceğim.

Yanlis anlaşılmasın, üstündekiler kotu mu? Asla degil. Bence gayet net mtb. Benim yaptığım resmen şımarıklık. Simdi upgrade etmezsem bir daha zor ederim gibi geldi. O yuzden direkt girdim bu ise.

Diğerlerini bilmiyorum ancak big ve aspect arasında ilerde bazı upgrade ler yapilmasi gerekliliği ön koşulu altında; scott aspect derdim.

2. el olarak malum sitede ilanlarda var bir kaç tanesine gözüm çarptı ama linkleri de bırakayım. Kontrol etme şansı 0olan arkadaşlar olursa belki dönüş yaparlar :)

Yükseltilmiş Carraro Daytona 730 2021
SCOTT SCALE40
Carraro Daytona 930 Italiano

Herkese merhaba,

Eşimle haftasonları ormanlık alandaki bisiklet parkurunda gezme amaçlı bir bisiklet arıyoruz. Maksimum bütçem her bisiklet için 5.5bin tl. Siz bilen arkadaşlara bir kaç sorum olacak:

1)Kadro boyunu ne seçmeliyim emin değilim. benim boyum 175 bacak boyum 78, eşimin 163 bacak boyu 77
2)29 jant almak önemli midir?
3)frenleri disk fren mi seçmeliyim yoksa v fren mi
4)bu bütçeye baktığımda kron xc150 bize uygun gibi görünüyor ama anlamadığım kısım 17-18-19 kadro yazıyor eğimde dolayı mıdır ve 29 jantlığını alsam eşim ve bana uygun olur mu?
5) bütün bu kafa karışıklığı içerisinde bana tavsiye edebileceğiniz başka bir bisiklet var mıdır?

şimdiden teşekkürler

Herkese merhaba,

Eşimle haftasonları ormanlık alandaki bisiklet parkurunda gezme amaçlı bir bisiklet arıyoruz. Maksimum bütçem her bisiklet için 5.5bin tl. Siz bilen arkadaşlara bir kaç sorum olacak:

1)Kadro boyunu ne seçmeliyim emin değilim. benim boyum 175 bacak boyum 78, eşimin 163 bacak boyu 77
2)29 jant almak önemli midir?
3)frenleri disk fren mi seçmeliyim yoksa v fren mi
4)bu bütçeye baktığımda kron xc150 bize uygun gibi görünüyor ama anlamadığım kısım 17-18-19 kadro yazıyor eğimde dolayı mıdır ve 29 jantlığını alsam eşim ve bana uygun olur mu?
5) bütün bu kafa karışıklığı içerisinde bana tavsiye edebileceğiniz başka bir bisiklet var mıdır?

şimdiden teşekkürler
merhabalar, imkanınız varsa bisikletleri yerinde gözlemleyin, binip öyle karar verin, ben de xc 29 inç kullanıyorum, bisiklet çok iyi, biraz selesi ağrı yapabiliyor, o değişebilir. geri kalan aksamı oldukça yeterli. bütçenize de uygun. şehir içi ve arada ormanlık yerlerde kullanıyorum, kitlenebilir amortisörlü bir şey almak daha mantıklı gibi. arazi ve yola adaptasyonu için. ama 29 biraz büyük oluyor. özellikle eşiniz için belki bir boy ufak seçilebilir. ama imkanınız olursa bir bisikletçide tecrübe ederek, üzerine binip, kullanarak tecrübe etmeniz daha sağlıklı olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: tatak
Geri