Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dağ bisikleti tavsiyeleri

@berbatine1 çok araştırdım 1500 liraya altus setli xct maşalı oluyor genelde.şu kadar daha koy şunu al demeyi sevmem fakat istediğiniz özellikte olan bisiklet bu :D

Yukarıda rockrider 540 beğenmiyorum ve fiyatını hakettiğini düşünmüyorum demişsiniz, beğenmemenize birşey diyemem fakat fiyatını hakettiğini düşünmüyorsanız piyasaya iyi bakın derim. Donanımının yanısıra muadillerine göre hafif de aynı zamanda.

Scudo
@Mustafa Zeybek Hocam benim şuanki bisiklet hi ten kadrolu ve 18-20 kilo olduğunu düşünüyorum ve yeni bisiklet alma nedenimde bu fakat şehir içi ulaşım için mtb'den uzak dur diyor çevremdeki insanlar, en azından Mersin'de bisiklete binen insanlar bana bunu söylüyor fakat 3 kilo içinde 1500 lira vermek istemiyorum ne yapacam bilmiyorum.

Bi yanım mtb al diyor diğer yanım yol bisikleti :)

@berbatine1
Mersin' in dümdüz yollarında yol bisikletiyle akmak zevkli olabilir. Millet 1 kilo için neler harcıyor bilsen :komik: senin bileceğin iş ama hafiflemişken alacağım bisiklet 10 kilo olsun falan diye düşünüyorsan 5000 lira falan vermen gerek. Rockrider 540ın ağırlığı cidden iyi fiyatına göre ve kadrosu da ömür boyu garantili. Daha hafif olsun dersen dağ değil yol bisikleti alabilirsin zaten anladığım kadarıyla dağda sürmeyeceksin.

Eğer kilo fazlan varsa bisikletin değil Kendi kiloda odaklan, yoksa yukarıda dediklerimi dikkate alarak hareket et.

@Mustafa Zeybek hocam mtb bisikletler için 10 kilo 5000 doğruda fakat 10 kiloluk bisiklete binmek için 1500 tl gibi fiyat vermek yeterli :D lakin (link) mosso sunmuş bile :D Çok kararsızım bütçem yeterli olsa hem mtb hem yol alacamda maalesef şimdilik fazla uçamam :D

Not:Hocam forumda yeniyim konu açıyorum kimse cevap yazmıyor :D yanlış yerede açmıyorum ne yapabilirim ? :D

@berbatine1
Yol bisikletinde iş değişir. Galiba konu açmak için belli bir mesaj sınırı var.olmasa dahi her bisiklet alacak olan konu açacak olsa forum çöplüğe döner.

İlla hafif olsun derseniz mersin' in düz yollarında yol bisikleti ile uçarsın:D

@berbatine1 şimdiden hayırlı olsun alınca haber edin :D

Bugün itibariyle bisikletim ön Aktarıcı hariç full altus oldu. Önceden full tourney idi. Arada fark var bisiklet alırken dikkat edin. En basitinden geçişlerde çıkan ses neredeyse yok oldu (vites ayarı yeni yapıldığı için de olabilir) vites kolu da yumuşadı sanki.

Şuraya fotoğraf birakayım DSC_0467.JPG

1500-2000 TL arasında MTB bisiklet almak istiyorum sizce ne almalıyım?

Boyum 190 cm
kilom 95
29inc teker boyu olsun
21inc kadro olsun
Ön ve arka fren hidrolik disk olsun
Sadece ön amortisör lü (ayarlanabilir yani ön amortisör kilitleyip gayrı faal duruma getirme özellikli olsun)

bu konudan anlayan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.

@MtbHastası01 hocam benimde hayran olduğum bisiklet fakat asfaltta zorluk çıkarmıyor mu 20 vites olduğu için ? 8 Km uzaklıktaki spor salonuna gidip gelmek için alınılır mı ? Spora bisikletle gideceğim için yorulmamak istiyorum bu bisiklet yorar mı ?

@Mustafa Zeybek WHİSTLE HURON 650B 1484D 27.5 :harika: :)

@StabilMen (link) belki donanım olarak eleştiren olur fakat kalite meselesi ghost sonuçta boru değil.

@Mustafa Zeybek Hocam gün geçmiyor ki yeni fikirler türesin :D (link) maşa hidrolik beni biraz etkiledi sence salcano astro s, bianchi arx 727'den daha iyi bir seçenek mi ? (link)

Arkadaşlar gittigidiyor 1 gün süreyle %15 indirim verdi bana bisiklet kategorisinde ama her bisiklet için geçerli değildi. hem günün fırsatı vardı aldığım bisiklette hem %15 indirim hem vade farksız 6 ya böldürerek yani hiç hissetmeden ödeyebileceğim bir miktara salcano NG 450 27,5 aldım tabi ki V fren hani Allah fakirliğin gözünü kör etsin. :) Bir de maximum kart uygulaması ile 60 lira maxi para da kartıma yüklenecekmiş 15 güne. O paraya da jel kılıf+aydınlatmaları almayı düsünüyorum...Aldığım fiyat 908 lira olmuş oldu bu arada aslında baya uyguna gelmiş oldu, ayda 150 150 ödeyeceğim işte. Hatta 60 lira maxi puanı da sayarsak 850 Tl falan diyebiliriz aşağı yukarı. Kilitlenebilir maşa ve Shimano RD-M280 Altus 24 vites'li hani fiyata göre fena değil bence . V-Fren mi kaldı kardeş ya da salcano alınır mı gibi şeyler duyabilirim belki ama bütçem bu 3 hafta oldu düşünüyorum kanser olacağıma artık bu fırsatta varken Salcano NG 450'yi almış bulunmaktayım... Deneyimlerimi yazacağım

Selamın aleyküm nasılsınız bir sorum olacaktı da ilgilenebilecek olan var mı?

Arkadaşlar bisiklet alacağım bir kaç tavsiye üstüne Rockrider 520 de karar kıldım. Ama düz yolda da süreceğim için kilitli maşa yokmuş alasım gelmedi.

-Sizce arkadaşlar kilitli maşa olmaması büyük bir sorun mu çok mu enerjimi alır maşa kilitsiz olursa?
-Kilitsiz amartisör sonradan kilitli yapılabilir mi bir aparat ile vs.?

@kalybron

Arkadaşlar benim için öneride bulunacak biri yok mudur? Yukarıda mesajımı bulabilirsiniz.

@rasmus103 Hocam şimdi benim sorum @kalybron 'un sorusuna benzer bir soru ama bir türlü cevap bulamadım kaç kere yazmama rağmen ya modlar siliyor yada soruyu takan olmuyor sanırım şimdi ben bisiklettem çok anlamam yani şu marka şu kadro vs. ama kullanırım ne kadar doğruysa benim bir bisikletim vardı bianchi ama kazaya kurban gidince kardeşimin mtb bisikletine ortak binmeye başladık ama ikimiz tek bisiklet olmuyor bende yeni bir bisiklet alma kararı aldım ancak ne alacağım bilemiyorum aklımda dağ bisikleti var(aklımda onun için de bir sürü soru var ama olsun) aslında okula git gel amaçlı düşünüyordum o yüzden yol-tur bisikleti alacaktım ama sonra düşündüm ki bizim bir tarlamız var dağda ve ona da giderim dedim ancak dağ bisikleti asfaltta ne kadar yorar bilemiyorum şuan yaşım 17 boyum 1.82 kilom 72 bana uygun kadro falan ne tam olarak onu da bilmiyorum bu arada şuan okuduğum okul bana evden itibaren 35 km falan hergün 70 kmyi birden çekemiceğim için seneye daha yakın bir okula nakil almayı düşünüyorum bana 16-18 km arası en azından sabah akşam totalde 35 km yol çekerim dedim okula giden yolun büyük bir çoğunluğu düzgün asfalt şimdi park ediceğim yerler pek güvenilir olmadığı için çok yüksek bir mevlalık bir bisiklet düşünmüyorum orta halli işimi görecek hatta eğer istediğim üni tutarsa bana orada da yardım edebilcek bir bisiklet arıyorum yazıda önemli olan ama benim unuttuğum yada başka bir eksiğim vs. varsa yazmaktan çekinmeyin
Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkürler
Saygılar

@Afyon35 aslında tam bi bütçe vermemen kötü olmuş yani ayrıca kadro boyu kadar hangi jant seçenegini istediğinde önemli 26 27,5 29. Eğer 26 alacaksan fiyatları daha makul ve seçenek daha fazla gibi hani bir bütçe ver jant seç öneri yapmamız daha kolay olur. Gideceğin yol genelde asfaltsa şehir bisikleti ama sen tarla dağ falan da kattın işin içine tek seçenek tabi ki dağ bisikleti(mtb) Kadro boyu ise 18'' 19'' senin için iyi gibi. Dediğim gibi bi bütçe söyle jant boyunu seç 4-5 tavsiye çıkarırız birini seçersin .

@kalybron btwin rockrider 520 yi bende beğendim mağazasında denedim evet kilitli maşa değil ayrıca mekanik disk hani bir çok sebepten önerilmiyor ama ömür boyu kadro gidon garantisi vermesi ve ne zaman bi sıkıntısı olsa çekinmeden götürebileceğin büyük problemlerde direk iade/değişim yapabileceğin bir ürün olduğundan seçeneklerden çıkarma. Kadrosu kilitlenmiyo ama ben 86 87 kiloyum ama o maşada dikkat edersen kilo ayarı var ve sen çok kilolu değilsen son kiloya getir 110 120y di sanırım o zaman zaten kilitlenmiş gibi oluyor. Tabi ki saçma bi tavsiye gibi görünebilir ama benim kilomda bi adam için bile neredeyse kilitlenebilir maşaya döndürmüş gibi oldum. Ha tek hamlede yapamıyosun onu yolda giderken şak diye çevrilmiyor biraz sert ve zor dönüyor ama durup 30 saniyeni ayırıp yapabileceğin bir işlem.

@rasmus103 hocam bütçe hakkında aslında bi fikrim yok ama 1000 tl diyelim 1.500 ü aşmadan bisiklet bulabilirsek iyi olur jant boyu da boya göre seçilmiyor muydu aklımda öyle kalmışta
Ben yanlış biliyormuşum forumdan bi kaç konuya baktım ve 29 jant heryerde bulunan ve pek seçeneği olan bir jant türü değilmiş ama tabi bu konu biraz eski hala öyle mi bilmiyorum benim gibi biri sormuş 186 boy 77 kg vs vs 27.5 senin için ideal demişler o da mtb alacakmış herhalde bana da 27.5 olur
Cevaplarınız için teşekkürler
Saygılar

Geri