Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dağ bisikleti tavsiyeleri

Merhaba arkadaşlar foruma yeni üye oldum. Bir sorum var. Kron xc150 kullanıcısıyım. İlk bisikletimdi ve şimdi orta-üst seviye bir bisiklet almak istiyorum. Bütçem 1800tl(max). Bu fiyata Whistle Patwin 1727 29'' veya 2016 model Kron Xc1000 27.5" buldum. Sizce nasıl bir tercih yapmalıyım. Özellik açısında Kron daha iyi ama kadro sağlamlığı olarak Whistle iyidir diye düşünüyorum. Dış görünüş olarak da Whistle çok daha güzel. Cevaplarınız ve başka tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Scudo
Merhabalar, Kron XC 300 2017 almayı düşünüyorum. Bisikletçide 1.400 TL ye buldum. Sizce almalı mıyım veya bu fiyata daha iyi bir bisiklet alabilir miyim?

1 KADRO
Kadro 7005 Alumınyum ve şekillendirilmiş boru teknolojisi.Sportif yapı.Hem v frene uyumlu hemde disk frene uyumlu kadro.Arka bagaj takma delikleri mevcut.3 kat parlak ve mat boya seçenekli. M bedende 2200 gr. 1.65m - 1,90m uzunluğundaki kullanıcılar için mevcut 3 numara.
2 MAŞA
Maşa / Süspansiyon MOZO - 120 mm kilitlenebilir ve sertlik ayarlanabilir maşa,Kron neo etiketli disk fren ve v fren uyumlu.
Yönlendirme kolaylığı sağlayan dayanıklı 1"1/8 aheadset gidon boğazı uyumlu
3 VİTES
24 vitesli
Vites sistemi ARKA VİTES: Shımano ALTUS 7 ve 8 li uyumlu
ÖN VİTES:Shımano tourney
VİTES KOL:Shimano Altus SLM310 3*8 alttan üstten otomatik model
4 AYNAKOL-RUBLE
Aynakol SHIMANO FCTY-50124*32*42 Diş ;
ARKA DİŞLİ:Shimano CSHG20 8 Lİ kaset ve index özellikli
5 FREN
ön ve arka Shimano BLM355 Hidrolik diskli fren sistemi
6 GİDON - BOĞAZ
Gidon: Alumınyum 65 cm uzunluğunda 31,8 mm çapıda Kron neo
Boğaz : Alumınyum 9 cm uzunluğunda 31,8 mm uyumlu 4 vidalı Kron neo
7 SELE-SELE BORUSU
Sele : Kron neo bisikletin rengine uyumlu rahat sele
Sele borusu : Alumınyum 35 cm uzunluğunda 31,8 mm çapında Kron neo
8 JANT - GÖBEK
Alumınyum Kron neo etiketli 20mm çift kat 27,5 inç çapında 32 telli jantlar
Menjoin Taıwan rulmanlı Alumınyum göbek
9 LASTİK
Kron logolu zırhlı 27,5 inç çapında 2,10 inç genişliğindedir
10 PEDAL-AYAKÇAK
Pedal kenarları Alumınyum ortası plastik feimin marka , yan kısımlarındaki tırnaklar sayesinde ayaktan kaymayı önleyen sistem.
Alumınyum yükseklik ayarlı ortadan ayakçak.
11 AKSESUAR
Paket dahilinde bir aksesuar bulunmamaktadır , Magaza kampanyasında varsa birlikte gönderilir , Herhangi bir kampanya yoksa extradan satın alınabilir.
12 AĞIRLIK
Ağırlık M boyda 13,9 kg (pedalsız)

Fren Durumu:Hidrolik Disk Fren
Vites Durumu:24 Vites
Amörtisör Durumu:Ön Amörtisörlü
Jant Durumu:27,5'' Jant
Maşa Özelliği:Maşadan Kilitli Maşa

@XZebani Hocam sahibinden sitesinde Motlas bisiklet olarak bakarsanız 2016 xc 450 ler var 1250 tl civarında. Eğer oradan alabilirseniz tavsiye ederim xc450. Hem 27 vites. Hem de xc300 den daha iyi özellikleri de vardır heralde. Bu iki bisiklete pek hakim değilim.

@Surabaya

Çok teşekkürler, Mosso Raceline 650b 2017 aldım.

arkadaşlar şu sıralar bisiklet alma niyetindeyim fakat kararsızım.. Almışken en iyi şekilde değerlendirebileceğim bir model almak istiyorum.. Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlara sorum şu, şehir bisikleti ile dağ bisikleti arasında tekerlekleri haricinde farklar varmıdır. Yani dağ bisikletini tekerlekleri ince olması dışında üstüne binilince sürerken vs. başka farklılıkları varmıdır. dağ bisikletine ince lastik takmak onu bir şehir bisikletinden daha iyi duruma mı getirir ? yoksa şehir bisikleti yinede mtb den daha mı tercih edilir olur
Şuan Carraro sportive 227, sedona 320 şehir bisikletleri arasında kararsızım ancak birkaç yerde okudugum kadarıyla MTB ye ince lastik takmakıp kullanılıyormuş bu uygulama iyi bir seçim mi ? MTB olarak arasında kaldığım modeller şunlar,
BIANCHI NTH 7
910 Sedona
Carraro Bıg 929

@ayberkatakan95 Ben yol bisikletine binmedim fakat bildiğim kadarıyla mtb ve yol bisikletlerinin dişli sayısıda farklı.Mtb ye ne yaparsan yap yol bisikleti kadar rahat sürüş sağlayamazsın.tabi bu söylediğim düz asfaltta geçerli.Mtb ye ince teker takma fikrini bende düşünmüştüm.Normal lastiklere göre daha az yorar fakat buda jantların performansını düşürebilir.Sonuçta lastiklerin darbe emiş gücü düşücek. Bence her lastik kendi kadrosunda kullanılmalı :harika:

@tolgahantanguc ilginiz için çok teşekkür ederim :harika: kararımı mtb almak yönünde kullanacağım sebebi ise yaşadığım şehrin yollarına ve sürüş alanınına daha uygun olacağını düşünmem bir çift ince lastikte alıp sonbahar ve kışta kalın lastikleri takacağım.
BIANCHI NTH 7
BIANCHI ARX 729
CARRARO BIG 929
CORRELLİ LEONE 3.2
modelleri arasında kıyaslama yapıyorum şuan vites takımları corelli haric diğerlerinde tatmin edici duruyor f/p acısından.. corelli ise fiyat olarak en cazip bulduğum model 1300 küsür pazarlıkla ne olur allah kerim

KADROALÜMİNYUM 1.1/8″
MAŞAZOOM 1.1/8″
ARKA VİTESSHIMANO TOURNEY TY300
ÖN VİTESSHIMANO TZ30
KRANK TAKIMIÇELİK 42X34X24T
ARKA DİŞLİSHIMANO TZ21 14-28T
VİTES KOLUSHIMANO EF41 3×7
FRENALÜMİNYUM MEKANİK DİSK
LASTİKCHAOYANG 26X2.10 CELESTE BIANCHI LOGOLU
JANTBIANCHI ÇİFT KAT ALÜMİNYUM
SELEDDK JELLİ
FİYATI936TL

Ben bu bisikleti beğendim bana öneeebileceğinoz en son 950tl olan 26 jant bisiklet öneriniz varmı

Dosyalar

• images (1).jpg
    images (1).jpg
    22,4 KB · Okunma: 23
BIANCHI NTH 7
CARRARO BIG 929
SALCANO INSOMNIA 29
bu 3 modelden hangisi sizce ? bunlardan birini alacagım salcano daha cekici geliyor

Dostlar merhaba. Maksimum 1500 lira bütçem var dağ bisikleti arıyorum. Rockrider 540 almayı düşünüyorum sizin daha iyi tavsiyeniz varsa fikrim değişebilir tabii. Rockrider 540 fiyat/performans açısından iyi gibi geldi.
İkinci el de alabilirim, sahibinden.com'da Ktm Chicago vs. Bisikletler var 1000-1250-1500 gibi fiyatlara. Önerilerinizi bekliyorum. Erkek arkadaşıma da Rockrider 8.1 aldık ikinci el. Kullanan varsa görüşlerini yazabilir mi?

@ayberkatakan95 salcano ya da Carraroyu tercih ederdim bende sizin hangisi hoşunaza gittiyse onu alın bence

@ayberkatakan95
Şimdiden hayırlı olsun güle güle kullanın :)

Merhaba arkadaşlar, adım Arif.Birkaç gündür 1500 tl ye ortalama bir MTB arıyordum.Sorularıma çok net bir cevap alamayınca bir konu açıp sorma fikri aklımda canlandı.Ben de şuanda burdayım...

Öncelikle forumda yeniyim Trabzon'da yaşıyorum (merkez değil).15 yaşındayım.Burdan bu konuyu okuyan herkese hayırlı günler diliyorum.

Şimdi gelgelelim asıl mevzuya.Bu yıl ekim ayları civarında bir bisiklet almayı planlıyorum.İlk önce aklımda bir şehir bisikleti vardı fakat ilçemizin yollarını ve karadenizli sürücüleri göz önüne aldığımda asfaltta çok rahat kullanamayacağımı düşündüm.Bir de Karadeniz bölgesi sonuçta arazi tabiri caizse ''boru'' değil.Her türlü yol şartı elinin altında.Ben de böyle kumlu çakıllı yerlerde arkadaşlarımla pedallamayı seven birisiyim.Bu yüzden düşüncem MTB'lere kaydı.

Aklımda önceden olan şehir bisikleti:(link)

Şuanda aklımda bulunan MTB:(link)

Şimdi diyebilirisiniz ki neden 2side Carraro ? Carraronun bisikletleri hem tasarım hem fiyat hem de kullanıcı yorumlarına göre bana baya makul geldi.(Donanımsal olarak da fena değiller)Bende bu tercihleri yaptım.

Sizin de değerli yorum ve fikirlerinizi rica ediyorum.1-2 parçası uyumsuz olan bisikletler varsa da önerebilirisiniz ilerleyen zamanlarda bütçem elverirse parça değişikliğine gidebilirim.Üşenmeden okuyanlara teşekkür ederim ;)

kron xc2000 orta üst sınıf olarak söylediler bu bisikletimi almalıyım 2500 tl ye yoksa scott giris seviyesi bir bisikletmi.
veya başlangıc olarak sehirde ne almamı tavsiye edersiniz.

merhaba ben beden eğitimi öğretmenliği okuyorum okuduğum yerde okula gidip gelmeyi hafta sonları 30 km yakın bisiklet sürmek istiyorum dağ bisikleti almak istiyorum ama kararsız kaldım bütçem 700 - 1000 tl arası tavsiyesi olan lütfen yardımcı olabilir mi

Merhabalar Ghost Kato 3 olarak çıktığım yoldan 2560 liraya Trek Merlyn 7 alarak geri döndüm fakat bir sorum var tanıdığım insanlar bana ağır olduğunu söyledi gerçekten bu fiyat aralığında ağır tarafta mı Merlyn? Birde ağır taraftaysa hafifketmek konusunda neler yapabailirim.Bu arada bu fiayata alabilceğim daha iyi bir bisiklet varmıydı merak ettim cevaplarsanız sevinirim

Selamın aleyküm abiler kardeşler

Abilerim dağ mtb bisiklet öneriniz nedir? İzlenim sahibi olduğunuz bisikletler ve bildikleriniz olabilir. Önemli olan benim için, sağlam göbek mili, genel sağlamlık ve bide darbe emişi iyi olan bisiklet çnkü şehir içinde hızlı gitmem gerekince vuruyoruz haliyle engebe çukur vs. Fiyat aralığı 950-1350 civarı abilerim. Birde boyum 178 kilom 92.45 kg güncel :D

Geri