Scudo Sports

Dağ bisikleti tavsiyeleri

Dağ Bisikleti Almayı Düşünüyorum Bay ve Bayan Marka olarak Carraro Düşünüyorum Tavsiyeleriniz Bekliyorum Fiyat Olarak 1500-2000tl Arası İkisine İkinci el ve sıfırda olabilir mekanis disk olsun istiyorum
Şimdiden Teşekkürler Herkese

Scudo
Merhaba. arakadaşlar hiç çin sitelerinden bisiklet siparişi veren oldumu. ebay veya amazon gibi sitelerden ? Araştırma yapıyorumda ne yapacağımı bilemiyorum. ortalama 1300TL civarı param var dağ bisikleti için/ (link) / sitenin dediğine göre avfonide varmış ama avfoniden ürün almıştım kalitesi çokta hoşuma gitmemişti. Tavsiye edecek bi yer varmı? tesekkur ederim

Merhabalar. Siteye daha yeni katıldım. KTM Life Action almayı düşünüyorum da, bu bisikleti kullanan, bilenler tavsiye ederler mi, nasıl buluyorsunuz, alınabilir mi? Hem arazi şartlarında (ekstrem olmayan) hem de normal düz yolda kullanmak istiyorum. Haftada 3-4 gün de ortalama 50km civarında yol yapacağım, bunlara uyum sağlayan bir model olabilir mi sizce? Şimdiden teşekkür ederim..

boşuna yazmayın tavsiye tavsiye diye. gidin bisikletçinize sorun.

ayrıca ne kadar pahalıysa o kadar iyidir, çıkabildiğiniz kadar çıkın parada, geciktirebildiğiniz kadar da geciktirin bisiklet almayı.

Arkadaşlar bu yaz bir mtb alacağım. Alıp asfaltta binmeyeceğim, hardtailin yapısına uygun arazilerde, dağda bineceğim bisiklete. Çıkabileceğim max bütçe 3600 civarı. Bu fiyata aklımda iki model var. Bir tanesi Ghost Kato 5 29 (2017) bir tanesi ise Trek marlin 7(2018). Sundu Bisiklet'e gittim her iki modele de baktım. Aslında özellikle Ghost'u incelemeye gitmiştim satıcı sana o fiyata Trek veririz dedi. Ben şaşırdım o fiyatlara Trek olduğundan haberim bile yoktu. Donanımı boş biraz Trek'in o fiyatta. Sırf kadro için Trek alınır mı? Ghost ile arasında kadro kalitesi için aman aman bir fark var mıdır? Sağlamlık ve geometri?

1- Estetik olarak Ghost her türlü önde. Trek düz mavi renkte.

2- Donanım olarak da Ghost daha önde Deore vardı sanırım üzerinde. Fakat Trek baya boş arka aktarıcı filan Altus mesela. Fakat satıcı arka aktarıcıyı Deore ile değiştiririm para almam dedi. Kafam karışık.

Ben ileride bisikleti aldıktan 2 yıl sonra filan full xt set upgrade yapabilirim. Trek Marlin 7 alınıp ileride upgrade yapmaya değecek bir kadro mu sizce? Satıcı Ghost Trek ile karşılaştırılmaz, Cube ayarındadır Ghost dedi.

Değerli yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

Kadro
KATO 29 Alloy AL
Çatal
Rock Shox 30 Silver Solo Air Poploc 100 mm Gidondan Kilitli
Krank Takımı
Shimano Deore 40-30-22
Gidon Boğazı
GHOST AS GH2 31.8 mm
Sele Borusu
GHOST Light DC 1 31.6 mm
Gidon
GHOST Low Riser 720 mm 31.8 mm
Ön Vites
Shimano Deore
Arka Vites
Shimano XT 10-Vites
Fren
Shimano 315 Disc 160 mm
Vites Kolları
Shimano Deore SL
Sele
GHOST VL 1353
Jant
Rodi Excalibur 19
Arka Dişli
Shimano CS-HG50 11-36
Lastikler
Michelin Country Race R 2.10

• Ön Süspansiyon
    SR Suntour XCM, coil spring, preload, adjustable rebound, hydraulic lockout, G2 Geometry w/51mm offset on 29ers, 100mm travel (13.5″ : 80mm travel)
  • Jantlar : Formula alloy hubs, Bontrager AT-650 rims
    Ön Göbek : Formula DC20 alloy
    Arka Göbek : Formula DC22 alloy
    Jantlar : Bontrager AT-650 32-hole double-walled
    Lastikler : Bontrager XR2, 29×2.20″ front, 29×2.00″ rear (Bontrager XR2, 27.5×2.20″)
  • Vitesler : Shimano Altus M370, 9 speed
    Ön Aktarıcı : Shimano Altus
    Arka Aktarıcı : Shimano Acera M390
    Krank : Shimano M351, 40/32/22
    Bottom bracket : Sealed cartridge
    Ruble : Shimano HG20, 11-34, 9 speed
    Zincir : KMC X9
  • Sele : Bontrager Evoke 1.5
    Sele Borusu : Bontrager SSR, 2-bolt head, 27.2mm, 12mm offset
    Gidon : Bontrager alloy, 31.8mm, 15mm rise
    Boğaz : Bontrager Elite, 31.8mm, 7 degree, Blendr compatible
    Headset : 1-1/8″ threadless, semi-integrated, semi-cartridge bearings
    Fren Seti : Tektro M290 hydraulic disc
  • AĞIRLIK : 17.5″ – 14.45 kg

@bianchi10 İyi güzel diyorsunuz bunları kimse bilmiyormuş gibi fakat iki ayrı marka model varsa ve fiyatları aynı ise insan illa ki tecrübeli birilerine danışmak istiyor. Çıkışınız biraz yersiz olmuş gibi...

@Panjuq @Mustafa Zeybek Abi bana da yardımcı olabilir misiniz?

@Machagi
geçmiş olsun 40 yasdan sonra risk azaliyormuş bende 41 oldum..
bisikletten zewk alarak kullanman icin
1 on amortisorler iyi olmalı dandik amortisor cok zorlar insanı
2 vites grubu fren grubu xt yada en az slx olmalı
3 sele rahat edebilecegin seleyi bulmalısın bu konu uzun araştirma ister kalca kemigi ölcüsü falan lazım.
4 lastik seçimi önemli buda uzun mewzu kullanımına gore seçmelisin

butçe sınırı yok demişsinm ama adam akıllı bsiklet 1200 dolardanbaşlar ekipmanlarla 1500 dolara gider adam kılık bişey almak
fiyat performans icin mosso nun ust modellerne bakın

@kayavet15
29 jant hantal olur biliyosun dimi

@bianchi10
boş konuşmuşsun.
ne kada pahalıys ao kada iyi.. demiş.
fiyat performans markalari başta mosso gelir, markaya takılmayın cogu shimano kullanır. gidon sele vs bunlari kendınız değişirsiniz ilerde.
2 yerli markalar nispeten ucuzdur pahalısı ıyı diye bişey yok scot trek bunlarin iyisi 10 bin tlden başlar 5 bin lıalık trek donanımlari cok zayif olabilir.
bisiklet almayı geciktirin demiş.. boş laf. kışın al bisikleti gecikmeden alın yaza zamlanır

• Beğen
Tepkiler: Machagi ve Panjuq
@bianchi10

Bunu otuzyedi (37) yasinda birisinin soyledigine inanamiyorum :naslyany::confused::acpsnr:

güzel bisikletin formulunu yazıyorum:)

Fox maşa + xt ekipman (vites sistemi + fren sistemi + jant göbekler)
ilaveten sele seçimini ve lastik seçimini iyi yapmalısınız
daha mühim olan. bisikletin ebati. 26 jant da hakimiyet maximum olur, 29 jant hantal olur ayrıca hakimiyet zayiflar
beden olarak, 17da kullanabilir 18 inch de kullanabilirseniz. 17 tercih edin. hakimiyet maximum olur. hemde 50-100 gram hafif olur.
16 alırsanız dizler direksiyona carpar veya kollar geride oturma posisyonu uymaz rahatsiz eder.

cogunluklu asvalt köy yolu kullanacaksanız 26x175 civari
hard trail en az 26x2.0 olmalıdır.
lastik ebatinda bisiklet cirkin görunuyor diye bişey yoktur 26x1.5 bile takabilirsin asvalt yapacaksan cift jant kullanan tanıdıklarim var mesela
hatta cift bisiklet.
kask önemli.
renk uyumu onemli.
tayt alcaksın (ben giymem vs boş)
ön + arka far çok onemli (aliexpresten almalısın) kahrolsun bağzı şeyler
ve birgun herkez kilitli pedalı tadacaktir.

@bianchi10 hayırdır kime kızdınız acaba böyle bir yorum yapıyorsunuz?

@Aykut asil Donanım hakkında söylediklerinize kesinlikle katılıyorum ancak 29 jant hantallığına katılmıyorum. 26 jantan 29a geçen herkes sürüş rahatlığından ve arazi performansının daha iyi olmasını söyler nitekim de uzman bisikletçilerde aynı fikiri savunurlar.
En basit örneği ile aşağıdaki videoda anlatmış.

@Panjuq kardeşim trek para tuzağıdır. Alt donanımları faiş fiyatlara satar . Kesinlikle fiyat performans oranına bak. İlerde xt grup seti yapcam deyip yapmayan o kadar çok arkadaş tanıyorum ki. Bu yüzden ilk alabildiğin bisikletin donanımı iyi olsunki upgradelere çok para harcama
Senin verdiğin seçeneklerde ghost daha mantıklı duruyor ancak benim sana tavsiyem MOSSO 980XC2 DEORE 29 modeli en azından Full deore bir set almış olursun ilerde istersen maşayı değiştirir attırıcıları xt yaparsın kafana göre hemde bu bisikleti araştırma yaparak 3000TLye kadar alabilirsin.
Mosso fiyat performans da en iyi seçenektir. Mossonun 29 jantta xt grup setli bisikleti olsa 1 dk beklemeden alırım ama maalesef xtleri 26 jantta veriyorlar mesala @Aykut asil bisikleti harikadır. Full xtli onun yenisi 681xcdir ama maalesef 26 jant.
Bu arada markaya çok takılma sana şöyle bir örnek veriyim

Full SLX fox maşa (remotsuz) KTM ultra race 6000TL bıraktılar.
Full xt Fox maşalı Cube ltd sl yi ise araştırma ile 6000TLye kadar indirdim.
Full deoreli roch shox maşalı Trek ise 6300TL fiyatlarında
Şimdi Full xtli ve fox maşalı remotelu cube varken trek veya ktm almak ne kadar mantıklı?

Bu yüzden vereceğin fiyat ve donanım fiyat/performans uyumu olsun.
Şuanda xt grup setler rotorsız 3000-2500 civarlarında
Full deore setler 1500TL civarlarında , zaten sana önerdiğim bisikletin yarısı donanıma gidiyor kalanda kadro maşa jant lastik. Yani tam f/p ürünü.;)

@Panjuq
İlla ikisinden biri olacaksa ghost çünkü trek donanım olarak fazla boş. Ben olsam 2.el alırım.
@Aykut asil
26 jant diye bir şey kalmadı
@Aykut asil
Bunu siz söyleyemezsiniz. Kişinin vücuda göre değişir.
@Aykut asil
Millete yarış bisikleti önermenin manası yok. Deore setli rockshox xc 28/ suntour xcr maşalı bir bisiklet hemen hepimizin işini görür ve tatmin eder.

• Beğen
Tepkiler: Panjuq
İlk önce nerde kullanacaksınız düşündüğünüz segmentteki bisikletleri şimdi dağ bisikleti alıp asfalt yoldan çıkmıyorsanız fazla keyif almazsınız bisikletten bunun yerine şehir/tur veya fitness tarzı bisikletlere bakın.Yok ben performanslı asfalt sürüşleri istiyorum derseniz yol bisikletlerine bakın ayrıca aegment olarak ayrılan bisikletler her sgmentin içindede kadro geometrisine göre de ayrılmaktadır bu konuda da iki teker bir adam ın youtube kanalında bilgilendirmeleri mevcuttur.

Arkadaşlar , Boyum 1, 92 kilom 82.İç bacak boyumu bilmiyorum.
Kuzenimin "Mosso Wildfire hyd 29 " bisikletini aldım.Hidrolik disk ve karbon kadroluymuş.%70 dağ - %30 şehir sürüşünde kullanacağım.Sizce tatmin eder mi?

@merakliteker
Wildfire alü kadro. Karbonun k siyle bile alakası yok. Tatmin durumu size bağlı. Arazide çok çok yetersiz kalacak, çünkü benzerini kullandım. Ne yeter dersen minimum 1600 lira bayılmak lazım.

@merakliteker
Başlangıç olarak acera donanım, suntour xct/xcm maşa yeter. Bu kriterlerde 2. El arayabilirsiniz. Belli bir seviyeye geldiğinizde deore donanım, rockshox xc 30/ suntour xcr maşalı bir makine bakarsınız. Sonrasına bakılır :)

İlk bahsettiğim 2. El 800 civarına bulunur. Diğeri 1200 sanıyorum. Hep 2. El al. Ben bisikelti alalı 2 hafta sonra yıl olacak. Kadro, maşa, gidon boğazı dışında her şeyini değiştirdim. Kendisinin 2 katından fazla harcama yaptım üstüne :D

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@Anıl Erdoğan

imdi bu videodan yapılacak çıkarim şudur buyuk teker cukura düşmede tumsek kaldirim taşı gibi cıkmada iyidir.
ama hangimiz cukura bodozlama dalip kaldirim taşına vurarak çıkıyoruz bu 1.
ilaveten dusuk beygirli araçlarda, buyuk ve geniş tabanlı lastik motoru yorar. motor bile dayanamıyor. bak..
ayrıca 26x.225 yerine 26x1.75 lastik arasında surtunme farkından daha zordur 29 inchle kalkış yapmak ve dusuk hızda manevrada zor olur.
buyuk lastik arabada iyi atlama zıplama yok diye 17 jant olan arabaya 19 jant takıldıgında neler olur? kalkışın 1 sanıye kadar geriler hantallaşir ve yakıt sarfiyatın artar konfor düşer. herşeyin bir ideali vardir.
bisikeleti 26 dışında alan üzülür, lastik seceneginde az olur değişirken, alırken. heleki kısaboylu adamin hiç işi olmaz 26dan buyuk ebatla

Başlangıç için bir bisiklet alacağım.
Önerilerinizi bekliyorum, 1500 TL'ye kadar bütçe var.
Ben biraz inceledim ve (Salcano NG450 27,5 V) bir de (Kron XC100 27,5" Erkek V-Fren) modellerini buldum.
Bu bisikletlerden sizce hangisini almalıyım veya daha iyi ve uygun bisiklet önerileriniz var mı ?

Geri