Scudo Sports

Dağ bisikleti tavsiyeleri

Scudo
@Erensargin benim de kullandığım kron xc 100 tavsiye ederim güzel bisiklettir ( arka vites . on vites .vites kolları . ruble shimano marka )

Herkese merhaba, 1000 lira param var ne alayım sorularına cevap vermekten ciğerim soldu. En fazla bir modelin arka aktarıcısı diğerinden bir seviye üstte oluyor ki bu büyük bir fark değil. Son kez şunları söyleyeyim:
1- mekanik disk frenden uzak durun
2- düşündüğünüz modellerin kilolarına bakın, ağırlık önemlidir.
3- ASLA kilitsiz maşa tercih etmeyin.
Bunları gözden geçirdikten sonra size hoş geleni alın geçin.
Son olarak artık bu başlıkla ilgilenmeyi düşünmüyorum bir zahmet birkaç sayfa geriye verdiğim tavsiyeleri okuyun.
Ekleme: 2.el almak istemiyorum demeyin, 1000 liraya zoom maşalı tourney setli bisiklet alacağınıza xcr maşalı acera setli 2 kilo hafif bisiklet alabilirsiniz.
Unutmayın, aldığınız bisiklete bindiğiniz an o bisiklet de 2.el olacak.

@Mustafa Zeybek abi hakkını helal et acemi olunca yardıma muhtaç olunca bide üstüne forum tecrübemiz olmayınca
beceriksizliğimiz sizleri zor durumda bıkıyorum hakkınızı helal edin zaman la ve yavaş yavaş cözüyorum
tekrar kusura bakmayın hakkınızı helal edin özür dilerim .

@JQ3800
Ne demek, özür dilemenize gerek yok fakat yapacağınız şey belli. Bisiklete baktın tourney falan yazıyor, bu ne be gideyim foruma sorayım demek yerine önce bir araştırın. Sayfalarca herkesin sorduğu soruyu sormadan önce konuyu biraz okuyun. Anlamadığınız, işin içinden çıkamadığınız bir durum olursa gelin elbet sorun ama hiç araştırmadan, konuyu 2 sayfa okumadan, arama kutusuna 1000 liralık dağ bisikleti tavsiyesi falan yazmadan burada soru sormanız bir süre sonra insanları sıkıyor. Bu yüzdendir ki bu konuda herkes soru soruyor fakat neredeyse kimse cevap alamıyor. İlk kayıt olduğumda ben de aynı şekilde hareket ediyordum inkar etmeyeceğim. Sizlerden isteğim sadece biraz okumanız. Hepsi bu.

Cevabını bulamadığınız soruları elbette sorun. Yukarıdaki mesajım burada yardım isteyenleri azarlama amacı taşımıyor.amacım sayfalarca aynı bütçeyle aynı kriterlerde bisiklet arayan insanlara son bir tavsiyede bulunup bu başlığa uzun süre uğramamak.

Btwin Rockrider 520 hoşuma gitti. Bütçem maksimum o kadar. Önerir misiniz?

@Mustafa Zeybek
Bunun dezavantajı çok fazla olur mu? Bir de kilitlenebilir maşalı hangi marka model var aynı fiyatta?

@orcundu ayakta sürerken gidona güç uygulayacağından maşa yaylanıp gücü emer, yokuşta emilen gücün oranı artar. Bu civardaki bisikletlerde genelde zoom maşa oluyor. İstersen sonradan 200 liraya vasat olmayan 2.el maşa bulabilirsin. Ben bisikletimi 1060 liraya aldım xct v2 var üstünde.

• Beğen
Tepkiler: Unutkan Suflör
@orcundu (link)
Whistle Huron 1484d fakat frenlerinden dolayı tavsiye etmiyorum. 96 kiloyum beni durdurmakta yetersiz kalıyor. Hidrolik sisteme geçmek için 400 lira kadar harcama yaptım.

@Mustafa Zeybek bir sorum var asla kilitsiz maşa almayın demişsiniz ne gibi avantajları ve dezavantajları var ( sadece bildiğim yokuşta bisikleti zorluyor )

@hayatgezi bu fiyat bandında eski bisikletinizden pek farklı bir şey bulmayı ummayın. Hatta önceki bisikletiniz tur bisikleti olduğundan yeni alacağınız bisiklet daha ağır olup öncekinden kötüymüş gibi gelebilir.

@MİRZAS dediğim gibi gücünüzü yiyor boşuna. Avantajı yoktur dezavantajı vardır.isterseniz kilitlenebilir maşalı bisiklet kiralayıp 5 dakika kilitli şekilde, 5 dakika kilitsiz şekilde kullanın farkı görün.

@MİRZAS Burak uzun' u izliyorsun galiba. Onun bisikletindeki maşada kilit olmaz çünkü bisikletin amacı yokuş aşağı inmek.

• Beğen
Tepkiler: MİRZAS
merhabalar 2 hafta önce kron xc 100 almıştım ama aklım umit arcus'ta kaldı sizce kron mu yoksa umit mi içim rahat etsin cevap verirseniz sevinirim :):)

ve teşekkürler @Mustafa Zeybek evet Burak UZUN'u severek izlerim ismimden anlamışsınızdır

@MİRZAS ikisi de özellik olarak neredeyse fakat Kron daha hoş görünüyor.

• Beğen
Tepkiler: MİRZAS
@Giraykhan merhaba öncelik 2. el almayı düşünüyorsan bisikletin yanına git kadroya bak çatlak var mı derin çiziklere bak vites geçişlerine bak adamın ne kadar bisikletten anladığını sor sıkıştır aklına gelen her soruyu sor adama lastiklere de bak iyi durumda mı hemen değiştirilmeli mi işte bunlara bak sonra gerisi sana kalmış bu arada kron iyidir

Arkadaşlar N11 bazı kron ve salcanolarda %15 indirim kuponu vermiş haberiniz olsun. Alacak olursanız hesap açın.

@hayatgezi hesap açın, kuponlarım kısmına gidin göreceksiniz.

Geri