Scudo Sports

Dağ bisikleti tavsiyeleri

@Mustafa Zeybek
Ben de denizlide oturuyorum. yaza doğru bisiklet tercihi yapacağım şu anki markam paxton 2 yıl önce almıştık mekanik disk ve tourney kullanıyor 21 vites o zaman sıfır'dı şimdi yeniden bisiklet almayı düşünüyorum aklımda birden çok model var en çok istediğim de Mosso ama başka ona yakın modelller ve markalar var Bianchi de var (Bana uygun modeller: Rcx 426, Aspid 37) Carraro olarak force 271 Whistle olarak 1483d veya patwin 1721 siz ne önerirdiniz? Kronda olabilir model olarak xc 100

Scudo
Arkadaşlar merhaba 1050 tl ye salcano astro 29 V bisiklet aldım arkasına bagaj takmak istiyorum takabilirmiyim ? birde astro yerine ng 350 alabilirdim aynı paraya almamakla hatamı ettim ?

B'twin Rockrider 540 modelini alacağız iki arkadaş. Mayıs sonunda Bursa'da Decathlon mağazasının açılmasını bekliyoruz. Bisikletin fiyatı 1500 TL. Alternatif olarak bu paraya farklı marka önerebilir misiniz. Daha düşük özellikli olmasın, fiyat olarak biraz daha esneyebilir. Kullanım alanımız teleferik ile uludağ otellere çıkıp daha sonra yarı patika yarı yoldan şehre iniş olacak. 1500 - 2000 TL aralığı bisiklet önerilerinizi bekliyoruz ve tavsiyelere açığız. Dikkate alıp cevap veren arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.

@Tuncer I.
2000 liraya merida ve ghost' un giriş seviyesi modellerine de yönelebilirsiniz.

@kaptanreis6060
Bildiğim kadarıyla takılabilir. Bisikletinizi almışsınız artık şunu mu alsaydım bunu mu alsaydım demeyin bence. Seve seve sürün aldığınızı.

@Cheetin
Şahin bisiklete uğrayabilirsiniz. Bana çok yardımcı olmuştu seçim konusunda.

@Mustafa Zeybek hocam bisiklet almak uzereyim 2 model arasinda kaldim beni aydinlatirsan sevinirim.
Carraro force 291 29 hd
Kron xc 150 29 hd
Hangisini tavsiye edersin yardim lutfen

@fr4m3 Kron 24 vites Carraro 21 tek fark bu. Ucuz olanı alın, ya da hoşunuza gideni.

@Mustafa Zeybek krondan uzak durun diyenler var forumda ama 24 vites olmasi ve ayni para olmasi beni etkiliyor.siz olsaniz hangisini alirdiniz.

@fr4m3 bisiklet almaya ilk karar verdiğimde ben de XC 150 alacaktım.gidonu elinde kalan bile var. Son olarak gittiğim bisikletçi tamir için gelen bisikletlerin çoğu Kron, hiç iyi değil demişti. Memnun olanlar da var tabi ama ben almazdım. Vites sayısının da önemi olduğunu düşünmüyorum.

Arkadaşlar aşağıdaki bisikletlerden birini alacağım ama kararsız kaldım fikirlerinizi bekliyorum. Seçimlerimden anlayacağınız üzere 2000-2700 tl arası bütçe ayırdım.

Cube AIM SL
(link)

BTwin Rockrider 560
(link)

Whistle Mivok 1760
(link)

Merida Big Seven 100
(link)

• Beğen
Tepkiler: Cheetin
@rasmus103
Dostum ben pek MD ve V frene sıcak bakmıyorum aralarında dağ için fren olarak en iyisi HD fren (Benim Görüşüm) bütçeni biraz daha zorlayıp aspid 49 HD alman ancak bütçem yetmez diyorsan bianchi aspid 39 md seç derim.

@JQ3800

salcano hiç bakmayın derim kron xc 150 ve bianchi aspid arasında kalırsanız hd fren olduğu için aspid 46 derdim hd fren ağırdır v fren aksine çok hafiftir ancak v fren yağmurda kısmen tutar veya tutmaz yani sağı solu belli olmayan bir frendir md ve hd ağırdır ancak güvenilirdir yılda bir yağlatmanız gerekebilir. Tavsiyem ASPiD 46 korn xc 150 hd fren de alabilirsiniz gördüğüm ve bildiğim kadarıyla bianchi bayii zinciri krondan daha fazla ayrıca forumda okuduğum kadarıyla krondan şikayetçi olanlar varmış ikiside iyi markadır ve modellerdir bianchi 26 jant kron 27,5 janttır oğlunuz 1.55 boyunda olduğu için ikiside uygun sadece seçim size kalmış isterseniz bütçenizi zorlamayıp üstüne 25 lira gibi bir fiyata Aspid 47 Hd alabilirsiniz verdiğim model 27,5 jant bunu tercih edebilir veya kron xc 150 veya aspid 46 uygundur

• Beğen
Tepkiler: JQ3800
@Blitzkrieg41
Whistle donanım olarak önde fakat kadro kalitesini bilemem. Ben olsam ghost alırdım çünkü sempatim var markaya :D bunların içinden merida alırdım kadro faktörünü düşünerek.düşünürseniz sedonanın da güzel modelleri var.

• Beğen
Tepkiler: JQ3800
@Blitzkrieg41
@Mustafa Zeybek Dediğin gibi Whistle veya Merida aralarında cube bilmem ama kalite olarak en iyileri merida modeli altus kullanıyor whistle ise deore altus başlangıcın biraz üstünde deore orta seviye vites sistemi yani tercihim Whistle ;)

• Beğen
Tepkiler: Blitzkrieg41
Whistle havala maşası ve içten geçme entegre kablo sistemi ve arka xt8000 vitesi ile ilk tercihim.
Rockrider ve Merida ise konik 1,5 " headtube ile aklımı çeliyor. Merida ayrıca kadro geometrisi ile daha çekici :)
Cube ise entegre kablo sistemi ve rengi ile listemde yerini aldı.

• Beğen
@Cheetin
Bende tercihimi patwin 1760 tan yana kullanmistim. Donanim olarak guzel bir bisiklet ve kadrosu sağlam. Ayni fiyat merida ve ghost daha düşük donanimli oluyor maalesef.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Cheetin teşekkürler kron xc150 v 26 aldım yaşı küçük olduğu için hd freni kollayamıyacağına karar kıldık tekrar teşekkür ederim

• Beğen
@Blitzkrieg41 bence donanımdan ziyade kadroya odaklanın. Donanım elbet yükselir, hepsinin kadrosu tabii güzeldir ama merida nın yerinin ayrı olduğu görüşündeyim

• Beğen
Tepkiler: Blitzkrieg41
Merhaba arkadaşlar. Bu bisikletin maşası nedir acaba? Sadece "ALÜMİNYUM TAÇLI 1.1/8″ MLO MAŞADAN KİLİTLİ" yazılmış, model belirtilmemiş. 2016 modelinde bir Suntour modeli var fakat o da kilitli değil. Yani maşalar farklı sanırım.
(link)
Umarım Zoom falan değildir.

@Utku Oktay arayıp sorabilirsiniz ama zoom dan çok farklı olacağını sanmam

@Utku Oktay o bisikleti beğendiysen al sonra 100 lira falan harcayıp şöyle bir şey alabilirsin. 2.el alırsan daha iyilerini de bulursun (link) benim bisikletimde de bundan var idare ediyor.

@Mustafa Zeybek
Ben maşaları çok daha pahalı zannediyordum. Böyleyse değiştirmek mantıklı olur. Teşekkürler. :)

Merhabalar,Sedona 950 hakkındaki Görüşleriniz Nelerdir Acaba? Maşa olarak Suntour Raidonla değiştirilmiş halde.Teşekkürler

Geri