Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dağ bisikleti tavsiyeleri

@Spartiat Hocam iyi günler, 20 en fazla 25 bin TL ye bir dağ bisikleti arıyorum. Tek teker, zorlu yollar ve engebeli yerlerde sürerim. Kaldırımdan inme, merdivenden inme gibi bisikleti zorlayacak hareketler yapacağım. Yılın hergünü kullanacağım. Ne önerirsiniz?

Scudo
@Spartiat Hocam iyi günler, 20 en fazla 25 bin TL ye bir dağ bisikleti arıyorum. Tek teker, zorlu yollar ve engebeli yerlerde sürerim. Kaldırımdan inme, merdivenden inme gibi bisikleti zorlayacak hareketler yapacağım. Yılın hergünü kullanacağım. Ne önerirsiniz?
(link)
Havalı maşa , yüsüklü jant , slx set , 13 kg , tavsiyedir

Yapmamanızı öneririm :)

Ben yaşlı adamım; tek teker, kaldırımdan inme, merdivenden inme denince bana inme iniyor.

Şaka bir yana, bu bütçede sıfır bisikletleri bu hareketlere uygun hale getirmek için biraz modifikasyon lazım. Kendim yaptığımdan değil, yapanlarda gördüklerime dayanarak söylüyorum. Daha kalın ve sağlam jantlar, daha kalın lastiklerle daha düşük basınç, daha iyi süspansiyon, daha iyi göbekler v.b. İkinci elde bu değişikliklerin hazırda yapıldığı ürünler bulunur ama onun için de sabırla taramak gerekli. Hasarlı olup makyajlanmış ya da yıpranmış bisiklet de çok fazla olduğundan epey dikkatli olmak lazım. Bu kullanım şeklinde bisikletin kendisi bir nevi tüketim malzemesi haline dönüşüyor, parçalar hasar gördükçe daha iyisiyle değiştirilebilir, kadro hasarında da "bu bitti, yenisi gelsin" denir.

• Beğen
Tepkiler: KrtgSltr ve MakRo
Öncelikle herkese iyi forumlar elimde slx m7100 aktarıcı var ancak elimdeki ruble 11-50t dişli oranına sahip fakat aklımı karıştıran aktarıcının 12s olup rublenin 11s olması bunun bir hesabı kitabı var mı nasıl anlarız vites geçişlerinde sıkıntı yaşanır mı
(link) biraz bilgi var. Shimano sitesinde 12v için zincirler farklı. Uyumlu gözükmüyor ama birçok yerde ince olduğu için 11v'de kullanılmasında sorun yaşanmadığını belirtenler var. Zincir hattı önemli. Vites kolu önemli. Biraz deneme yanılma olabilir. 1x - 2x aynakol bile olayı baya değiştirir.

Merhaba sayın bisikletforum kullanıcıları ve @Spartiat , 15.000-25.000TL bütçe aralığında bir dağ bisikleti satın almak istiyorum. Buraya kayıt olup mesaj yazmadan önce internet üzerinde biraz araştırma yaptım ve birkaç bisiklet bayisi gezdim. Bisiklet bayilerindeki modeller 10.000-15.000 civarıydı ve bir tanesi hariç benim boyuma uygun değildiler, bu yüzden internetten almayı düşünüyorum. Bisan'ın eski bir çocuk bisikletinden bir dağ bisikletine geçeceğim. Yaptığım araştırmalar ve bütçem beni birkaç modele doğru yöneltti fakat başka önerileriniz varsa onlarıda belirtirseniz sevinirim.

Boyum 1.96 Ağırlığım 100kg, 17 Yaşındayım.
Çoğunlukla şehir içi (bisiklet yolları + kötü yollar)
bazende taşlı, topraklı köy yollarında da kullanmayı istiyorum.
Hızlı gitmeyi seviyorum.

Öğrenci olmama rağmen aradığım şey sağlamlık bu yüzden bütçemi yüksek tuttum.
Ucuz bir bisiklet alıp onu kırmak ve tekrardan bir bisiklet almak ya da parça değiştirmek istemiyorum.
Ağırlık ya da hafiflik ne işe yarıyor bilmiyorum sağlam olsun yeter.

Şu anda aklımda olan modeller;

Fiyatlar orijinal sitedeki fiyatları, bayideki ya da başka sitelerdeki fiyatı farklı olabilir özellikle bianchi için farklı.
Carraro BIG 2918 29" 18-V HD | 20.100TL
Carraro DAYTONA 918 29" 18-V HD | 20.100TL (56 kadro boyu seçeneği benim için + olduğunu düşünüyorum.)
Carraro DAYTONA 920 29" 20-V HD | 21.750TL
Carraro FORCE 970C 29" 27-V HD | 17.500TL
Carraro FORCE 970 29" 27-V HD | 16.750TL
Carraro FORCE 950 29" 24-V HD | 15.000 TL
Carraro DAYTONA 930 29" 30-V HD | 25.100 TL
Mosso BLACKEDITION 29 H | 19.000TL
Mosso BLACKEDITION 29 CUES H | 22.500TL
Mosso 29 RACELINE H | 15.750TL
Bianchi MAGMA 29S | 19.000TL en ucuz 25.000TL perakende satış fiyatı yazıyor.
Bianchi MAGMA 29.1 | ?
Salcano NG650 29 HD | 13.685TL (internetten değil bayiden alıcam)

Bisikletler hakkında detaylı hiç bir bilgim yok sadece shimanonun iyi olduğunu biliyorum ve CUES basit olarak ne işe yarıyor onu da açıklayabilir misiniz?

Merhaba sayın bisikletforum kullanıcıları ve @Spartiat , 15.000-25.000TL bütçe aralığında bir dağ bisikleti satın almak istiyorum. Buraya kayıt olup mesaj yazmadan önce internet üzerinde biraz araştırma yaptım ve birkaç bisiklet bayisi gezdim. Bisiklet bayilerindeki modeller 10.000-15.000 civarıydı ve bir tanesi hariç benim boyuma uygun değildiler, bu yüzden internetten almayı düşünüyorum. Bisan'ın eski bir çocuk bisikletinden bir dağ bisikletine geçeceğim. Yaptığım araştırmalar ve bütçem beni birkaç modele doğru yöneltti fakat başka önerileriniz varsa onlarıda belirtirseniz sevinirim.

Hızlı gitmeyi seviyorum.

Ucuz bir bisiklet alıp onu kırmak ve tekrardan bir bisiklet almak ya da parça değiştirmek istemiyorum.

Fiyatlar orijinal sitedeki fiyatları, bayideki ya da başka sitelerdeki fiyatı farklı olabilir özellikle bianchi için farklı.
Carraro DAYTONA 918 29" 18-V HD | 20.100TL (56 kadro boyu seçeneği benim için + olduğunu düşünüyorum.)
Bianchi MAGMA 29.1 | ?

Bisikletler hakkında detaylı hiç bir bilgim yok sadece shimanonun iyi olduğunu biliyorum ve CUES basit olarak ne işe yarıyor onu da açıklayabilir misiniz?
Bende aynı şekil bir aydınlatan olursa memnun olurum Bianchi magma 29s ve salcano ng750 hakkında ekstra değinirseniz ekstra mutlu olurum teşekkürler şimdiden

Hızlı gitmeyi seviyorum.

Bianchi MAGMA 29.1 | ?

Sondan başlayayım; CUES Shimano'nun yenice vites sistemi, eski Tourney, Altus, Alivio, Acera, Deore'nin bazı modelleri toptan gidiyor, hepsinin yerine CUES geçiyor. İddiaya göre yol serilerinin de bazılarının yerine geçecek. Şurada bazı detaylar yazmıştım: Şehir/tur bisikleti seçim rehberi , bir de kendi konusu var: Hoşgeldin Shimano CUES

Listenizdeki modellerin birazını filtreleyebilirsiniz. Mesela Force 970'e bütçeniz yettiğinde 950 hele o kadar fiyat farkıyla iyi bir seçim olmaz. Aynı konu Daytona 920 ve 918 ile Magma 29S ve 29.1 için de geçerli. Bu tür çiftlerdeki fazlalık modelleri aradan çıkararak seçimi kolaylaştırabilirsiniz. Aslında bütçeniz üst modellere yettiği için Force serisini komple liste dışı bırakabilirsiniz.

Big'lerin silinmiş kaynaklı kadroları hoş ama bütçeniz uyan tek Big Alivio setli. Zaten diğerleri de tekli mini aynakollu, o araziye / tırmanmaya uygun oranlarla şehirde bir yerden bir yere gitmek, hele hızlı gitmek çok yorucu.

Mosso Black Edition 29 H şehir ve hız için daha iyi oranlara sahip olsa da eski ve düşük bir seti var, 3x aynakollu MTB'ler de eskide kaldı. Bu da liste dışı kalabilir. Aynı konu daha kuvvetli olarak Salcano NG650 29 HD için de geçerli, onun seti daha da düşük.

Bunlara dayanarak listenizi daraltabilirseniz ürünleri birebir karşılaştırıp doğru kararı vermek kolaylaşır.

Hız göreceli bir kavram ama genel olarak hızlı gitmeyi seviyorsanız dağ bisikletleri beklentilerinizi sadece yokuş aşağı karşılayabilir.

Bende aynı şekil bir aydınlatan olursa memnun olurum Bianchi magma 29s ve salcano ng750 hakkında ekstra değinirseniz ekstra mutlu olurum teşekkürler şimdiden
(link) her yönden (link)'ten zayıf, yukarıdaki listedeki tüm modellerden de zayıf, bir MTB için bulabileceğiniz en düşük seviyeli model. Sadece bütçe sıkıntısı varsa tercih edilebilir, onun dışında tercih edilmesini sağlayacak hiçbir gerekçe yok.

• Beğen
Tepkiler: Alazarhus
1184055559
Sarı sitede şöyle bir ikinci el bisiklet buldum, SLX seti var fiyatına göre çok iyi duruyor ama nasıldır iyi/kötü tarafları nelerdir bilgilendirebilir misiniz?

1184055559
Sarı sitede şöyle bir ikinci el bisiklet buldum, SLX seti var fiyatına göre çok iyi duruyor ama nasıldır iyi/kötü tarafları nelerdir bilgilendirebilir misiniz?
(link)
Yazıldığı gibi 2023 model değil, 2019-2020 civarına ait.
Dönemine uygun olarak kablolama dıştan.
3x aynakollu set olması güncel trende aykırı ama zamanı için normal.
Boy konusunda gerekmedikçe 26" olması olumsuz.
Süspansiyonu, frenleri, vites bileşenleri, jantları güzel. Lastikleri de güzel ama üstten fotoğrafta eskimiş gibi görünüyor. Maşa, gidon, boğaz, sele, jantlar, lastikler sonradan değişmiş.

Sizce fiyatına göre nasıl, kaça inerse almak mantıklı olur dersiniz?
Jant boyutunu sorun etmiyorum, yani 26'nın bilmediğim bir eksisi var olabilir tabii. İlk bisikletim 26 janttı, sonra 27,5 bir dağ bisikletim olmuştu. Hissedilir farkları var ancak bana bu fiyat bandında çok iyi hissini verdi. 3x aynakolla ilgili de istenirse tekli de kullanılabiliyor yazmış, baktığıma göre 22-32-42 yahut 24-34-44 kullanılıyormuş bunlarda, 32/34 tek başına takılabiliyor mu?
(link)
Yazıldığı gibi 2023 model değil, 2019-2020 civarına ait.
Dönemine uygun olarak kablolama dıştan.
3x aynakollu set olması güncel trende aykırı ama zamanı için normal.
Boy konusunda gerekmedikçe 26" olması olumsuz.
Süspansiyonu, frenleri, vites bileşenleri, jantları güzel. Lastikleri de güzel ama üstten fotoğrafta eskimiş gibi görünüyor. Maşa, gidon, boğaz, sele, jantlar, lastikler sonradan değişmiş.

Rcx 627 ile magma 29s arasında hangisini önerirsiniz hocam

Sizce fiyatına göre nasıl, kaça inerse almak mantıklı olur dersiniz?
Jant boyutunu sorun etmiyorum, yani 26'nın bilmediğim bir eksisi var olabilir tabii. İlk bisikletim 26 janttı, sonra 27,5 bir dağ bisikletim olmuştu. Hissedilir farkları var ancak bana bu fiyat bandında çok iyi hissini verdi. 3x aynakolla ilgili de istenirse tekli de kullanılabiliyor yazmış, baktığıma göre 22-32-42 yahut 24-34-44 kullanılıyormuş bunlarda, 32/34 tek başına takılabiliyor mu?
Fiyat konusunda pek yorum yapamıyorum. Baz modeli daha pahalıya satanlar var, bundaki modifikasyonlar iyi. Yine de o kadar eder mi, ne kadar eder kısmı için fikrim yok. Benzer özelliklerdeki diğer bisikletlerle karşılaştırmak lazım.

Tekli aynakol kullanıldığında, arka attırıcının izin verdiği 11-36 ruble aralığı yeterli gelecek mi?

Aynakolun şeması bu: (link) . Tekli kullanımda orta dişlinin hizasında kalmalı, biraz modifikasyon ister.
1731317739330.png

Verimli bir tekli aynakollu kullanım için vites sisteminin epey değişmesi lazım, o zaman da bu bisikleti almanın anlamı yok.

Rcx 627 ile magma 29s arasında hangisini önerirsiniz hocam
29s.

Bir de teker boyuna önceden karar verirseniz modeller arasında karar vermek daha kolay olur.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Teşekkür ederim @Spartiat listemi daralttım şu an bu şekilde, internetten almamın bir sakıncası olur mu? Hangi siteleri önerirsiniz?

Carraro DAYTONA 920 29 20-V HD | 21.750TL
Bianchi MAGMA 29S | 25.000TL perakende fiyatı bir sitede 19.000TL'ye buldum

Bu bisikletlerin teknik karşılaştırması yapıldığında hangisi daha iyi?

Kadro boyunun 52 ile 56 olması ne kadar bir fark gösterir benim boyum için? ben o yüzden 918 düşünüyordum.

Tekli aynakol kullanıldığında, arka attırıcının izin verdiği 11-36 ruble aralığı yeterli gelecek mi?
Doğru evet öyle düşününce pek mantıklı olmuyor oranları. Benim o 27,5 olan dağ bisikletimde de ön üçlüydü, bilmiyorum açıkçası üçlü olması bana daha sempatik geliyor hala 😅. O zaman öne hiç dokunmam, üçlüyken tırmanma oranı da hız oranı da çok iyi bence.
Fiyat konusunda pek yorum yapamıyorum. Baz modeli daha pahalıya satanlar var, bundaki modifikasyonlar iyi. Yine de o kadar eder mi, ne kadar eder kısmı için fikrim yok. Benzer özelliklerdeki diğer bisikletlerle karşılaştırmak lazım.
Ya şöyle, ben yaklaşık 1 aydır bakıyorum etrafımdaki dağ bisikletlerine. 10 ve altı fiyatlara tourney setli giriş seviyesi olanlar var hep. 15 civarına çıkınca arada altus, alivio olanlar denk gelmeye başlıyor. Bazılarının birkaç parçası yükseltilmiş oluyor. 20'ye kadar çok değişim yok, 25 civarına deore setli olanlar var. Bu ilan için konuştum, adam 15'e indiğini söyledi. Fiyatı özelliklerine göre çok iyi göründü bana, ama acaba bilmediğim fiyatını düşüren kötü tarafı mı var diye düşündüğüm için attım. Söylediklerinizden anladığım kadarıyla bariz fiyatı düşürecek bir şey gözükmüyor bu haliyle bisiklette. Kadroda çatlama kırılma vs. var mı bir onu da soracağım, almaya gidince de kontrol ederim. Barış abi gerçekten çok yardımcı oluyorsun çok teşekkür ederim

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Teşekkür ederim @Spartiat listemi daralttım şu an bu şekilde, internetten almamın bir sakıncası olur mu? Hangi siteleri önerirsiniz?

Carraro DAYTONA 920 29 20-V HD | 21.750TL
Bianchi MAGMA 29S | 25.000TL perakende fiyatı bir sitede 19.000TL'ye buldum

Bu bisikletlerin teknik karşılaştırması yapıldığında hangisi daha iyi?

Kadro boyunun 52 ile 56 olması ne kadar bir fark gösterir benim boyum için? ben o yüzden 918 düşünüyordum.

İnternetten almakta genel olarak bir sakınca olmaz, çoğunluk mağazada deneyip internetten alıyor. Yine de alındığı yer önemli tabii, sipariş edilenden başka bir ürün göndermesiyle ünlü mağazalar var. Yer belirtirseniz yorumlamak daha kolay olur.

Teknik olarak (link) > (link) > (link)

Mosso bu konfigürasyonda 11-39 ruble kullanmamalı, çünkü kullandığı arka attırıcı 11-36 destekli ve toplam kapasitesi 41T. Önde 36-22 aynakol, arkada 11-39 rubleyle hem maksimum ruble büyüklüğünü, hem toplam kapasiteyi aşıyor. Mosso'nun bunu ilk yapışı değil, bazen deniyorlar, sonra düzeltmesi kullanıcıya kalıyor. Bianchi'de doğru ruble kullanılmış.
Hem 2x10 olması, hem üst seri arka attırıcı kullanması, hem 11-39 rublenin sağladığı tırmanış kolaylığıyla Daytona 920 diğerlerinden iyi.
Carraro ve Bianchi'nin maşaları aynı ve bu seviye için fena değil, Mosso'daki Castos maşayı bilmiyorum, kullanan arkadaşlar varsa yorum yapabilir.

Küçük kadro kontrolü kolaylaştırır ama fazla da küçük olmaması lazım.

• Beğen
Tepkiler: hwaan
İnternetten almakta genel olarak bir sakınca olmaz, çoğunluk mağazada deneyip internetten alıyor. Yine de alındığı yer önemli tabii, sipariş edilenden başka bir ürün göndermesiyle ünlü mağazalar var. Yer belirtirseniz yorumlamak daha kolay olur.

Teknik olarak

Mosso bu konfigürasyonda 11-39 ruble kullanmamalı, çünkü kullandığı arka attırıcı 11-36 destekli ve toplam kapasitesi 41T. Önde 36-22 aynakol, arkada 11-39 rubleyle hem maksimum ruble büyüklüğünü, hem toplam kapasiteyi aşıyor. Mosso'nun bunu ilk yapışı değil, bazen deniyorlar, sonra düzeltmesi kullanıcıya kalıyor. Bianchi'de doğru ruble kullanılmış.
Hem 2x10 olması, hem üst seri arka attırıcı kullanması, hem 11-39 rublenin sağladığı tırmanış kolaylığıyla Daytona 920 diğerlerinden iyi.
Carraro ve Bianchi'nin maşaları aynı ve bu seviye için fena değil, Mosso'daki Castos maşayı bilmiyorum, kullanan arkadaşlar varsa yorum yapabilir.

Küçük kadro kontrolü kolaylaştırır ama fazla da küçük olmaması lazım.
bikestore com tr nasıldır?

Bir dağ bisikleti alıcam. 176 cm boyum var.27.5 jant veya 29 jant. 10-17 bin TL bütçem var hidrolik fren olursa daha iyi olur.Aklımda Mtx 7300 var daha iyi bir bir bisiklet varsa önerirmisiniz.

Merhabalar. 1-2 ay önce şehir bisikleti için tavsiye almıştım, ama onu almak kısmet olmadı. Şu an yönümü MTB'ye çevirdim ve seçeneklerimi 2ye indirdim.

CARRARO DAYTONA 718​

Bianchi Magma 27 S Cues​

Boyum 182 ve bacak boyum 82. 48 uygun olur diye düşünüyorum. Linklerini paylaşamadım ama carrarı 21 bin Bianchi ise 19 bin civarında.

Geri