Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dağ bisikletinden yol bisikletine yeni geçenin kendini garip hissetmesi normal mi?

Tui Lui

Daimi Üye
Kayıt
2 Haziran 2010
Mesaj
318
Tepki
475
Şehir
Ankara
İsim
Tuğba
Başlangıç
2006—07
Bisiklet
b'Twin
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Uzun zamandır mtb kullanıyorum ve bu hafta yeni bit yol bisikleti aldım. Daha önceki bisikletim disk frendi, bunda hiç fren yokmuş gibi hissettim frenleri sıktığım zaman.Bir diğer husus sele üzerinde ki pozisyonum, üst gövdem nerdeyse yere paralel, konforsuz bir duruş... Bunlara alışmayı umut ediyorum.Tavsiyeleriniz varsa duymak isterim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Kerim KOÇAK
Scudo
aynı so0runu bende yaşadım ama alışınca çok zevkli bir suruşu var
artık dışarı çıktıgımda 40 -50 km yol yapıyorum
çok hoşuma gitmeye başladı
yokuş çıkarken sorun yaşıyordum artık onu da geçtim
mtb ye binince kendimi farklı hissediyorum :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Tui Lui
@hanifisari
Zaten Mtb ile max. 140 km gitmişliğim var, söylediğiniz bana da olursa bununda üstüne çıkabilmeyi umuyorum, umarım bir an önce alışırım.:)
 
Alışma devresinde gidonu biraz kaldırabilirsiniz, boş yolda gidonun üst tarafından, trafikte fren kolları baş ve işaret parmaklarınızın arasında olacak şekilde, yokuş aşşağı da gidonun alt tafından tutarak kullanmaya çalışın, zaten zaman içerisinde ideal sürüş pozüsyonunuzu kendiniz bulacaksınız:)
Keyifle kullanmanızı dilerim:)
 
  • Beğen
Tepkiler: Tui Lui
Sormak istediğim bir diğer soru daha var aslında(komik bir soru olabilir lütfen gülmeyin). Yol bisikleti üzerindeki o kambur ve konforsuz duruşu , kollarımı maximum seviyede gidona uzatmamdan dolayı yaşadığım kol ağrısını azaltacağını düşünerek; gidonu neredeyse 180 derede saat yönünün tersi istikametinde döndürdüm. Yani yandan bakıldığında gidon c harfi şeklinde duruyor, frenlerde üst kısımda. Sağlıksız , saçma, uzaylı bir görünüş bile olsa bu şekilde daha rahat ettim sanki :rolleyes: , Bu şekilde kullanmam herhangi bir sorun yaratır mı?
 
  • Beğen
Tepkiler: binRR
Yaratır tabiki, bileklerinize çok yük biner:)
Bakın yol bisikletinin en büyük avantajlarından birisi, sürücüyle birlikte rüzgar direncinin diğer sınıflara göre daha az olmasıdır:) tüm geometrisi de buna göre dizayn edilmiştir, bence artık siz mtb alışkanlıklarından vazgeçmelisiniz;)
Gidonu normal konumuna alın, belki biraz seleyi öne alarak da oturma puzüsyonunuzu istediğiniz konuma yaklaştırabilirsiniz:)
 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafa Özkara
Ben iki hafta tatile gittim dönüşte sanki bisiklete hiç binmemişim gibi hissettim. Başta duruş pozisyonu rahatsız gibi ama 40 km gibi ortalamayla saatlerce gidebilmek için bu pozisyon şart :)
 
Verdiğiniz sağlıklı bilgiler için teşekkür ederim,yaratıcı çözümler bulmak yerine alışmaya başlasam iyi ederim :bayrak:
 
  • Beğen
Tepkiler: binRR
@Tuğba Anbanazli

Rica ederim, yardımcı olabildiysem ne mutlu:)
Keyifli sürüşler dilerim:)
 
yalnız gerçek bi hikaye olan flying scotsman filminde de bu gidonu ters çevirme olayını deniyodu eleman. ama baya oldu izleyeli iyi miydi kötü müydü hatırlamıyorum.yakın zamanda izleyen varsa bi yorum yapsın o duruma:)
 
@Tuğba Anbanazli

Tuğba hanım
Ben bahçeşehir gül adasında ikamet ediyorum şu an yazlıkdayım ekim 2 haftasında orada olacağım.Hatırlarsanız yaz başı bahçe şehirli pedalcılarla mıgros önü buluşacaktık sizin işiniz çıktı ben metin arkadaşla pedallamıştım.Bende hem mtb hem yol bisikletim var yol bisikleti ile çıkabiliriz.Gerekli detayları size söylerim saygılar.
 
  • Beğen
Tepkiler: Tui Lui
youtube da oturuş pozisyonlarıyla ilgili güzel videolar var. Vücudunuza göre olan en doğru ayarı yapın ve bir süre kullanın. Bütün ağrılar geçicek.
 
Ben yaklasik 2 hafta once yol bisikletine gecis yaptim, belim felan agriyacak zannettim ama hic oyle olmadi. Yaklasik 45 dakikalik bir "Fit" uygulamasi yapildi bisikleti aldigim yerde. Hic agrisiz sizisiz yaklasik 250 km kullandim simdiye kadar, gayet memnunum. Daha onceden aliminyum hardtail dag bisikletim vardi simdi karbon yol bisikleti kullaniyorum. Gittigim rota ayni (80km) aliminyum dag bisikleti ile 80 km nin sonunda olusan titresimin verdigi sizi-yorgunluktan simdi eser yok.
 
@çağrı kolçak

Ben de izledim, çirkin bi duruşu vardı ama zamanında denenmiş bir olay ve gerçek bir hikaye, teknolojiye yetişemeyen bir tarz tabi ki ayrıca yol bisikletinin o asil duruşuna o güzel pozisyonlara hiç yakışmıyodu filmdeki specialized jant setlerine bittim o ayrı mesele :D
 
Yol bisikletinden tekrar dağ bisikletine geçince, paletli bir araç sürüyormuşsunuz gibi geliyor...
 
@Tuğba Anbanazli

Güzel bi konu olmuş tuğba hanım bende mtb den yol bisikletine geçmeyi düşünüyorum mtb ile 180 küsür km yaptım benimde korkum yol bisikletinde ağrısız sızısız uzun mesafeler kat edebilirmiyim bu başlıktan takip edicem arkadaşların tecrübelerini bisikletinizin modelini(benim içinde fikir olması açısından) ve alırken herhangi bi test yapıldmı (size uygun olup olmadğıyla ilgili) belirtirseniz sevinirim
 
özgür sen dalastamısın?Orda fit olayı aşmış.Türkiyede 190lık adama medium kadro satıyorlar :)
Yol bisikletine alışmak 1 hafta alır kaslarınız biraz ağrır bu sürede.Dağ bisikleti neymiş diceksiniz.
 
Bende yol bisikletine geçelik 1-2 hafta oldu.Tam anlamıyla kulalnma fırsatım olmadı ama ilk 1 hafta ağrılarınız olur.Sonra alışırısınız.aerodinamik pozisyona geçince rüzgarın sizi etkilememesi ve o hızlanma çok güzel gelicek size.Yol bisikleti ayrı bir şey :)
 
@derşan sezer


Evet Dallastayim. Fit olayi artik universitelerde bolum olarak acildi, bisiklet saticilari icinde, kullanicilari icinde cok onemli bir faktor fit olayi. Rahat ettiginiz bisikleti alacaksinizki senelerce keyifle kullanacaksiniz, dusunsenize beliniz- boynunuz-bileginiz agriyarak ne kadar bisiklete binersinizki, belli bir sure sonra birakirsiniz. Normal bir Fit 2 saate kadar suruyor ama benim yeni bisikletim bana mukemmel sekilde uydugu icin 45 dakika yetti benim Fit icin. Bu bisikleti almadan once diger markalarla yaklasik 140 km test surusu yaptim, fit yapilmadan oncede Madone bana cok rahat gelmisti.

Su anki en gozde fit sistemi Retul, fiati $ 250-500 arasinda degisiyor, insanlar eyaletlwer arasi seyahat ediyor Retul studyolarinin bulundugu bisikletcilere gidip "Fit" olmak icin.
 
@çağrı kolçak


Yaptığım saçmalık meğer filmlere konu olmuş... neyse düzelttim artık gidonu.
 
Geri