Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dağ bisikletinden yol bisikletine yeni geçenin kendini garip hissetmesi normal mi?

Bi dakika, bahsettiğiniz filmi buldum sanırım,
(link)
gidonu ters çevirdiği bölüm bu videoda var.
 
  • Beğen
Tepkiler: Cumhur Boyraz
Scudo
Bu yılbaşına doğru bostona gidiyorum ordan bir tarmac sl3 alıcam direk fit olayınada giricem keşke burdaki bisikletleride oraya götürebilseydim ama babadan kalma yöntemlerle hallettim hepsini kendime göre tabi prof şekilde fit edilmesi ayrı br olay.Gelişmiş ülke böyle oluyor işte :) Dallasda çok güzeldir 2 kere gelmiştim öğrencimisin çalışıyormusun?Hoş topiği kirletmim :)
Tuğba kardeşim gidonu ters çevirme :) eğer sevmiyorsan söktür dağ bisikleti gidonu taksınlar
 
arkadaşlar alıştıkca yol bisikletine hayranlıgım artıyor ,gerek bu siteden buldugum gerek deneyerek buldugum suruş yöntemleri ile artık daha rahatım
örnegin boynum agrıyordu,buna seleyi öne çekerek çözum buldum
belimin agrısınada gidonu 3 cm kadar kaldırdım ,alıştıktan sonra tekrar indirdim .evde ikitane bisikletim var
artık mtb yi satmayı duşunuyorum :)
 
seleyi öne çektin ama bu seferde dizini sakatlıyabilirsin bence bir bilene göster hanifi.Boyun ve omuz hep kaslarla ilgili mtbde daha dik oldugunuz için alışmanız 1 hafta falan sürer daha çok bileğiniz aürır oda geçer.Ama sele öyle lak diye öne çekilmez çünkü direk dizi etkiliyorsun.İyi bir bisiklet dükkanına git orda proflara danış ayarlasınlar sana göre.
 
Sanırım benim bisikletimin; gidonu kadroya bağlayan boyun kısmı biraz uzun bana göre, onu değiştirmeliyim ilk olarak. Resmen zor yetişiyorum gidona! Seleyide biraz öne çektim hala aynı sorun var...
 
@Tuğba Anbanazli

Bence siz derşan sezer'i dinleyin.

@derşan sezer
 
@Tuğba Anbanazli

Anladığım kadarıyla yol bisikletlerinin sürücüye optimum uyumu için, MTB' lere göre daha ayrıntılı ve profesyonelce yapılması gereken birtakım ayarlar gerekiyor. Gidon açısı, yüksekliği ve seleye olan mesafesi de bunlardan bazıları sanırım. MTB'de sele yüksekliği dışında bir ayar yapma gereği duymadım hiç.

Tuğba edindiğin bu tecrübeleri belki ben de kullanırım günün birinde :) Yol bisikletleri hakkında yazılanları okudukça özenmiyorum desem yalan söylemiş olurum herhalde ;)
 
fit olayı tam olarak ne oluyor,biraz açıklayabilirmisiniz.
 
fit derken türkçemizi tabi katlettim biraz.Bisikletin size göre ayarlanması anatomik olarak diyelim.Sele indirilir kaldırılır gerekirse bogaz değiştirilir crank boyu gerekirse arttırılır yada azaltılır gidon boynu uzaltılır kısaltılır bunun gibi şeyler ama tabi ilk başta tam size göre bir boy almanız gerekli bisikleti esas önemli olan ilk adım sonrası kolay.Ama bilmeden çat öne yada arka çekmeyin seleyi dizinizi inciltirsiniz geri dönüşü olmaz valla.Türkiyede yüzde 90 bisiklet sürücüleri öyle biniyor bisiklete hiç ayar yapmadan iki gün sonra oram agrıdı buram agrıdı diye bisikleti bırakıyorlar.Bisikletin hiç biryeinizde ağrı yapmaması lazım bilhassada dizlerde.Geçen sahilde bir bayan gördüm seleyi sonuna kadar indirmiş öyle çevirmeye çalışıyor pedalı sanırım dakikada 5 kere falan çeviriyordu :) acıdım cidden dizlerine.Birde kapıcı modeli bisiklete binme olayı var odaha beter 190lık adam small bisiklete biniyor bisiklet altında kayboluyor haliyle :) Kısaca bisikletten anlıyan bir bisikletçiye gidin size göstersin.
 
  • Beğen
Tepkiler: bislet
acaba yol ve dağ bisikletirasındaki belli başlı farklar nedir_?
 
@derşan sezer

Selam Dersan,

Ben ogrenci degilim.Bostonda 7 sene yasadim orada Turkun sahip oldugu Ata bisiklet ( Cambridge ve Concord'da)var, cok ozel bisikletler satiyor ve Fit olayinda gercekten ses getiren bir magaza, internet sitelerine bak istersen.
 
  • Beğen
Tepkiler: Quatro16

Uploaded with

Yol bisikletinde aerodinamik sürüş ön planda ... dik oturmak istiyorsanız kısa ve dik açılı bi gidon boğazı edinin..Bence 1 haftada alışırsınız yol bisikletine..
 
  • Beğen
Tepkiler: Tui Lui
@emircan Başbuğ06

sorumu yineliyorum.bende full süspansionlu dağdan yola geçcemde bu arada yolda 300 gramlık düz maşalar mı yoksa ağır fakat kitli olan maşalar mı daha iyi olur düz maşa kötüdür ama çok hafif.
 
ben bu gün gördüm yol bisikleti olan biri gigona boynuz gibi bir aparat takmış dik bir şekilde sürebiliyordu. hız yaparken pozisyonunu alırsın diğer durumlarda böyle bir aparat kullanarak dikelebilirsin bence.
 
@bislet

Selam,

Fit (uygunluk) olayi selenin asagi yukari-ileri geri alinarak, gidon bogazini uzatip kisaltilarak, spacerlari yerinden cikartilarak veya eklenerek, gidonun egimini degistirilerek, bisiklet ayakkabisinin icine ayaginiza uygun destek konularak asagidaki maddeleri kapsayacak sekilde bisikletin size ozel hale getirilmesi diyebiliriz.

*Amaca uygun kadro secimi ( yaris icin mi bisiklet aliyorsunuz, hafta sonlarinda uzun yol yapip, saglikli olmak icin mi? Ornek olarak; Specialized Tarmac yaris icin tasarlanmis bir yol bisikleti Specialized Roubaix konfor icin tasarlanmis yol bisikleti, Giant'tan ornek vermek gerekirse TCR yaris, DEFY konfor amacli uretilmistir)

*Bisiklet kullanicisinin gucu en verimli sekilde bisiklete aktarmasini saglamak icin en uygun pozisyonu bulmak.

*Bisiklet surucunun gucu en iyi sekilde yere aktarirken ayni zamanda konforlu olmasini saglamak.

*Bisikletin tam kontrolune yardimci olmak.



Bu sayede ( FIT) uzun yillar boyunca agrisiz sizisiz, keyifle bisikletinize optumum sekilde binebilirsiniz. Fit olayi bisiklet satisinin bir parcasi olmus durumda burada. Fit olayi cok gelisti; lazer pointerlar, LED isiklari felan kullaniliyor olcum yapilirken. Iki insanin boy, bacak boyu, kilo, kol boyu, vucudunun ust kisminin( belden yukari) uzunlugu, ayak tabaninin yere basisi ayni olsa bile kisinin esnekligi farkli oluyor ve ona gore degisiklikler gerekiyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: bislet
@emircan Başbuğ06


Yol bisikletinde kilitli maşa ne arasın ?
 
:D yokuşlar için olmazmı düz mü kullanıonuz bisiklette en iyisi nedir yolda?
 
@emircan Başbuğ06

yol ve mtb tamamen farklı bisikletlerdir.bir kaç saat önce sana birşey mi içtin demiştim ama içmediğine tamamen inanıyorum artık.yol bisikletinde maşayı kitlemek yokuşlarda olduğu gibi düz yolda giderkende oldukça faydalıdır ama bir çukur görürsen YOL bisikletindeki kilitlenebilir maşanın kilidini aç varsa
 
:) emircan yol bisikletinde süspansiyon olmaz diyorum ama bu dünyanın işide belli olmaz koyar koyar adamlar daha iyi viraj alınır falan derler koyarlar ufak birşey hiç belli olmaz.Yoksa yeni bisiklet nasıl satacaklar materyaller belli 150 yıllık bisiklet tarihinde 4 tane alışım bulundu çelik titanyum aliminyum karbon materyal dışında renk menk donanım da bir yere kadar korkarım amartisör olayınıda koyarlar :)
 
Geri