Daha önce yazmıştım paylaşıyorum okuyun işinize yarar.
Merhaba arkadaşlar , bu konuda herkesin kendine göre bir düşüncesi ve benimsediği bir görüş var ama burda esas önemli olan husus bence herkesin kendini bisiklet üstünde nasıl en rahat hissettiği, amacına yönelik kullanımın ne derece max. karşılığını alabildiği ,nasıl performansı'nın en üstünü elde ettiği ve bunu tur içinde nasıl kullandığı ..Benim bisikletim Sedona 741 dağ bisikleti ,alalı 7 ay oldu şuan 1500km yi çoktan geçti aldığımda üstüne blakjack dağ tekeri vardı ,ilk turlarımı hatırlıyorum İzmir'den Seferihisar'a gitmiştim bilen bilir bu yolu, çoğu yeri düz 2-3 tane tatlı rampa var, toplamda 90km mesafede zorluk çekmedim ama rampalarda ki performans bisikletin düz asfaltta dahi seri şekilde gitmemekte direnmesi ve tekerlerin çıkardığı ses (daha önceden yol bisikleti kullandığım için akıcılığı,performansı biliyorum ) beni etkiledi..Daha sonra aynı olayı 2-3 sefer daha yaşadım ,nitekim bisiklete schwalbe marathon 1.50 lastik aldım .Evim İzmir/Aliağa'da , burdan bisiklet gurubumuzla yeri geliyor düz yol gidiyoruz yeri geliyor 600-700 metrelere çıkıyoruz günlük 7-8 saatlik aktif bisiklet üstünde pedal bastığımız turlarımız oluyor Manisa çevresi ,köylerini dolaşıyoruz....Diyeceğim şu kısa keseyim ) . Yaptığım 1500km'nin 1300 'ü çapı 1.50 lik patlamaz schwalbe lastiklerle gerçekleşti (patlama derdi ,tasası yok),performans olarak geldiğim nokta günlük 2000m metre yükseklere rahatlıkla çıkabiliyorum , Manisa spil dağı(rakım 1517) çocuk oyuncağı kalıyor , bu performansları city bike/hybrid ile yapmanız gerçekten çok zordur, rampa tırmanmak gerçekten performans istiyorsanız kesinlikle benim yaptığım gibi dağ bisikleti alıp 1.50'lik teker takmanızı öneririm .Bu hafta triathon sporcu lisansı çıkarıyorum , ne demek istediğim biraz daha kolay anlaşılır umarım ) ,Mart'ta İzmir/Çiğli'de duatlon var(koşu+bisiklet) ona hazırlanıyorum , bisikleti aldığımla şuan ki arası dağlar, uçurumlar fark var ,geçen gün city bike/hybrid kullanan bir arkadaşım aldı benim bisikleti ,''bu bisiklet nasıl bu kadar seri gidebiliyor?'' diye soruyor ...Umarım size bu konuda biraz olsun fikir verebilmiş kendi tecrübelerimi anlatabilmişimdir, Saygılar.