Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dağ bisikletine ince lastik takabilir miyim?

@Mehmet Tuğrul Ersazak
çok teşekkür ederim Mehmet bey bilgilendirdiğiniz için vites ayarlarınıda yaptırdım buğün 30 km yol yaptım bisikletçiye git gel saygılar

Scudo
Herkese iyi geceler salcano ng555 27.5 jant 2.20 tekerlek ebatı kullanmaktayım benim için ne önerirsiniz acaba

İlla ebad değiştirmek yerine ben schwalbe cx comb modelini tercih ettim.
26x2.0 eski lastiği söküp 26x2.0 cx comb taktım.
Lastik acayip akıcı.
Bu model yanları mtb ve sırtı şehir lastiği özelliğinde.:)

Lastik 2.0 olmasına rağmen çok daha "ince" gösteriyor.:)

(link)

arkadaşlar Scwalbe 27.5 1.50 yada 1.75 lastik bulamıyorum Bisikletime nereden temin edebilirim

@alinahit
Başlığa uygun olarak sormuştum :)

arkadaşlar yeri burası değil biliyorum ama bisikleti aldığım yer bana faura filan vermedi satmaya kalksam bunu nasıl satarım bu şekilde fatura kesilmesi gerekmiyormu ?

@enja
Fatura garanti belgesi yerine geçer.
Kesinlikle kesilmesi gerekiyor.
Eskiden garanti belgesi üzerine kaşe vurup tarih yazarlardı.
Benim bisiklete de sadece fatura verdiler.:)

@Febepo

ama bu tamamen tercih meselesi. sen ne kadar ince takmak istiyorsan onu tak. sadece jantının izin vereceği aralık önemli.

şimdi ben burada ''1.50 tak'' desem bir anlam ifade edeceğini sanmıyorum; ama ben yine de söyleyeyim: 1.50 tak. :)

Ben 29" bisikletime rubena flash stop thorn ultimate 700/35c lastiklerini taktim incelik olarak neye tekabül ediyoe bilmiyorum açıkçası ama o kalın asfaltta pata pata pata ses yapan o dişli lastikleri nasıl kullanmışım öyle hayret ediyorum :D

@enja

27.5x1.65 marathon green var.
Başka schwalbe modellerine de bakabilirsiniz.:)
Bu patlamaya çok dayanıklı ve ağırdır (1 kg?)

@deadle @mrth
Dostlar lastik fena değil.Patlama olayını minimize ediyorsunuz.Dişliden veya 2.00 dan 1.75 e incelttiğiniz geçtiğiniz Zaman evet hızlanma açısından kolaylık sağlayabiliyor.(patlamama olayı da ayrıca artısı)Fakat bence dezavantajları da var bu lastiklerin.Öncelikle dişli olmadığı için dişli lastiklere göre daha az konfor sunuyor. Yani üstünden geçtiğiniz en ufak taşı bile hissedebiliyorsunuz.Zamanla alışırsınız gerçi ama lastiklerin kaydığını hissettim.Özellikle yağışlı günlerde dikkat etmek gerekiyor.
Genel olarak o fiyata önerebilieceğim bir lastik.(Stop Thorn Ultimate)
Teşekkürler.

@anti panik
hocam peki schwalbe marathon flaşörlü nasıldır bu önerdiğiniz modelin yanında birde 1.50 neden yok düz olarak bakıyorumda 1.50 sürekli 26 jant için daha çok seçenek var

@enja
Marathon mondial veya marathon Schwalbe nin amiral gemileri.
Bence onun dışındakiler pek başarılı değil.
Ama marathon grubu dayanıklı olduğu için biraz daha pahalı.
Yani her modelde her ebat yok maalesef.
O da lastiğin ebat ve kullanıldığı şartlar nedeniyle diyedir.

Merhaba benimdw bir sorum olucak biannchi speed 7000 dag bisikleti 26 jant duble jant yani kalin ve diskli fren ben simdi diskli ince jant buldum buna dag lastigi taksam sorun yasar miyim...not ..orjinal jantlari uzun yol yaptigim icin uzun yol lastigi taktum sorun olmadi

1.95 lastikten 1.75"e geçince o kadar fark oluyormu arkadaslar?

Dün düsük basinç 1,95 lastiklerde 3,5 saat bisiklet sürdüm, bisiklet asfaltta gitmemek için resmen direniyordu.

Bu arada lastiklerdeki "c" ölçüsü hangi ölçülere göre hesaplaniyor. Mesela 1,95 lastik yerine neden "xxxC" ölçüleri kullaniliyor, 1,xx mantigi daha kolay gibi geldi bana.

@Godzilla Kendiniz söylemişssiniz düşük başınçla gittim diye. Düşük basınçta sürtünme artar, haliyle direniyor gibi gelmiş olması normal. Ben 2.20 lastikten 1..9 slick lastiğe geçtim, performans anlamında çok bir fark olmasa da yolda akıcılık anlamında baya farketti. Lastikler 55psi.

Hangi janta hangi genişlikteki lastik uyar?
Jantın iç genişliği (felgenmaulweite)
(link)

Jant iç genişliği-lastik genişliği uyum tablosu.
X olanlar birbiri ile uyumludur.:
Örnek 37-622 lastik genişliği 37 mm olup 19C jant ile uyumludur (jant içi genişlik19 mm)..

Umarım bu tablo birçok soruyu cevaplar.:)

(link)

Alıntıdır:
(link)

Düzeltme
37-622 lastiğe 622x19c jant olacaktır.

Örnekteki Jant omuz çapı (felgenschulterdurchmesser) lastik iç çapı 622 ile birebir uyumlu olması gerekir.:)

@Özgün Mantiken 1,50 slicklerle uçariz o zaman hocam :)
@anti panik C ölçüsünü anladim hocam, isin icine c girdigi zaman jantin genisligide hesaba katiliyor ve tabi lastigin boyu degil genisligide. :)

@Godzilla Mantıken öyle ama realitede önemli. Lastik incelince performans katlanmıyor, akıcılığı artıyor. İnce lasitk takmak yerine birkaç kilo vermek yada zayıfsak bacak kaslarını güölendirmek çok daha etkili olur. İnce ve düz lastiğin güzel yanı dişli lastik gibi size karşı bir sürtünme kuvveti uygulamaması. Pedalı çevirip salıyorsunuz bisiklet güzelce akıyor.

Geri