Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dağ bisikletine yarış bisikleti gidonu takmak (mtb'ye drobbar olur mu?)

@mariokaldato abi güzel oluşta tek takıldğım konu madem yol bisikleti gidonu taktınız bari tourneyin bir stı kolunu takabilirdiniz yani yol bisikletine daha çok yakın olurdu ama bu halide güzel :)

Scudo
Saat 00:00 olmadan sizlerden bilgi almak istedim.
İndirimde olan kron xc150 var.
Şuan fiyatı 1000 tl.
Sizce alayım mı?
Yoksa kar yağdığında fiyatlar düşermi?

Kıyamet alameti gibi :)

41616360_10155950264147896_75355673654722560_n.jpg

@Bisiklet sever 93
Bunun yol bisikleti olacağını kim idda etti ki ben öyle de bi iddada bulunmadım ,
Meeeleyi yanlış anlayanlar fazlasıyla var :D
Melez bisikletler dönemi artık öyle suna şu Olur ,buna bu olmaz dönemi kapandı .3 sene evel yol bisikletine disk fren olmalı derken beni taşliyorlardi :D mtb më de yıllar evel düz maşa taktim smdi ortalık bunlarla dolu

@mariokaldato

Benim demek istediğim en azından ergonomik açıdan stı kollar daha rahat olucaktır yani gidonun alt tarafından vites değiştirmek yerine frenlerden değiştirmek bence daha kolay yani onun için demiştim

Aklıma gelmisken;
Bisikletinize drobbar gidon takmak istyorsaniz iki yol var ,
1. Ya komple çekis sistemini degiseceksiniz çünkü yol bisikleti vites kolları dağ ve şehir bisikleti çekis sistemlerinde istikrarlı ve uyumlu calismiyor. Çekme oranları farklı çünkü.
2. Benim yaptığım gibi bir fren kolu ve bar and shifter takacaksiniz .Bu şekilde dag ve şehir sistemleri ile sorunsuz çalışıyor.

@Bisiklet sever 93
Yoo hiç alakası yok .Burada aslolan konfordur. Ve bar and shifter lerde bu konuda çok başarılidirlar.
Tek hareket ile 9 vites düşürme yada yukseltme de başka hiç bir vites sisteminde yok bildiğim kadarı ile ama araştırmak lazım.
Bakınız örnek bir bisiklet bu kona sutra modeli bununla alakali
Her gördüğünüz drobbar gidon bisiklet yol bisikleti değildir demek istiyorum :)
kona-sutra-2018-touring-bike-blue-EV321816-5000-1.jpg

O geometri ile konfor olmaz. Ama ben konforlu hissediyorum, ben böyle seviyorum derseniz kimse birşey diyemez. (Ben dahil susarız) ama forumun amacı ben böyle seviyorum, yaptım oldunun ötesine geçmek

@mariokaldato

Aslında çok kişisel bir mesele yani ben diyorum ki stı kol daha rahat siz diyorsunuz bar and shifter daha rahat yani ben demiyorum her drop barlı bisiklet yol bisikleti değil tabikide :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Bence bu bisikletin özü bu degil ve bir bisiklet özüne göre toplanir ve kullanilir. Yalniz illaki bu bisiklete dropbar takilacaksa kesinlikle böyle fixie dropbar ile o cirkinmi cirkin gidon bogazi olmayacakti. Hadi dropbari bir nevi gectim yinede bi gideri var ama o bogaz kesinlikle tüm görüntüyü bozuyor. Onun yerine ince siyah ve azdaha kisa bir bogaz olsa bu bisikletin görüntüsü 100de 1100 degisime ugrar. Bogaz deyip gecmeyin en ufak detay bile bisikletin tüm görüntüsünü bozar.
Denemsi bedava, cumhurun elinde kesin birtane ince kibar ve biraz daha kisa bogaz vardir taksin ve denesin burayada fotosunu atsin bakin degisiklik oluyormu olmuyormu.

Ufak bir örnek verelim.....

bu cumhurum taktigi bicimsiz bogazlardan, aldigimda gün böyle idi
1.JPG

Ayni gün hemen bogazi, lastikleri ve seleyi destirdim. Görüntü misli misli degisti.
1.JPG

Ve buda full upgrade komple degisim.
10.JPG

Aradaki farklar kesinlikle görünüyor. Ilk iki fotoda bogaz farki kesin görünüyor.

Cok anlamam.ama Murat beye katiliyorum..bogaz degisimi her sey demek degilsede ters aci gidon bogazi goruntuyu degistirecektir..buna uygun kol ve drop aci ayari yapilirsa guzel goruntu aciga cikacaktir..tabi kisinin drop bari takma amacida onemli..mesela ben daha dar oldugu ve birden fazla tutus acisi oldugu icin dropbar yapabilirim..hatta daha oncede bu konu hakkinda yazmistim, nasip olmadi alip takmak, ben direk uzerindeki kollarla yapmayi planliyordum..tutus ergogomisi icin ilave parca ekleyecektim, felan felan..ama olmadi..vakit ayiramadim.

• Beğen
@Murat Cömez
Tamam reis yarın ona bendeki kısa suyntace boğazi takip bi bakalım. Bende aynı fikirdeyim. Boğaz tüm görünüme kötü etki ediyor

@tersderyar
Konfor olmayacagina nerden karar verdiniz? Bisiklet geometrisinden anlıyorsanız değerli görüşlerinizi dinlemek isteriz

@Murat Cömez
Başkan hallettim baya güzel oldu

Öncesi
20180913_161127.jpg
Sonrası
20180916_143124.jpg
20180916_143432.jpg
20180916_143023.jpg

20180916_143459.jpg

Öyle öcü bir fikir olmuş ki bu dağ bisikletine drop bar gidon...
Bir kaç olmuşunu atalım şuraya;

bombtrack_bikes-1.jpg
DSC086251-1200x830.jpg
falconer-drop-bar-mtb-IMG_6782-cxmagazine-ay_1-v2.jpg
6596011109_20cc48f560_o.jpg

• Beğen
@mariokaldato ben değişimi beğendim valla ufak tefek düzeltmelerle daha iyi de olacaktır. Ben de dropbarlı trek fx 7.0 kullanıyorum çok da rahat. Sadece sti kolların v freni yeteri kadar çekmemesi üzüyor. Bu arada Cumhur abi yanlış bilmiyorsam barend shifter bar and değil.

@mariokaldato
Bu bisiklete oturduktan sonra uzanacak bi insan evladı varmı

@yeyu
Bendekiler v fren uyumlu tektro kollar valla güzel cekiyorlar

@emr-e
Ben kısa boyluyum rahat uzanıyorum biraz eğik pozisyonda surusu var

@mariokaldato
Yok attığınız resim varya şuanki bisiklete demiyorum

Selamlar ;
Tecrubelerimi aktarmam gerekirse eger barendshifter vites kollari cok rahat ve seriler. Sonsuz ayarda calistigindan 1 den 9 a yada tersine tek hareketle ulasabiliyorsun.
Kullanimi cok rahat oldu bisikletin.
Drobbar da kullanisli diyebilirim.
Nitto gravel gidonu sökup yerine duz richey vcs gidon taktim. Onun disinda kis sartlarinda daha guvenli ve konforlu bir surus icin 26x1.25 slik lastiklerin yerine 26x 1.75 kalin lastikleri taktim :)
Memnunum

20181120_104014.jpg
20181120_104036.jpg
20181120_103852.jpg

"
Şimdi olacaksa bir şey yarına kalmaz,
Yarına kalacaksa bugün olmaz. Bütün mesele hazır olmakta.
Madem hiçbir insan bırakıp gideceği şeyin gerçekten sahibi olmamış;
Erken bırakmışsın ne çıkar, ne olacaksa olsun.
"
Hamlet, William Shakespeare

@uslsy

aynı kadınla iki kez
evlenerek hayatımı mahvettim'demiş
William Saroyan.

hayatlarımızı mahvedecek bir şeyler
her zaman vardır,

William,

neyin veya kimin
bizi önce
bulduğuna