Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Daha az eşya, daha fazla mutluluk

Daha az donanım, daha fazla mutluluk= Single Speed Bike. Yok ben almayayım.

Scudo
Eşimle yaklaşık 10 sene kadar önce Büyük Marketlerden toplu alışverişi bırakmaya karar verdik çünkü iki hafttada bir dolapta çürüyen meyva sebze vb ürünleri çöpe atıyorduk... Günlük alışverişe döndük köşedeki bakkaldan ve manavdan alışveriş yapıyoruz hafta sonları ise ihtiyaca göre semt pazarına gidiyorum ...
Aynı dönemde evdeki kullanmadığımız giyim eşyalarını dağıtmaya karar verdik...İlk seferde 2 adet büyük koli giyim eşyasını eski ve kullanıma uygun olmadığı düşüncesi ile çöpe attık, 3 koli penye t-shirt tarzı kıyafet ve 4 adet takım elbise vb ürünü yatılı öğrenci yurduna verdik...3 kişilik bir aile evinden çıkana bakın...
Bu durum yaklaşık 10 senedir devam ediyor ve her sene mevsim geçişlerinde dolaptaki kıyafetlerimize bir bakıyoruz eğer bir ürünü belli bir süre kullanmamışsak hemen verilecekler listesine...Son olarak Kızılay'ın sokaklarda belli noktalarda bulunan giyim eşyası kolilerine fazlalıkları bıraktık şiddetle tavsiye ederim...
Eminim hepimizin evinde artık kullanmadığı giyim eşyası vb vardır kurtulmak lazım...
Beslenme tarzımızda da benzer alışkanlıklar edindik bir örnek vermek gerekirse öğünlerde çoğumuz tarafından kahvaltı yada servis tabağı denilen küçük tabakları kullanıyoruz, işe yarıyor...

Süper konu. Kafamı son iki senedir kurcalayan konu bu. Aylar önce bir sürü eşya attım. Hatta yarım yamalak çalışan elektronik eşyaları bile attım. Sakladığım eski adaptör kablo vs. Ne varsa. Varolanlarla yetinme konusu zor gerçekten. Sürekli birşeyleri yenilemek istiyor insan. Sürekli kafada birşeyleri alma değiştirme çabası, planı. Çünkü her şeyin 1 tık iyisi var. Takipteyim bu konuda öğretici yazıların olacağını ümit ediyorum

Bu sene başında bende bir temizlik yaptım (Tabi eşimin katkısıyla ,yoksa baskısıyla mı deseydim :koptum: )Kullanmadığım pantolanlarımın hepsini 3 pantolonum kaldı elimde , ayakkabılarımı 2 ayakkabım kaldı vb. kullanmadığım her şeyi verdim birilerine oh be rahatladım dedim ama vermeden önce ki direncimi düşündükce :suspus:

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/10660319_995054710565107_3111749642179588907_n.jpg?oh=24cf121446156380792dcc152aa6c42d&oe=56FF7154
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/v/t1.0-9/1915781_995054690565109_41189582381855297_n.jpg?oh=59bed9ac0d1945f89099fb9e0c9f4c13&oe=57188CB3
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xat1/v/t1.0-9/1915889_995054643898447_5865634932846706629_n.jpg?oh=5a124ed4eea343b0761a8cf34fde21e1&oe=56FDAEBF

Yer İstanbul/Üsküdar Meydan.

taşınma durumum yaklaştı,envanterimi çıkardım
taşınacaklar,

1-bisiklet-kask -eldiven,kışlık-yazlık-,
kışlık bisiklet yağmurluk nike
3 adet yazlık bisiklet forma-karbis forma-bestform-amore vita-
1 adet kışlık uzun tayt
yazlık uzun tayt,kar maske,2 adet bisiklet gözlük,spd ayakkabı,siyah beyaz yağmurluk,

2-6 adet kumaş pantalon
iki adet atkı,3 adet gömlek,iki adet kazak,
iki adet montgomori,sonbaharlık-
iki adet kışlık montgomeri
1 adet eldiven kışlık
3- bir adet bot-bir adet rugan-bir adet normal ayakkabı

4- mp3-dvd oynatıcı-ps2-2 adet coistik-pil sarj makine-37 ekran tv-bilgisayar kasa-lg monitör-iki adet mini hoparlör

5- cd ler -
6- 1 adet çukur tabak -1 adet çatal - birer adet kaşık,bıçak 4 adet bardak 1 cezve, 1 çay kaşığı-

7- iki adet nevresin -1 adet mavi pike
8-bir büyük havlu

valla benim kafam aynen dingin.

@emrahozkan Yıllardır çevremdekilere anlatmaktan usanmadım. Sakalım yok diye sözüm dinlenmiyor sanırım. Örneğin dün, arkadaşımın ablası bir kitap tavsiyesinde bulundu bana, "yaşamda neden bulunduğunla ilgili fikir verir." dedi. Onları okuma değil yazma kıvâmında olduğumu bilmiyor çünkü sakalım yok ve az konuşuyorum.
Ayrıca bu tür uygulamaları özellikle de bekârken yapınca ve yine özellikle de karşı cins tarafından 'tuhaf' damgası yiyebiliyorsunuz :)
Öyle, içime atmak yerine yazayım istedim. :)

@furkan.zaman İsveç bugüne kadar bisikletle ziyaret ettiğimiz en pahalı ülkeydi.
5 Euro'ya ekmek aldığımı biliyorum ki zaten unutmam mümkün değil.
İyi ki her gün insanların evlerinin bahçesinde kamp yaparak ilerledik ve
genelde hep sofraya davet edildik de, iflas etmeden dönebildik.

Neyse,
işte İsveç'de istisnasız her köyde gördüğümüz bir şey vardı.
O da ikinci el ürünler mağazası. Kuzey gittikçe evlerin bahçelerinde
garaj satışı şeklinde satış yapan yine çok sayıda insan gördük. Bu artık bir adet halinde gelmiş.

Dağda taşta LOPPİS şeklinde görebilirsiniz.

SAM_0503.JPG SAM_0506.JPG SAM_0510.jpg SAM_0512.JPG

@Furkan TK bunun konusu açılabilir bence, arada kaynamasın, çok iyi bir uygulama

@emrahozkan öncelikle çok teşekkürler, kitabı hemen alıp okuyacağım.
Geçtiğimiz yaz birkaç aylığına İngiltere'de bir ailenin yanında yaşamıştım, tamamen bu felsefede hareket ediyorlardı. Daha sonraki gözlemlerimdeyse, ülkedeki çoğu kişinin aynı şekilde yaşadığını fark ettim.
Onlar buna "minimalist felsefe" diyor. O zamandan beri uyguluyorum. Hatta bisikletimi bu sayede aldım. Açılamayan bir kumbara yapıp (ağzını silikonladım) gereksiz yere olan harcamarımı fark ettiğim an o kumbaraya attım. Yaklaşık 4 ayın sonunda 1.500 yl para birikmişti gidip hemen bisikletimi aldım :harika:
Hala devam ediyorum, ama tabi daha az birikiyor. Sanırım gereksiz harcama alışkanlığımı yavaş yavaş bıraktım. :);)

Çalışırken anca konu başlıklarına göz gezdirmeye zaman var ama akşam okumak için bi not bırakayım. :harika:

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Ben arada girisiyorum kilere, dolaba.. son 6 ay icinde kullanmadigim ne varsa ayiriyorum. Ya atiyor, ya birine veriyor, yada satiyorum..

güzel bir konu olmuş
özelikle telefon ve kıyafet konusu çok önemli dikkat etmemiz lazım.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Merhaba arkadaşlar, açtığım konunun çokça okunması ve beğenilmesi gerçekten güzel, kendi hayatlarımızı düzene koydukça çevremiz de bundan etkileniyor.

Konu ile ilgili bir kitap daha tavsiye edeceğim, gerçekten çok faydalı, ufkunuzu açacak bir kitap olmuş. Kolayca okunuyor 2 günde bitirdim.

Sade (Begüm Başoğlu, Ece Erim)

https://scontent.cdninstagram.com/hphotos-xfp1/t51.2885-15/s640x640/sh0.08/e35/12256865_546444308841294_266136115_n.jpg

Geri