kliselesmis bir soylem ile bu konuda fikir beyan etmek istiyorum. "egitim sart" buradaki egitimden kastim , kucuklukten beri insanlara asilanabilecek , bisiklet sevgisi ve buna bagli olarak gelecek spor kulturudur. Ancak ulkemiz sartlarinda bunu basarabilirmiyiz bilemiyorum. bize cok zaman lazim dostlar ama oyle boyle bir zaman degil. bugun bir spor radyosunda , Finlandiya egitim sistemi ile ilgli bir bilgi paylastilar , ben de sizinle paylasmak isterim. Finlandiya'ya is icabi tasinan bir Turk arkadasimiz cocugunu okula yazdiriyor , yasi kucuk ve 1nci sinifa kayit ettiryor. okul basliyor ve bitiyor ancak cocuk okuma yazma bilmiyor. Turkiye'deki yasitlarinin hepsi fislerden okuma ve yazma ogrenmisler ancak bu cocuk daha henuz harflari bile gormemis. hemen yil sonu okula gidiyor ve ogretmenler ile gorusuyor ve soruyor ; Turkiye'de herkes 1nci sinifta okuma yazma ogrenmis durumda ancak burada siz daha henuz harf ogretmediniz , bu sistem nasil bir sistem? Ogretmen cevapliyor , okuma ve yazmayi ogrenecek onunde cok zaman olacak merak etmeyin , bizim isimiz 1 yil boyunca cocuklara once okulu ve egitimi sevdirmektir.
Iste , biz de cocuklara ilk bastan sporu ve spor ahlakini sevdirip ogretebilirsek , bisiklet , tur ve bundan bagimsiz olarak diger tum sorunlari da cozmus oluruz.
bu sekilde yetisen genclerimiz , ileride bu turun rotalarini cok daha iyi hazirlayacak ve cok daha guzel isler cikartacaklardir.