Scudo Sports

Dahon kararsızlığı

@Kurtuluş E siz ne kadara aldınız bisikleti ve mümkünse sizdrn de fotoğraf veya ayrıntılı inceleme alabilir miyiz. ?

Scudo
@osman öksüz
Benim 1000 lira kenara ayırdığım para vardı.Bu parayı peşin verdim.2000 lirasını taksit yaptırdım ve 9'a böldürdüm.Aylık 222 tl gibi bir fiyat çıktı bana.Bakırköy'de Marmara Forum AVM' de D&R' da çalışıyorum ben.Bakırköy' de de ikamet ediyorum.Firmamın bana verdiği 180 tl yol parasını yola değil de bisiklet taksidine ayırdım.Açıkçası çok zorlamayacak beni.180 tl' ye mavi kart dolduruyordum fakat şimdi evden işe, işetn eve bisikletimle gidip geliyorum.

Makineyi Bakırköy' de Metin Bisiklet' ten aldım.Burada forumda yazılanları görünce açıkçası tedirgindim çünkü öyle bir anlatmışlardı ki adamı kibirli,egolu,halden anlamaz vs vs.Halbuki alakası yokmuş.Çok delikanlı ve babacan bir adam.Çocukluğumdan beri dükkanını görürdüm Bakırköy' de, ki ben 30 seneden beri Bakırköy' de ikamet ediyorum.Kısmet 2 gün öncesiymiş meğerse.Benim model sadece Kartal' daki Kaçkar Bisiklet' te vardı.Ben bu kadar uzağa gitmemek için bana yakın olan Metin Bisiklet' i aramaya karar verdim.Sağolsun oğlu da bana çok yardımcı oldu ve fabrikayı arayarak bu modelin siyah-beyaz rengini mağazaya getirtti.Velhasılkelam makinemi almaya gittiğimde Metin Bey' in yaklaşımları çok iyi oldu.Hatta kendisiyle telefonda hiç fiyat konuşmadık."Gel anlaşırız" dedi.Fiyat kelimesinin f' sini konuşmadık(Kaçkar Bisiklet bana 3200 tl fiyat vermişti ve taksit yapıldığında da vade farkı alacaklardı ama Metin Bisiklet vade farkı almadı benden.)Gerek oğlu, gerek eşi, gerekse de kendisi olsun çok misafirperver ve sohbeti seven insanlar.

Ayrıntılı fotoğrafları izin günüm olan Pazar gününde ekleyeceğim.iyi dilekleriniz için de çok teşekkür ederim; darısı sizin başınıza inşallah.

Bu arada rampa performansı çok iyi.Marmara Forum' dan İncirli' ye doğru çıkan rampayı hiç zorlanmadan çıktım ki 10 seneden beri bisiklete binmiyordum ben.Gün geçtikçe daha da iyi olacak.Sürüş yaptığım 2 günden beri aynakolu en büyük dişliye geçiremedim bile çünkü ben geçirene kadar aldığım hızla yol bitmiş oluyor:)Çok memnunum makinemden.Özellikle makine diyorum çünkü gerek görünüş gerekse performans açısından cidden tam bir makine.Şiddetle tavsiye ederim bu modeli almak isteyenlere.

İyi dileklerin için tekrardan teşekkür ederim kardeşim:harika:

• Beğen
Tepkiler: Otto_man
@Kurtuluş E.
Eyvallah kardeşim Allah razı olsun:)
Dediklerine tamamıyla katılıyorum.Noktasına virgülüne kadar...Ben bisikletçide Metin Bey' in oğlu Batuhan ile makinemi koliden açıp montajını yaparken, yanımıza Batuhan' ın babası Metin Bey geldi ve ilk defa bu modelden sattığını ve gerçekten teknolojiden esirgemediklerini (malzeme açısından), çok güzel bir bisiklet olduğunu söyledi.Zaten cidden dikkat çeken bir model, insanların bakışlarından anlayabiliyorsun:)

Tek kötü yanı tümseklerde darbeyi oldukça hissediyorsun; onun haricinde benim için kusursuz bir bisiklet:harika:

@osman öksüz
Eyvallah kardeşim, Allah razı olsun

@osman öksüz Kardeşim bence hiç Dahon' a bulaşma.İmkanın varsa bir kaç ay daha kenara para koyup ya bu modeli ya da gelecek sezonun modellerinden bir tanesini al derim.Naçizane kendi fikrimdir.

Bu forumda Visc D18 alıp da sürüş yorumu yapan birisine rastlayamadım ben.ğer bilen varsa bana da söylesin; ben de okuyayım yorumları...

@osman öksüz

Pazar günkü siftah turumdan bir foto koydum...

Verge P serisi Tern'in nispeten "normal" fiyatlı serisi. P20 de bu serinin 20 vitesli en üst modeli. Bunlardan başka Verge X serisi var ki onlarda hepten üst düzey yol komponentleri var, ama 3000 küsür dolara çıkan fiyatlar sözkonusu.

P20'de bence çok başarılı bir çekiş sistemi kullanılmış. Aynakol 55-42, rublesi Sram 11-32, arka aktarıcı Sram X7, vites kolları Sram X5. Jantlar ve göbekler Kinetix ki ben akışını çok beğendim. Lastikler de iyi, Schwalbe Kojak ama uyumlu iç lastik bulmak sorun, zira hiçbiryerde presta valfli 1.35 20" lastik yok.

Bu bisiklet bu haliyle Dahon D18'den daha iyi bence. Aradaki fiyat farkına kesinlikle değer.

Dosyalar

• IMG_2464.JPG
    IMG_2464.JPG
    219,4 KB · Okunma: 55
  • Beğen
Tepkiler: massaget
@Kurtuluş E.
Yalnız X20' ye baktım,eridim...Bu kadar mı güzel olur.Hadi gezelim diyor:harika:

Ama ben eşimi (P20) hayatta aldatmam:)

• Beğen
Tepkiler: Ehlikeyif
@osman öksüz Ben liste fiyatını söyledim pazarlıkla değişir tabi...

@Zekeriya Çab Hocam ben bunun yine devletle ilgisi olduğuna inanmıyorum nacizane. Otomobile de devlet vergi koyuyor hem de yüzde olarak baya fazla ama ithalattan çekinmeden getiriyorlar ve satılıyor. bisikletinde kar marjı yüzde olarak düşük değildir geliş fiyatlarını biliyor musunuz ithalatçı firmaya? Bu ürünlerde talep oluyor ve girişi sorunlu bence normal bir durum değil. Ayırca aldıktan sonra her hangi bir memnuniyetsizlik ya da sorunda firma yüzünüze bakmıyor ben bunu yaşadım...

@massaget araba gibi büyük kalemlerde yapamıyorlar yada herkesin talep ettiği elektronik te yapsa hissedilir ama bisiklet, tekne, motorsiklet, mobilya, gibi sezonsal ürünler hedef ki zaten ekonominin düştüğü yaz ayları ile ilgili ürünler.

Yedek iç lastiği şimdilik Decathlon'dan presta valfli 20" iç lastik alarak geçici olarak çözdüm. Lastik kalınlığı 1.75, yani Kojak'ın 1.35'ine göre enli ama çok da sorun çıkarmaz dediler. Hiç olmazda turda vs. idare eder orjinalini yama yapasıya kadar.

Bu arada presta valf için "jantı matkapla genişletin" falan diyorlar ama jantın orjinalliğine dokunmama taraftarıyım. Sizce yersiz endişe midir?

@Kurtuluş E.
Hiç girme derim o topa çünkü deldikten sonra garanti kapsamında geri dönüşün olmaz.Başını ağrıtma boşu boşuna derim.Aradan biraz zaman geçsin derim ben.

Bu arada bakımlarını ve temizliğini hangi periyodik aralıklarla yapmayı düşünüyorsun?

arkadaşlar hepinize selamlar,
ben de yaklaşık bir haftadır o kadar çok araştırdım ki bu katlanır bisiklet olayını artık işlerime konsantre olamaz hale geldim takıntıdan :)
ilk defa bir katlanır bisiklet alacağım dahon almak istiyorum sizlerinde dediği gibi mu D8 modelini beğendim fakat genel kanı gidonun boyunun ayarlanabilir olmasından ötürü zamanla sorun olması ( ne kadar eklem yeri o kadar sıkıntı )
ama model de güzel, sonra mu SL modeline baktım o da biraz pahalı ama çok kullanışlı gibi duruyor derken şimdiler de de Visc D18 modeline bakıyorum,
siz hangisini önerir siniz acaba tecrübelerinize dayanarak,
yani dağ tepe bayır kullanmayacağım günde 15-20 km şehirde kullanırım hafta sonları sahilde kullanırım ama hız olarak yani spor amaçlı da kullanmak istiyorum,
sizden ricam bu konuda tecrübesi olan beni yönlendirebilecek arkadaşlarım olursa çok memnun olurum,

saygılar sevgiler,

@alidesidero07
O dedigin 15-20 km icin Dahon MU D8 gayet ideal; yok eger hiz da yapmak istiyorum dersen Dahon Visc D18 uygun olur.
Katlanir bisiklet almak istiyorum adli konuda bir arkadasin videosunu bulup paylasmistim.Mecidiyekoy-Besiktas arasi Dahon MU D8 suruyordu.Bir izle istersen;)

teşekkür ederim Tuğrul bey,
bende aynı şeyi düşündüm ilk başta yani Mu D8 yeterli dedim ama işte gidon boyunun ayarlanma noktasında zamanla gevşemeler ve sürekli sıkıntılar olabiliyor muş ayrıca da hız konusundan da yola çıkarak ve gidonun sabit ve daha stabil olduğunu düşünerek visc D18 daha iyi gibi duruyor,

@alidesidero07

Naçizane önerim, "şimdilik şu idare eder, yetmezse ilerde satar şu modele geçerim" yaklaşımı daha masraflı oluyor. O yüzden ilerdeki ihtiyaçlarınızı kestirip baştan ona uygun bir modelde karar verirseniz hem aklınız kalmaz hem de ilerde masraf vs olmaz keyifle binersiniz.

Şimdiden hayırlı olsun

@Kurtuluş E.

çok teşekkür ederim,

sizde sanırım ver p20 almışsınız güle güle kullanın,
bende biraz baktım onlara ama canlı olarak bir yerde bulamadım hep resimlerden yani o modeli de beğeniyorum aslında biraz pahalı fakat değer mi acaba diyorum,
siz nasıl memnun muzunuz sağlamlığından ve kullanımlığından ?

@massaget

hocam neden öyle dediniz acaba,
iyi değil mi diyorsunuz kalite veya hangi açıdan yani,
ve ne diyorsunuz öneri olarak yani,

@massaget hocam neden öyle dediniz acaba,
iyi değil mi diyorsunuz kalite veya hangi açıdan yani,
ve ne diyorsunuz öneri olarak yani,

@alidesidero07 Benim şahsi düşüncem bu başkaları ne düşünür bilemem, kalite olarak bir sorun yok fakat ilerde bir sorun yaşarsanız firma çok ilgisiz hiç bir şeyle ilgilenmiyor, yaklaşımı iyi değil, biz sürekli yeni bisikletler alacak durumda değiliz aldım mı uzun yıllar kullanmak için alıyoruz bu yüzden sadece anı değil geleceği de düşünmek lazım. İzmir de yaşıyorsunuz İzmir merkezli Türkiye ithalatçısı Melsa'nın Fuji bisikletini öneririm ya da Tern ve Giant alabilirsiniz. Kalite olarak farkları yok. Ayrıca d18 getirmiyorlar Türkiye'ye bulamazsınız. Birçok model bulunmuyor. Bulunmaz hint kumaşı çünkü...

@massaget

hocam tern verge p20 de düşünüyorum aslında fakat tern içinde çok yaygın değil bu sene türkiye ye pek gelmedi parça v.s. pek bulunmaz diyorlar ama bilemedim,

@alidesidero07 Asıl Dahon'un hiç bir şeyi bulunmaz. İthalatçı ilgilenmiyor çünkü. Ayrıca Giant da alabilirsiniz. Tern, Fuji, Giant aynı kalitede Dahonla. Delta bisikletin Geotech markası da kaliteli hem ilgilenirler....

Markadan bağımsız olarak bisikletlerin alt modelleri ile üst modelleri arasında çok fark var. Bu fark marka algısını değiştirecek kadar büyük.

Mesela Tern. P20 orta-üst model. Mesela Verge X serisi fiyat olarak orta halli karbon yol bisikletlerinden pahalı ama kalitesi de ona göre. Ama en alt modellerinde Shimano tourney'in bile alt komponentleri var. İki bisikleti yanyana koyunca ikisi de Tern. Burada üst modeli öne geçiren, kullanılan parça kalitesi. O parçalar TR'de varsa pek sıkıntı olmaz.

Bir önemli nokta da bisikleti aldığınız yer. Markayı size bu mekan pazarlıyor. Bisikleti aldığınız yer ilgisizse o marka sizin gözünüzde çöp olur. Ben P20 aldım daha ilk gün pedalda sorun çıktı ama Kaçkar bisiklet şak diye çözdü mesela. Bunlar önemli detaylar. Sattığı mala sahip çıkacak bisikletçiden alırsanız en az sorun olur.

Ben şu sıra en çok iç lastik bulamamaktan muzdaripim. Sanırım bu durumda internetten alacağım.

Bisiklete gelince daha çok yeni, kullandıkça göreceğiz ama ilk izlenimlerim beklentimin çok çok üzerinde...

• Beğen
Tepkiler: chotes
Geri