Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dahon Kullanıcıları Kulübü

Scudo
merhaba dahon d7 aldım vites arka aktarıcısı ve vıtes kollarını değitirmek istiyorum dıkkat etmem gerekenler nedir ?
nasıl bir yol izlemeliyin ?
Ne ile değiştirmek istediğine bağlı, 8-9 veya 10 vites yapıcaksan uygun ruble, zincir, vites kolu gerekir.

• Beğen
Tepkiler: ahmettkc
@omermz bende cumartesi günü yeni dahon mariner d8 bisikletime kavuştum yaklaşık 20 yıldır hep dağ bisiklet kullanıcısı olarak (çocukluğumda pinokyom vardı) biraz değişik geldi ama yavaş yavaş alışmaya başlıyorum,benim aldığım bisiklette ön ve arka lefrektör vardı logoda var belki bayiden alakalıdır ben nihat bisikletten aldım saolosunlar çok yardımcı oldular .
@durukane Benim merak ettiğim ortada su matarasını yeri var peki tam ön reflektörün arkasına denk gelen üç adet vida yuvasına ne gelecek bilen varmı? tahminem fenerdir ama oraya uygun fener göremedim.

• Beğen
Tepkiler: omermz
@omermz bende cumartesi günü yeni dahon mariner d8 bisikletime kavuştum yaklaşık 20 yıldır hep dağ bisiklet kullanıcısı olarak (çocukluğumda pinokyom vardı) biraz değişik geldi ama yavaş yavaş alışmaya başlıyorum,benim aldığım bisiklette ön ve arka lefrektör vardı logoda var belki bayiden alakalıdır ben nihat bisikletten aldım saolosunlar çok yardımcı oldular .
@durukane Benim merak ettiğim ortada su matarasını yeri var peki tam ön reflektörün arkasına denk gelen üç adet vida yuvasına ne gelecek bilen varmı? tahminem fenerdir ama oraya uygun fener göremedim.

Orası ön taşıyıcı aparatının vida yerleri. Ben de fener yeri zannediyordum :)

• Beğen
Tepkiler: panhandler
Dün Schwalbe Marathon ile değiştirdim lastiklerimi benimkiler de patlamaya başlamıştı ve lastik dişleri ıslak yolda tutmamaya başlamıştı. İç lastiklerle birlikte değiştirdim. Yol tutuşu ister istemez arttı ve 1.60dan 1.75e geçince konfora da biraz etkisi oldu diyebilirim. Ben beğendim lastikleri. Ama Trde baya pahalı 180tlden aşağı fiyat bulamadım. Almak isterseniz wiggledan sipariş verebilirisiniz fiyatlar iç lastik dahil baya uyguna geldi.
Merhaba lastikte 1,60 dan 1,75 e geçmişsiniz ,biliyorsunuzdur yeni alınanda 2,00 var ben yeni aldığım için bendede 2,00 var henüz değiştirmeyi düşünmüyorum ama bilgi amaçlı soruyorum ,başka bir arkadaş yeni aldığı bisikletin dış lastiğine Schwalbe Marathon 1,5 taktırmış sen ise 1,75e geçmişsin banada daha kalın daha konforludur geliyor ,birde sizin fikrinizi almak istedim 1,5 takınca yoldaki bozuklukları daha fazla hissettirmezmi acaba?
- Ön ve arka farlar için ne önerirsin ,şu anda baktığım yerlerde usb li modeller baya bir revaçta gözüküyor ama ben bi türlü güvenemiyorum usb li modellere nedenine gelince devamlı şarzlı tutmak zorundayız ,diyelim iki üç gün hep gündüz kullandık farı kullanmak hiç aklımıza gelmedi bir anda geceleyin kullanma ihtiyacımız oldu iki üç gün yada daha fazla hep gündüz kullandığımız için kontrol edemiyoruz şarj durumunu haliyle kullanmasak bile kendi kendine şarjı biter diye biliyorum yoksa bitmiyormu bu hep kafama takılıyor usb li modellerde her akşam kontrol edememki yada dediğim gibi aniden akşam dışarı çıkman gerek bi baktın boş . benmi yanlış biliyorum acaba ? pillilere göre daha avantajlı ve konforluysa usbli alıcam ama öneririseniz birde hangi marka ? Decathlondan olurmu mesela

@Rider108 hocam 10 lu düşünüyorum deore alabilirsem kolu deore alcam.
Arka aktarici tiagra almayi düşünüyorum

merhaba,

(link)

(link)

bu aparat takılıyor önde bulunan bahsettiğin deliklere.
zamanında çok aradım ancak, inanılmaz ve gereksiz derecede pahalı ürünler.

şu an aramaktan vazgeçtim.

Merhaba lastikte 1,60 dan 1,75 e geçmişsiniz ,biliyorsunuzdur yeni alınanda 2,00 var ben yeni aldığım için bendede 2,00 var henüz değiştirmeyi düşünmüyorum ama bilgi amaçlı soruyorum ,başka bir arkadaş yeni aldığı bisikletin dış lastiğine Schwalbe Marathon 1,5 taktırmış sen ise 1,75e geçmişsin banada daha kalın daha konforludur geliyor ,birde sizin fikrinizi almak istedim 1,5 takınca yoldaki bozuklukları daha fazla hissettirmezmi acaba?
- Ön ve arka farlar için ne önerirsin ,şu anda baktığım yerlerde usb li modeller baya bir revaçta gözüküyor ama ben bi türlü güvenemiyorum usb li modellere nedenine gelince devamlı şarzlı tutmak zorundayız ,diyelim iki üç gün hep gündüz kullandık farı kullanmak hiç aklımıza gelmedi bir anda geceleyin kullanma ihtiyacımız oldu iki üç gün yada daha fazla hep gündüz kullandığımız için kontrol edemiyoruz şarj durumunu haliyle kullanmasak bile kendi kendine şarjı biter diye biliyorum yoksa bitmiyormu bu hep kafama takılıyor usb li modellerde her akşam kontrol edememki yada dediğim gibi aniden akşam dışarı çıkman gerek bi baktın boş . benmi yanlış biliyorum acaba ? pillilere göre daha avantajlı ve konforluysa usbli alıcam ama öneririseniz birde hangi marka ? Decathlondan olurmu mesela

lastik konusunda benim iki bisikletimde de maraton greenguard var,
sürüşü konforlu, bozuklukları ister istemez hissediyorsun, ancak bu rahatsız edici seviyede değil,

aydınlatma konusuna gelirsek, usbli arka lambam vardı knog marka. knog blinder 4. bir gün katlama esnasında kendi hatam sonucu lastiğini koparttım, ve kaynak yapmayı beceremedim,
şu an atıl bir şekilde çekmecede duruyor.
ön lambayı yine aynı markanın 2 adet AA pilli kullanıyorum. arkada da yine knog marka 1 adet AA pil ile çalışan modeli mevcut.

knog marka ürünlerini tavsiye ederim, f/p olarak kaliteli ürünler.

(link) bu lastiğini koparttığım ürün,

(link) ön lamba,

(link) arka lamba.

@durukane verdiğin bilgiler için çok sağol.
aydınlatmalar güzelmiş,ama işte benim takıldığım konu acab usb li alsammı almasammı,ha bire şsrjı varmı diye kontrol etmek zorundamı kalıcaz diye ikilemdeyim.

Teknik olarak Bilgi sahibi olmadığımı belirtmek istiyorum öncelikle. Şöyle ki Lastikleri güvendiğim bir bisikletçiye danışarak değiştirdim. İsmini vermeyeyim ama Shimano service center olarak hizmet veriyorlar. Dahon yetkili servisi aynı zamanda. Ben 1.60 değiştirecektim eskisi neyse o olsun diye bisikletin akışından gayet memnundum çünkü. Sorduğumda Citizen artık yok marathonla değiştiririz demişti. Stokta 1.50 ve 1.75 seçenekleri olduğunu söylemişti. Arasındaki farkı sordum 1.50 sürtünme direnci daha düşük olur hızlanma daha kolay olur ama yoldaki en ufak şeyi poponda ve bileklerinde hissedersin bu da seni ekstra yorar dedi. 1.75de ise akışta çok fark olmayacağını buna ek olarak kesiti geniş olduğu için konforu ve yola tutunuşu daha iyi olacağını belirtti. Şehir içi kullanımı için 1.75 önerdi. Yolların çokça bozuk olmasından dolayı. Benim istediğim biraz daha konfor ve yol tutuşuydu arka arkaya 3 gün ön lastik dönerken kayıp beni yere yatırdığı için değiştirmeye karar vermiştim. Beklentimi yüzde 80 oranında karşıladı. Sürüşte bir değişlik olmadı. Konfor beklentimi de büyük oranda karşıladı.(Doğru lastik basıncı önemli fazla basınca zıplatıyor)

Aydınlatmaya gelecek olursak fiyat performans ve kalite açısından Decathlon işimi fazlasıyla gördü. Oradan bakabilirsiniz. Gündüz aydınlatmaya ihtiyaç duymuyorum akşam üzeri sonrası başlıyorum kullanmaya. Şarjları iyi gidiyor yarı yolda kalmadım hiç. Ön arka set olanlar var onlardan tavsiye edebilirim. Çakarlı olmasına dikkat edin çok önemli.

• Beğen
Tepkiler: panhandler
@nkucuk35 eyvallah saolasın lastik konusunda benimde bilgim olmamasına rağmen aynı senin yukarıda behsettiğin olay gibi düşünüyorum bende bu bilgi benim için çok iyi oldu durduk yere sıfır lastikleri 1,50 ile değiştirmem gerektiğini düşünecektim nerdeyse ,zaten şimdiye kadar dağ bisikleti kullanıyordum birden buna geçince yoldaki tüm çıkıntıları hissettim totomda :) birde 2,00 olan lastikleri 1,50 yapsaydım baya bir şok olurdum heralde niye değiştirdim eski bisikletimi diye ,gerçi yukarıda yazdığın gibi 1,50 ninde başka avantajları var ama onlar bana göre değil benim için öncelik yol tutuş ve konfor,zaten mtb den buna geçince otomatikman daha seri olduğunu hemen hissettim bu serilik şimdlik yeter . ama daha sağlam olması için bende ileride maratonla değiştiricem 1,75 yada varsa 2,00 ile .
tekrar saol verdiğin bilgiler için.

@omermz Hazır her ikisine sahip bir forum üyesi bulmuşken; 2019 Dahon mariner d8 varken gidip brompton almalımıyım ? Sizce değecek bir fark yaratırmı ?

mariner d8 çok ama çok memnun kaldığım bir bisiklet. her yola her koşula ayak uyduruyor

@omermz Hazır her ikisine sahip bir forum üyesi bulmuşken; 2019 Dahon mariner d8 varken gidip brompton almalımıyım ? Sizce değecek bir fark yaratırmı ?

Eğer sizin için kolay katlanırlık ve taşınabilirlik önemliyse değer.

Diğer özellikleri ise daha göreceli bir konu. Sürüş olarak dahondan farklı bir karakteri var. Dahondan sonra mtbden yol bisikletine geçmiş gibi geliyor. Bozuk yollarda kötü ancak asfaltta daha seri. Yokuş performansı olarak da daha iyi diyebilirim. Eğer kendim tek bir katlanır kullanacak olsaydım kesinlikle brompton olurdu. Ancak mobiliteye performansa önem vermeyen birisi dahonla daha rahat edebilir.

• Beğen
Tepkiler: daredevıl
@HakanAydın55 dahon mariner d8 in gidon problemi mı var?dün inceledim sıfır bisikletlerin gidonlari çizilmiş gibi duruyordu.sebebini güneşte kaldıkça öldü dediler ...

@adoskar merhabalar.dun mariner d8 inceledim.gidonlarinda renk atması vardı.sebebini sordum; güneşte kalmasından dolayı dediler.siz böyle bir sorunla karşılaştınız mı ve bisikletinizden hâlâ memnun musunuz?

Arkadaşlar merhaba Dahon D8 alarak aranıza katılmış bulunuyorum.IMG_20191002_182425.jpgIMG_20191002_182526.jpgIMG_20191002_184800.jpg
Daha pek tecrübe edemedim. Bakalım MTB den sonra nasıl gelecek. Daha Çok hanım kullansın diye aldık ama bizde sebebleneceğiz. Selamlar.

@çimtay merhabalar.ne kadara aldınız?ve nereden aldınız?

@Happy55 iyi günlerde kullanın bu arada

Geri