Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dahon Kullanıcıları Kulübü

@Burak Tahiroğulları

Fotoğraf çekip, atarmısın, :)
 
Scudo
Arkadaşlar katlanır bisikletlerimizin eklem yerlerine nasıl bir yağ kullanmak gerekiyor. Öneriniz var mı?


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
  • Beğen
Tepkiler: gercek umurcan
Herkese merhabalar,

Yol bisikletimin yanına, bir tane de Dahon Mu D10 alarak kulübe katıldım geçen hafta. Fakat bu bisikletin aynokol dişlisi 53T ve böylesine büyük bir aynakol yaprağı çok lüzumsuz geliyor yaşadığım yer için. Sürekli yokuş inip çıkan birisiyim ve bisiklet üzerinde 5-7 kg arası yük de taşıdığım oluyor. Dik yokuşlarda oldukça zorluyor bu haliyle.

Dolayısıyla aynakol yaprağını değiştirmeyi planlıyorum. Burada arama yaptım ama bir iki kişi haricinde yazan olmamış, değiştiren de 39T takmış sanırım. Bisikleti hızlı kullandığım falan da yok, yokuş aşağı bile 6. 7. vitesten yukarı çıkmıyorum. Daha önce aynakol yaprağı değiştiren var mı acaba başka? Hangi dişli sayısını tercih ettiler, yorumları nelerdir, varsa böyle arkadaşlar yazarsa faydalanmış oluruz.
 
@Hkmt aynı dert bende de var dahon mu d8 53 aynakol çok zorluyor. 39 dişli düşünüyorum
 
  • Beğen
Tepkiler: Hkmt
@Togursamsun Ben şimdi şu siteden (link) biraz hesapladım kendim için; 39T ya da 42T güzel oluyor gibi.
 
@Hkmt aynakol kalınlıkları farklı farklı 3.6mm olan var 4mm olan var zincir kaç milimlik aynakol kabul ediyorsa o kalınlıkta almak lazım

Sizin ruble 11 34 mü
 
@Togursamsun Bende 11-32 olması lazım. Ben bisikleti satın aldığım satıcıya sordum, o da araştırıp geri döneceğini söyledi bana. Duruma göre 39-45 aralığında bir şey alır takarım diye düşünüyorum.
 
Bulhorn gidon takan var mı Dahonuna, biraz daha uzanarak yol bisikleti geometrisinde kullanmak için..

şöyle; 2.50 de..

ortayada yardımcı fren,
şundan;
(link)
Yol bisikleti fren teli ile kullanılır demiş, dahon fren teli olur mu ki?


 
Merhaba arkadaşlar. İkinci el 2015 model Dahon Vybe d7 alarak aranıza katıldım. Bisiklet dün elime ulaştı. Bugün sabah iş yerine geldim ve memnun kaldım. Uzun yıllar sonra ilk bisikletim. Zaten hayatımdaki 3. bisikletim oldu. Umarım sürekli olarak binebilirim ve herhangi bir sıkıntı yaşamam.
 
@Hkmt

Evet pek kimse cevap vermemişti bu soruma, ben de kendim gidip aynakol yaprağımı 10 gün önce değiştirdim. Öncelikle aynokol yaprağını değiştirirken karşılaştığımız bir sorundan bahsedeyim; Şimdi bu aynakol yaprağının dış tarafında bir de muhafaza ve korumalık görevi gören ve 53T yaprak ile aynı boyda olan bir parça var. Dişli 53T iken bu parça sorun çıkarmıyor ama 39T'e geçince, yüksek viteslerde zincir bu muhafaza aparatına sürtmeye başlıyor. Bunun çözümünü (kurulumu yapan bisikletçi) bu parçaları tutan vidaların arasına metal pul koyarak çözdü. Korumalık ile dişli yaprağı arasındaki mesafeyi açınca üst viteslerdeki sürtme olayı ortadan kalktı. Benim gibi yeni model Dahon'ları küçük aynakol dişlisine çevirmek isteyen arkadaşların dikkat etmesi gereken ufak bir nokta bu.
chainring1.jpg
(Yukarıda bahsettiğim korumalık. İsmini tam bilmiyorum)


chainring2.jpg

(Bu da vites sondayken zincirin ne kadar yakından geçtiğini göstermesi için çektim. Burada değiyormuş gibi gözükse de bu vaziyette ses çıkarmıyor)

Bunun haricinde 39'luk dişliyi taktığımdan beri Dünya varmış diyorum. Cuk oturdu resmen. Önceden ilk 3 veya 4 ruble dişlisini anca kullanıyordum, şimdi 10'luk rublenin tamamını rahat rahat kullanmaktayım. Benim gibi Ankara vb. yokuşu bol olan şehirlerde yaşayan arkadaşlara kesinlikle tavsiye ediyorum.

Bununla beraber arkaya Topeak'in sepetlerinden bir tane aldım. 39'luk aynakol ile böyle yük taşıma işi de baya kolay hale geldi.
bagaj.jpg
 
@Hkmt hayırlı olsun güle güle kullanın. mariner d8 için ben de böyle bişey düşünüyorum. sadece dişliyi değiştirdiniz değil mi yani çarkı komple değiştirmediniz. garip bir soru olmuş olabilir çok anlamıyorum o parçalardan. aldığınız parçanın linki var mı?
 
  • Beğen
Tepkiler: Hkmt
@Hkmt Hayirli olsun . Iyi pedallamar . bende yeni aldığım 24 katlanır bisiklete 36 aynakol yaprağı ilave etmeyi düşünüyorum . Ne kadara nereden aldınız yaprağı? Kime monte ettiriniz ankarada ?
 
  • Beğen
Tepkiler: Hkmt
Arkadaşlar 2.el dahon 2015(30.yıl özel üretim) bir ürün buldum. Çok fazla km yapılmamış. Bireysel olduğum için çok fonksiyonel bir ürün aramiyorum açıkçası. Hafta da 2-3 gün kendi halimde şehir içinde bineceğim. Ürün hakkında fikirlerinizi öğrenmek isterim.
 
@Bahadır ÖZEL
Pm attigimda 2015 model 30.yıl özel üretim dahon vybe modeli demişti ama bilemedim şimdi.
2013 mü 2015 mi kararsız kaldım
 
@Patron ben yaklaşık bir hafta önce ikinci el siyah dahon vybe d7 aldım. hemen hemen seninle aynı amaçta kullanmak üzere. hava şartlarından dolayı pek binme şansım olmadı, diyeceğim düz yolda çok seri ve güzel gidiyor, kıvrak hareket ediyor ama çok hafif yokuşlarda bile zorlayıcı olabiliyor. bu benim kondisyon eksikliğimden de kaynaklanabilir emin değilim. katlanma performansı başarılı ama ağırlığı için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Patron
Geri