Scudo Sports

Dahon Kullanıcıları Kulübü

Scudo
Alümüyon'dur o. Aliminyum olsa duramazsın.

Bugün bende ankabikedan indirimde yakaladığım vitesse d8 ile aranıza katıldım. 15 yıldır bisiklet sürmemenin etkisiyle pek fazla süremedim. Ayrıca bu bisikletin gidonu ve selesini nasıl ayarlamam gerektiğini de çözemedim. Bu konuda yardımcı olabilecek var mı?

Bugün bende ankabikedan indirimde yakaladığım vitesse d8 ile aranıza katıldım. 15 yıldır bisiklet sürmemenin etkisiyle pek fazla süremedim. Ayrıca bu bisikletin gidonu ve selesini nasıl ayarlamam gerektiğini de çözemedim. Bu konuda yardımcı olabilecek var mı?
Aşağıda bulabilirsiniz;
(link)

Hayırlı olsun. Önce sele ayarını yapmanızı öneririm.
Sonrasında bileklere yük binmeyeceği bir gidon yüksekliğini ayarlarsınız.

• Beğen
Tepkiler: mstfkrbyk
Eşimin benim bisiklete alışması ile bir bisiklet daha aldık. Vitesse d8 düşünürken mu d9 u denedim. Direk olarak mu d9 aldım eşim ise vitesse d8 ile mutlu. Arada çok fazla fark var. Vitessenin artıları bagaj, çamurluk ve schwalbe laztikleri. Mu ise bunların bulunmaması sebebiyle geri kalan herşeyi ile daha başarılı, akıcı ve daha hızlı bir bisiklet. Almayı düşünen ve bütçesi yeten kesinlikle mu d9 a yönelmeli.

Bende 2015 Vitesse D8 var, geçen yıl bir arkaşıma da aldık. Ciddi kalite farkı var malzemelerde. Fiyat yükselmesin diye elcikler, sele düşük kalite takılmıştı. Ayrıntı bakmadım ama diğer malzemelerde de olabilir. Ben binlerce km yaptım Dahon ile. Sadece lastik değiştirdim. Yeni modeller bu kadar dayanıklımıdır emin değilim

Ikinci el nexus 7 ve biologic sarjli on teker iceren bir adet dahon vitesse i7 aldim. Siyah olanlardan. Kac yillik bilmiyorum ama 2015 en fazla. Öneri var mi bakim olarak neler yapmaliyim? Nexus 7 ye bir bakim gerekir mi acaba? 6800 liraya aldım bir arkadaştan göbekten vites deneyimlemek istedim katlarken arabaya koyarken büyük avantaj. Önerileri bekliyorum. Simdiden teşekkürler.

Merhaba, Vitesse D8 8 Vites Katlanır Bisikletimin pedalını değiştirmem gerekiyor. Önerisi olan var mı? Teşekkürler şimdiden.

Ne kadar fırsat kabul edilir bilmiyorum ama meraklısı varsa; Dahon'un elektrikli Unio E20 modeli, piyasada çoğunlukla 90 bin civarına satılıyor. Şişman'da 71 bin.

Pedal destekli
Sele borusu içinde pil (Samsung)
Dahon 200W motor (Bafang deniyor)
80 km menzil
16 kg

(link)

Ekran Resmi 2024-10-18 13.27.15.png

Dosyalar

• IMG_20221112_091937.jpg
    IMG_20221112_091937.jpg
    125,4 KB · Okunma: 10
Son düzenleme:
2020 model Dahon D8 vitesse 5.500km de zincir ve ruble gitti. Çok yokuş çıkışı yaptım. Zinciri daha erken değiştirseydim rubleyi kurtarabilirdik belki ama ruble ile zincir fiyatları arasında fazla fark yok.

• Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
Mariner d8 bisikletime byqee elektrik kiti taktırdım. Niyetlenen , düşünen varsa tavsiye ederim. 20-30km civarı menzil alıyorum.

• Beğen
Geçen Dahon'un Mu LX modelini test ettim. 105 ruble ve aktarıcı, Tiagra frenlere sahip. Aynakol çok hafif aynı zamanda şık gözüküyor. Pedallar wellgo'nun katlanır olanından. Arka bagaj ve çamurluğa rağmen 10 kg'ı geçmiyor. Katlamada rahat olması ve gidon borusunun kadroya sabitlenmesi için Bromptonlardaki gibi yuvaya oturarak tutması büyük bir artı. Birçok modelde katlamak için gidondaki mandalı açıp, vites pozisyonlarını değiştirmek gerekiyorken bunda gerekmiyor. Minimal, hafif ve kaliteli. Özellikle kadronun sele borusu ve gidon borusu tarafındaki kaynak işçiliği karbon görünümünde. Baya pürüzsüz geçiş yapmışlar. Almayı düşünen varsa, fiyatı biraz tuzlu ama değer.

• Beğen
Arkadaşlar merhaba Dahon vybe c7A modeli sahibiyim sanırım istanbul'da ilk çıktığı zamanlarda almıştım o zamanlar bu kadar moda değildi ve piyasada da yoktu. Uzun süredir sadece yazları kullanıyorum fakat artık yaşda ilerlediği için elektrik kiti almak istiyorum Dahon a daha önce uygulamış bir üyemiz varsa bilgi verebilir mi?
Mariner d8 bisikletime byqee elektrik kiti taktırdım. Niyetlenen , düşünen varsa tavsiye ederim. 20-30km civarı menzil alıyorum.
Merhaba şimdi forumda dolaşırken fark ettim çatal aralığı ile ilgili bir uyarı yazısı yazmışlardı Mariner de bu aralık yeterlimiydi yoa siz genişlettiniz mi?

Arkadaşlar merhaba Dahon vybe c7A modeli sahibiyim sanırım istanbul'da ilk çıktığı zamanlarda almıştım o zamanlar bu kadar moda değildi ve piyasada da yoktu. Uzun süredir sadece yazları kullanıyorum fakat artık yaşda ilerlediği için elektrik kiti almak istiyorum Dahon a daha önce uygulamış bir üyemiz varsa bilgi verebilir mi?

Merhaba şimdi forumda dolaşırken fark ettim çatal aralığı ile ilgili bir uyarı yazısı yazmışlardı Mariner de bu aralık yeterlimiydi yoa siz genişlettiniz mi?
Genişlettim. Mariner d8in çatal aralığı 74mm
Gönderilen motor 100mm. Ben kendim uyguladım bir sakınca hissetmedim montaj yaparken. dönüşümden ise memnunum. İşe gidip gelirken keyifle kullanıyorum.
Ayrıca 74mm motorlar da var ama maliyet kaynaklı böyle gönderiyorlar diye düşünüyorum. Bromptonlar için kitin fiyatı nerdeyse 2 katına çıkıyor. Onlarda için gönderdikleri motor 74mm mesela.
Dede(1987)-Torun(2019)

IMG_2025.jpegIMG_2027.jpeg

Son düzenleme:
Genişlettim. Mariner d8in çatal aralığı 74mm
Gönderilen motor 100mm. Ben kendim uyguladım bir sakınca hissetmedim montaj yaparken. dönüşümden ise memnunum. İşe gidip gelirken keyifle kullanıyorum.
Ayrıca 74mm motorlar da var ama maliyet kaynaklı böyle gönderiyorlar diye düşünüyorum. Bromptonlar için kitin fiyatı nerdeyse 2 katına çıkıyor. Onlarda için gönderdikleri motor 74mm mesela.
Dede(1987)-Torun(2019)

322471 dosyayı görüntüle322472 dosyayı görüntüle
Teşekkür ederim bilgi için Allah kazadan saklasın ikiside muhteşem gözüküyor.

• Beğen
Tepkiler: Mpy ve fahofb
Herkese merhaba,
Boardwalk D7 ile aranıza katılmış bulunmaktayım. Hoşbuldum :)
Kış sezonunda pek fazla kullanamıyorum. Ev ortamında nasıl saklamak gerektiği ile ilgili fikrinizi almak istedim.
Görseldeki gibi tekerleklerinin üstünde mi, yoksa tekerleklere yük bindirmeyecek şekilde yan yatırıp mı saklamak gerekir?
Ayrıca uzun süre kullanılmayacak bisikletler için tavsiyelerinizi de öğrenmek isterim (sele kılıfıyla sakla, lastiklerin havasını indir, vs. ??)

1732690187244.png

Geri