Deniz Duman
Daimi Üye
- Tepki
- 154
Amber yanaklı konforlu bir lastik. Benim lastik eskiyince o tip lastik alicam. Yuvarlanma direncine düşük gayet iyi diye biliyorum o lastiği.
233377 dosyayı görüntüle
Kron fd 3000 model katlanır bisikletimin arkasına kızım için çocuk koltuğu aldım. Kızım 20 aylık ve 10 kilo ağırlığında yani çok büyük sayılmaz. Şimdilik rahat şekilde geziyoruz.
Katlanir bisiklet tekerlek çapı nedeniyle yere çok yakin oldugu icin ben tavsiye etmiyorum, güvensiz buluyorum.Merhaba Dahon Vitesse D8 ve Dahon Hit D6 iki adet bisikletimiz var. Bunlara arkaya takılan bebek koltuklarından önerir misiniz? Sıkıntı yaşar mıyız?
Edit: Aşağıdaki arkadaşın aldığından aldım.
Bisikletin arka lastiği yarıldı. Schalbe road cruiser vardı. Şimdi schwalbe yok yada alamayacağim .
Aklıma takılan soru. Arkaya takılan lastik farklı marka olduğu için. Hatta kalınlığı da farklı olabilir. Bi olumsuzluk yaşar mıyım ? Yoksa ikisini de mi değiştireyim? Bilemedim. Böyle sadece bir lastiği başka marka değiştiren bunu tecrübe eden var mı aranızda ?
Merhaba, kadro hidrolik frene uygun olmadığı için öyle bir opsiyon söz konusu değil. Ancak Shimano Deore LX gibi daha güven verici bir fren takabilirsiniz mevcut fren yerine.DAHON vitesse d8 bisikletimin fren performansından memnun değilim arka fren hidrolik disk fren ile değiştirilebilir mi?
cevap evet ise uygun fren setini nereden bulabilirim?
Teşekkürler. değiştirip tecrübe edeyim de cevap vereyim diye hemen yazmadım .Kadroya ve janta uyduğu sürece farklı lastik hiç sorun olmaz. Şu anda sadece 1 bisikletimde ön arka lastik farklı ama çocukluğum ve gençliğim her zaman ön-arka farklı lastiklerle geçti.
Merhaba, kadro hidrolik frene uygun olmadığı için öyle bir opsiyon söz konusu değil. Ancak Shimano Deore LX gibi daha güven verici bir fren takabilirsiniz mevcut fren yerine.
Aynı bisikleti 2 yıldır kullanıyorum. Frenler vasat ancak iş görüyor bence.
Tekrar merhaba. Ben olsam fren ayarım konusunda tam emin değil isem, önce frenlerime bir baktırırım. Pabuçlardan birisi önce basıyor vs olabilir ki bu fren performansını etkiler tabi.Teşekkürler cevabınız için, burda demek istediğiniz sadece fren pabucunu mu shimano LX ile değiştrimek yoksa set halinde mi değiştirmek gerekecektir?
fren ayarı konusunda da bazı hatalarım olabilir belki dechatlonda onu da bir gostermeyi düşüneceğim.
Tekrar merhaba. Ben olsam fren ayarım konusunda tam emin değil isem, önce frenlerime bir baktırırım. Pabuçlardan birisi önce basıyor vs olabilir ki bu fren performansını etkiler tabi.
İkinci opsiyon olarak fren pabuçlarımı değiştiririm. Üzerinde gelen mevcut pabuçlar oldukça vasat.
Ya da eğer bütçe müsait ise tüm seti Deore LX (ya da daha üst segment) gibi bir fren seti ile değiştirerek bisikletimi güle güle kullanırım.
Dediğim gibi ben aynı bisikleti üzerinde gelen stok frenleri ile 2 yıldır kullanıyorum. Fren performansı vasat ancak şehir içinde sadece işe gidiş geliş için kullandığımdan bana yetiyor. Bu süreçte pabuçlarım bitmek üzere. Onları yenileyeceğim sadece.
Merhaba,
pabucları dechatlon 500 v-brake modeli ile değiştirdim fren performansı yuzde 70 arttı yeni pabuc biraz ses yapıyor ama bir süre sonra geçer belki diye umuyorum, pabucları youtube videolarını referans alarak değiştirip ayarını yapmak yaklaşık 1 saatimi aldı .