Scudo Sports

Dahon Landing Gear (Katlıyken sürme tekerleği)

@R2_D2
Benim paket'in içinde iki adet vida mevcuttu. Şu olayı bir türlü anlayamıyorum. Bisiklete vida ile monte edilececek parçaları satarken hangi kafayla vida yok, vidalar pakete dahil değildir vs. yaza biliyorlar... Alttarıfı vida ama paketle birlikte gelirse. Aksi takdirde ölç, ara, bul. Zor ve keyif kaçırıcı.

• Beğen
Tepkiler: Ehlikeyif
Scudo
@Serdar Kaptı

Üzerinden biraz zaman geçti ama takabildiniz mi ? Kullanımı nasıl,kullanışlı mı ?

Başka kullananlarda varsa yorumlarını bekliyorum(z).

Merhaba, ben de bir Dahon kullanıcıyım ve doğrusu katlandığı zaman Dahon'ların sürüklenme şekillerinin çok iyi tasarlanmamış olduğu kanaatindeyim. O yüzden de landing gear almayı düşünüyorum. Bir sorum olacak, landing gear üzerinde sürüklerken tekerleklerin birbirinden ayrılması gibi bir sorun yaşanıyor mu? Landing gear olmadan, katlayıp seleyi kapatmadan sürüklerken tekerlerin birbirinden ayrılması gibi bir sorıunla karşılaşıyorum.
Bilgi için teşekkürler,
Barış

@Barış Altan İki parçayı kapalı tutan mıknatısın vida ayarı var, onu biraz ileriye alırsanız daha sağlam bir tutuş sağlayabiliriz.
Ben akşam biraz inceledim, vida biraz gerideyse sürerken açılıyor, ileriye almak lazım.
Ayrıca landing gear takılmış hali ve vidanın iki Vitesse D8'de mesafe farkını görebileceğiniz resimler aşağıda, faydası olur umarım.
3 - 4 yiv kalacak şekilde ayarlayınca gidona ve kablolara çok baskı yapmadan mıknatıslar birbirini buluyor hemen.

20160123_232504.jpg 20160124_002136.jpg 20160123_234034.jpg 20160123_233949.jpg

Merhaba,

Internet üzerinden bisiklet sepetinden aldım. İçinden bir adet vida çıktı. Mesaj attım. Vida çıkmıyor, biz ek olarak koyuyoruz dedi. İlginç bir durum.

@Fırat İler sen yine şanslıymışsın ben de almıştım bisiklet sepetinden benimkinden bir tane bile vida çıkmadı

@R2_D2

Dahon'un saçmalığı gibi gözüküyor.

Bu parçanın ağırlığı ne kadar?bileniniz var mı?

Landing gear takmak için bisiklet ayağını sökmek mi gerekiyor?

Nexus 10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@thor14 Landing gear için orta göbeğin tam altında 2 adet vida dişli delik var metrik 6 ölçüsünde. Ayağı sökmek gerekmiyor. Bisikletinizi ters çevirip bakarsanız görebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: thor14
@Yusufclp
Çok tesekkurler

Nexus 10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Yusufclp
@Zekeriya Çab acaba nasıl yapılıyor ben de yapayım şu ablamız gibi götüremedim bugün (ilk gün diye olabilir)

https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/10641208_303119116534371_6725829673819829639_n.jpg?oh=157a700b40587dd4a3542b489c6ca59d&oe=57DA4425

@dethagorf Seleyi indirmeyince olabiliyor. Durunca bisikleti yere park edeceğiniz zaman landing gear denen şey yoksa eğer aynakol dişlisi yere temas ediyor. Sert bırakırsanız da kırılabilme ihtimali var. Ben bu sorunu kendim yaptığım park ayağı ile çözdüm.Linkteki konuda 684 nolu yorumumda fotoğrafı var.
Dahon Kullanıcıları Kulübü

• Beğen
Tepkiler: Dethagorf
@dethagorf evet bu abla iyi örnek olmuş ama ön tekere yere değdirmeden biraz sağa yatırarak düz yol gidilebilir ama dönüşlerde yatırman gerekiyor. Bende çok kullanmadım. Hanımın bisikleti sağda solda yardımcı olmak için bir kaç kere o şekil taşıdım kolay oluyor.

@Yusufclp elinize sağlık bu fotoğrafı dahonun facebook sayfasından aldım bir yorumda böyle değil de seleyi indirip gidondan ittirilerek kolayca götürülebildiğini söylüyor deneme şansım olmadı, katlanmış şekildeyken ağır geldi bana bayağı hatta bagajı bile sökmeyi.düşünüyorum hafiflik sağlasın diyr ama yarım kilo ağırlık çok farketmez diye düşünüyorum

En geç cumaya fotograflar bende yorum yazarım. Muhtemelen yarın en geç çarşambaya sipariş edeceğim. N11de 65TLye buldum.

Dün montajını yaptım, hiç zor değildi montajını yapmak. Evin içinde deneyebildim,gayet kullanışlı. Bu haftasonu dışarıda da deneyeceğim.

bugün landing gear aldım içinde çıkan vidalar olmadı bir türlü.Kaçlık vida almamız lazım bilen varmı ?

Ben bisiklet sepetinden almıştım. tek vida çıkmıştı. Ama uzun süre oldu hiç ölçüsünü hatırlamıyorum. Panda bisiklet iki vida koyduğunu söylüyor. Bu iki firmaya sorabilirseniz belki cevap verebilirler. Bu arada üzerindeki boyadan dolayı ilk başta vidayı takmak zor olabilir. Biraz zorlamak gerekebilir.

Geri