@ömer solak Ömer Bey, sizden yardım almak isterim tabii. Ben de dün gece artık bayağı sıkıldım ve şikayet açıp daha fazla uğraşmamaya karar verdim. Sizinle iletişime geçeceğim. Teşekkürler.
Bu arada bir Schwalbe Citizen 1.60 sipariş ettim (en ucuz model olması nedeniyle), bizzat görmüş de olayım nasıl geçmediğini
Bir de Kojak taktırmayı başarmış Malezyalı biriyle konuştum. Onunki 406 herhalde.
Güncelleme:
Sorunumla ilgili olarak Dahon Türkiye, Dahon Amerika ve Bike&Outdoor'dan hiçbir şekilde destek alamadım. Bana çözüm önermeyi bırakın, dönmediler bile. Bu sanıyorum Dahon'un üzerini kapatmaya çalıştığı bir durum, Bike&Outdoor da "bize ne abi, Dahon satmıyoruz artık" diyerek tüm sorumluluğu üzerinden atmaya çalışıyor. Bu garantisi devam eden bir bisiklet. Tüketici heyetine gidip iade ve değişim isteme hakkım var, ancak bana söylendiğine göre fatura tutarını talep etmek durumundayım. 1 yılda Euro kuru 1,5 katına çıktığı için 600-700 tl değer kaybetti param. 1760 tl'ye aldığım bisikleyin muadilleri şu an 2300-2500 tl aralığında. Değişim istesem bana en düşük modelleri teklif edecekler. Bu nedenle bisikleti ikinci el olarak satmak veya elimde tutmak daha mantıklı maalesef.
Ama bu demek değil ki tüketici şikayetlerimi her yerde yapmayacağım ve mümkün olan her yerde bu durumu diğer tüketicilere bildirmeyeceğim. Artık bu işe enerji harcamak istemesem de ne Dahon'un ne Bike&Outdoor'un garantili ürünle ilgili şikayete dönüş bile yapmamasının yanına kalmasını istemiyorum. O nedenle tanıdığım bildiğim tüm bisiklet gruplarında bu olayın özetini yayınlayacağım.
Söylemiştim ama bir daha söyleyeyim: Bir daha Dahon mu? Bike&Outdoor mu? ASLA!
PS: Bu durumdan sonra Tern'e yönelmeyi düşünen varsa son 3-4 yılda toplatılan Tern bisiklet haberlerini ve müşteri hizmetlerinin bu duruma karşı verdiği hizmetle ilgili yorumları incelemelerini öneririm.
Bir güncelleme daha:
Facebook'taki paylaşımlarım sonucunda Bike&Outdoor Aslı Bisiklet'e yönlendirdi. Aslı Bisiklet ellerindeki bir mu d8'in jantını ölçerek boyutunun 28 x 451 olduğunu onayladı. Maalesef 20 x 1.3/8 lastikler de olmuyormuş, yani 20x1.1/8 lastik kullanmaya mahkum d8 sahipleri. Aslı Bisiklet'ten değişim veya Euro üzerinden iade istiyorum, Dahon Global'e danıştıklarını ve bunun teklif edilemeyeceğini söylediler. Ben de ürünün üzerinde gelen lastiklerin fotoğrafını gönderdim, ne de olsa lastikte 406 yazıyor ve bu tüketiciyi yanlış bilgilendirmektir. Kenda fabrikasında "baskı hatası" olabileceği söylendi. Bana ısrarla Durano veya Shredda öneriyorlar, ben de ısrarla iade veya değişim talebimi bildiriyorum. Çünkü bu benim satın aldığım bisiklet değil.
Gelişmeleri iki konudan da yazacağım. Bu esnada bu sorundan muzdarip arkadaşlar da Aslı Bisiklet'i arayabilir, en azından konudan haberdar oldukları kesin. Herkes beni aynı kişiye yönlendirdi çünkü, bu konuyla Özgür Bey ilgileniyor anladığım kadarıyla.