Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Decathlon çifti 8.90 lık İç Lastikler (almayın)

aynısından bende kullandım bir paket almıştım içindeki lastiklerden biri 10 km de patladı, diğerini taktık bu seferde her gün lastik iniyor. ilk lastiği patlatan ise bir adet küçük taş. lastikler 700x23c bu arada. bundan sonra başka marka almayı, mümkünse 30 40 tl bandına çıkmayı düşünüyorum iç lastikte.

Scudo
Bende decathlon dan 3 tane iç lastik aldım ucuz diye İstanbul dan 3' ü de Silivri gelmeden patladı. Benim de lastik 700x23c

Bir de iç lastiği takarken ağzınızla biraz hava üfleyin, ondan sonra takın, bu lastiğin içeride dönmesine engel olur, düz bir şekilde jant ve dış lastik arasına yerleşmiş olur.

Yanımda yedek olarak taşıyorum ama bu kadar kalitesiz midir gerçekten yoksa şans işi midir? Çantaya koymadan önce kontrol etmek gerekir mi? 26×2.1 kullanıyorum

@Ayhan Kıravat

30-40 liralık olan iç lastikler genelde hafif olsun diye çok ince yapılmış oluyor. Lastik o kadar ince olunca da içindeki havayı pek tutamıyor. Bisiklet 100 gram hafiflesin diye 3 günde bir lastiğinizin havasının inmesini göze almıyorsanız en pahalı ve en hafif olan lastikleri kullanmanızı tavsiye etmem.

@Murat B.

orası öyle ama bir çözüm bulmak lazım buna :) biri ucuz diye patlıyor biri pahalı diye patlıyor. ne alacağımı şaşırdım :)

bisikletimi ilk aldığım akşam su gideri nedeni ile jantımı ve iç lastiğimi değiştirmek zorunda kaldığım gün Mart 2014. O gün bu lastiklerden alıp iç lastiğimi yeniledim. Tarih 21 Haziran 2014, yer Gemlik. Sen patlama patlama, Gemlik'te indim, bindim gidiyoruz hızım 6 km/h. orada patla. şans mı desem, kaliteli mi desem bilemiyorum. ama o gün taktığım lastik de geçen hafta patladı. Pendik'te. Bu sefer Mart'ta aldığım çiftin son kalan tekini taktım. Bakalım bu beni Sapanca'ya götürecek mi? Bilgilendireceğim yeniden. ebatlar ise 700 23.

Valla 700c olanini bilemem. 26" için olan çifti 8,90 TL lik lastiklerden kullaniyorum. 60 psi hava basiyorum ulaşım için haftaiçi. Diken, tel, çivi girmedikçe patlamadi. Patladiginda da 7 yamaya kadar olanini kullandim. Sadece bir kez sibop kestim. Bu arada 9 aydir bu ic lastiklerden kullaniyorum hicte abartildigi gibi "ucuz etin yahnisi yavan olur" durumu yasamadim...
Uretim hatasi vb. olanı denk gelmistir baskalarina, bazen kotu sanstir, yada ben cok sansliydim bilemem...

belki 60 barda sorun çıkartmıyor olabilir biz 90 100 bar bastığımız için patlıyordur. buda ihtimal dahilinde.

@Ayhan Kıravat

Bence en iyisi 20-25 Lira olanlar, şunları önerebilirim:
(link)
(link)

Specialized'ın biraz daha hafif olan "Turbo" lastikleri de hava tutma konusunda başarılılar, fahiş pahalı da değiller:
(link)

@Murat B.

Turbo ic lastigi tavsiye ederim.
Turkiye fiyati da ayrica oldukca ucuz Avrupa'dan. Sadece, alirken orada cok az siririp herhangi bir sorunu var mi diye bakin. 4 tane almistim ben son gittigimde, birinde ufak bi delik vardi. Kac ay sonra evde farkettim. Kaldi oyle. Basiniza gelmesin, kontrolunu yapin.

Ama madem bu kadar yuksek ucretlere cikiyorsunuz, latex ic lastik alin derim ben.
Her surusten once lastik sisirmek gerekiyor, fakat surus kalitesi gercekten cok farkediyor.

Decathlonda çifti 8.90 tl ye satılan ile tanesi 8.90 tl ye satılan (kutulu) arasında kalite farkı var,ikisindende aldım ve evde karşılaştırdım,kutulu olanın sibop yeri ve hamuru daha kaliteli...ağırlığı bile çok az farklı... (Mtb 26x1.75-2.1 için olan)

Az da olsa kalite farkı belki vardır fakat benim hatam iç lastikleri boşta şişirmem olmuştu.

Boşta şişirirseniz hangi iç lastik olsa patlar. :D

Ben decathlonda çalışıyorum bu lastikler çok satılıyor hem fiyatı uygun hemde o fiyata göre baya kaliteli sen o iç lastiği tekerin dışında şişirsen tabiki randuman alamazsın ve decathlona gidip o ürünü söylediğinde o ürünü 15 gün içinde iade edebilrisin ve parası alabilirsin 1 ay içerisindede her türlü değişim yapılır.Bence aldığın decathlon mağazasına git derim ve ürününü değiştireceklerdir emin ol.

@Mert Can Sayın

Lastiğe taktım gayet güzelce, havayı bastım mis sıkıntı yok.Bi kısa akşam turu yapayım dedim geri dönemedim yolda kaldım.Yakın gittiğim için ekipman yedek filanda almamıştım akşam turu akşam yürüyüşü oldu.Neyse dedim olsun çıkarttım 2 farklı yerinden patlamış.Yamadım taktım şişirdim ertesi sabah baktım hava biraz inmiş tamamladım çıktım yola bi baktım gene patladı.Geldim açtım birbiri ile alakasız 3 farklı yerden hava kaçırıyor (su ile kontrol ediyorum).Dedim senin gibi iç lastik olmaz olsun.Geri götürsem de bana verecekleri gene aynı marka olacağı için hiç değmeyecek mağazaya kadar yakıt harcamaya.

@Mustafa demirbacak
Geri götürdüğünüz taktirde değişim istersiniz ve ürününüzün faturası hasarlı kesilir varsa almak istediğiniz başka lastik aradaki farkı ödeyip alma şansınız var kesinlikle aynısını alacaksınız diye bir şey yok.

@Mert Can Sayın

Tabiki haklısınız fakat oraya giderken harcayacağım yakıt parasıyla yakınlarımda ki mağazalardan alabilirim.İzmirde saturn mağazasında decathlon, ben bornovadayım mesafesi var biraz.

Merhabalar bende 26lık çifti 8.90 olanı kullanıyorum aksine bana diğerlerine nazaran daha kaliteli geldi :D Olay şans bence :D Benim için tam bir f/p ürünü

Geri