Marka ovmek veya karalamak derdim yok bastan soyleyeyim. Lastik patlamasi biraz bilinc biraz sans isi. Sirf fiyati ve kalitesi bana gore cazip oldugu icin 15 aydir decathlon ic lastikleri kullaniyorum. Model 26" = 1,75 - 2,10 kalinlik 8,90.-TL olanlardan. Normalde 60 psi basiyorum, krosa gideceksem 50 psi civari indiriyorum.
Uzerinde 9 yamaya kadar kullandim sorun olmadi.
Bir defa sibop kestim.
Bir lastik aylarca gidecek diye bir sey yok. Hele kros cok kullaniyorsaniz. Bu yaz bir hafta icinde 9 defa lastik patlattim / yamadim ama ic lastige suc bulamayacagim. Cunku her seferin tel, diken, raptiye vb. cisimler cikti dis lastikten.
Gectiginiz yolda sise kiriyorlarsa, surekli insaat araclari gecip sivri cisimler dusuruyorsa, toprak yollarda patikalarda gidiyorsaniz patlama riskiniz yuksek. Burada verimli olmasi gereken dis lastiginiz.
Dusuk hava basiyorsaniz cukur kaldirim vb. gecislerinde sert vuruslarda jant ic lastiginiz keser, sibobunuz yerine tam oturmadi veya egik pozisyondaysa jantiniz zamanla sibopu keser. Bu kullanici hatasidir.
Butun bunlara dikkat ettiginizde de uretim hatasi veya sans deyin patlama ihtimali var. Gelgelelim yarisci degilim, butcem sinirsiz degil. Bu durumda 30-40 TL ic lastik alip sibop kessem icim acir. Hafifligi performansi icin aldigim lastigi ic lastik sivisi ile doldursam agirlasacagi icin yapmak istemem. Kullanilamaz hale gelene kadar 9-10 yama yaparak devam edebildigim, yukarida saydigim olagan durumlar haricinde beni sıkıntıya sokmayan 4,50.-TL lik lastige atacagim zxaman uzulmem. Atarim cantamada saglam kullanilmamis bir yedek oh mis
Ha burada "Decathlon kullanin" dedigim anlasilmasin sakin. Ama karalamaya da gerek yok...