Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Decathlon fiyatlarının uçması

Decathlon'un olayı şu. İnternetten ürünü gözüne kestiriyorsun. Fiyatı ortada, ürün hangi mağazanın stoğunda var görebiliyorsun. Gidiyorsun mağazaya ürünü istediğin gibi inceleyip kurcalıyorsun, yardımcı oluyum ayağına kıçına yapışıp taciz eden mağaza görevlileri yok, rahatsın. Beğendiğin ürünü alıp kasaya geliyorsun. İnternette ne fiyat gördüysen onu ödüyorsun, sürpriz yok. Bu kadar basit bir alışveriş deneyimi.

Diğer mağazalarda süreç şöyle işliyor. Mağazanın internet sitesinden ürünü gözüne kestiriyorsun, fiyatını öğreniyorsun, ama ürün mağaza stoğunda var mıdır bilemiyorsun. Ya nasip deyip mağazaya gidiyorsun. Bu durumda genellikle iki ihtimal oluyor, ürün ya mağaza stoğunda olmuyor, ya da internet fiyatından yüksek bir fiyata satılıyor. Rahatça ürünleri inceleme gibi bir şansın yok. kafanda sürekli biri dikiliyor. Bazı ürünlerin fiyat etiketi bile doğru olmuyor. Bir ürün beğeniyorsun, üstündeki etikette 100 lira yazıyor. Kasaya gidiyorsun, etiketi güncellemeyi unutmuşuz, güncel fiyat 150 lira diyorlar.

Yani kısa kesecek olursak, Decathlon'dan alışveriş yapan adam zaten çok kaliteli bir ürün almadığını biliyor. Bu küçük esnaf kafasıyla muhattap olmamak için Decathlon'dan alışveriş yapıyor.

Scudo
Esnafın decathlonla yarışması için biraz çaba göstermesi lazım. Sadece fiyat veya ürün kalitesi değil olay. Decathlon çalışanları genelde kibar, bizim esnafa bir şey soruyorsun pişman oluyorsun. Yüzünü ekşitiyor, nazlanıyor, bekletiyor, diğer esnafları ve özellikle decathlonu kötülüyor, müşteriye fırça atmaya kalkanı, ego kasanı, gereksiz samimiyet, sululuk, vs vs.
Tabi hepsi değil, bazı dükkanlarda harbiden iyi muamele gördüm, yalan olmasın. Hatta şahsen gitmesem de internet üzerinden alışverişte örneğin Erdoğanlardan müşteriye davranış olarak gayet memnun kaldım. Ama onlar azınlıkta malesef.

Ama bu sefer çok artırmışlar harbiden...
Geçen sene 90 liraya aldığım far 190 lira olmuş

2015'de decathlon fiyatları uçmuş diye konu açılmış. Aradan 4 sene geçti, 4 sene içinde fiyatların nasıl arttığı ortada. 4 sene önce nasıldı 4 sene sonra ne olur artık Allah bilir. Her firma için geçerli bu.

• Beğen
Tepkiler: amoush00 ve Aruera
@hgercek

Aynen katılıyorum. Dekathlon'un içinde seni rahatsız eden elemanlar yok. İstediğin gibi kurcalıyorsun, En son Antalya mağazasında bisikleti alıp mağaza içinde tur attım, Niye biniyorsun, koy onu yerine diyen bile olmadı. Hayret ettim. o kadar özgürsün.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Ozan_ozaN
Decathlon 2019 da yaptığı zamlar ile artık gerçekten uçtu. Nasıl rakamlar öyle ??? Hiç 900 serileri gelmiyor zaten. Cırt cırtlı telefon kılıfı 60 lira olur mu yahu ben 20 liraya almıştım pek te kullanışlı değil ayrıca

Yol bisikletlerinde fiyatlar düşmüş bakabilirsiniz.. Ancak eski fiyatları değil ne yazikki düşmesinin bir sebebide yeni ürünlerin gelmesi..

@epixmerix
deli gibi 540 arıyorum fakat beden yok işte eski fiyatınada razıyım alıcam ama yok

@canalanplt
Evet ne yazikki bir tek xl modeli kalmış .. Stoga yeni modeller gelir inşallah.. Benim temennim.. 500de bir stok yoklugu olmasın haziranın sonuna kadar :))
Şehirinizdeki decathlon magazasına gittiniz mi belki orada vardır ??

gittim hocam hiç bir yerde yok malesef..2.el bakıyorum oda yok yine beden konusunda bulamıyorum

Triban 500,2500 liraya inmiş..Yola geçecek olanlar,kaçırmasın bence..
Yeni gelen 500'ün 4500 liraya satıldığını hesaba katarsak,çok iyi bir fiyat bu..Tabi ki yeni,daha iyi ama bütçesi dar olanlar,2500 liraya bu bisikleti kaçırmasın..

@Triban
Neden 2000TL fark oluyorki anlamiyorum.Ayni paraya bugün ikitane al bi ay sonra bitane nasil bi sistem anlmiyorum.ihtiyaci olan herçektwn kaçirmasin fiyat iyiymiş gercekten.

@Triban
@ZaMPaRa

(link)

Yerine gelen 3000 TL

@rodya
Bisikletin adından yola çıkarak böyle söylemiştim..Eskisi ''Triban 500'',yenisi ''RC 500''..
Yalnız bu bisiklette var işte..Bu bisikleti(Rc120) sanırım hem triban 100'ün,hem 500'ün yerine getirmişler galiba..RC120'nin bir tık üstü olarak,eski triban 520'in yerine RC500'ü getirmişler gibi..540 yerine de 105'i getirmişler gibi..

RC 120 biraz kafa karışıklığı yaratıyor..Triban 500'ün kadrosu ile aynı kadrosu varmış..Aynakolu ikili,ruble oranları da iyi..Eski triban 500'e 2500 vermek yerine,yeni triban RC 120'yi 3000 liraya almakta düşünülebilir..
Yeni yola başlıyacaklar için de,500 lira iyi para..Bir kask,bir forma,bir tayt alınır bu paraya..

@Triban
Ah ah .. O alacagım bisiklet "triban500" 2018in sonunda 2000tl idi .. 3000tlye uçurmuşlardı 2.5 a inmiş allahın izniyle haziranda alacagım ama gönül ister ki 2000tl olması çünkü bu seri artık bitmek üzere.. Ve tamda bana göre bir bisiklet.. 2.el 1500tl ye buldum ama . İnsan 2.elde 2 defa düşünmek gerekiyor.. Sanırım 0 alacagım ayın sonunda..

Decathlon fiyatları gerçekten yükseldi haklısınız. Ancak şöyle bir durum var, yurtdışı decathlon sitlerine bakın oradaki fiyatlarla Tütkiye fiyatlarının benzer olduğunu göreceksiniz. Hatta bazı ürünler ülkemizde daha ucuz.
Van Rysal rüzgarlık aldırayım dedim arkadaşıma Fransa' ya gitmişti. Bir baktım Tütkiye fiyatı Fransa' dan daha ucuz.
Benim Decathlonla ilgili sıkıntım bisikletle ilgili ürünlerin çok sınırlı olması. Çeşitleri ülkemize getirmiyorlar.

@epixmerix
Alabilirseniz,rc120'yi alın..Aynakolu ikili,oranları iyi..Lastikte 28 mm..
@bitinya_s
Çeşit konusu gerçekten sıkıntı..Geçen gün yurtdışındaki yol bisikleti lastiklerine baktım,yurtdışında bir sürü çeşit var,burada birkaç ürün var,hepsi bu..:booo:

@Triban
Büyük ihtimalle bir pazar araştırması yapmış ve ona göre ürün gamlarını belirlemişlerdir diye düşünüyorum. Ama keşke çeşitleri getirseler.

Selam. Forumu sadece arada sırada okumakla yetinenlerdenim. Ama bu başlık altında yazılanları gördükçe yazmadan duramadım. Yazacaklarım hiç kimsenin şahsına yazılmamıştır. Kimse üstüne alınmasın.

Öncelikle halimize üzülüyorum. Ülkenin ekonomisi/parasının değersizliği bi kenara, bundan daha fazla üzüldüğüm şey, insanların hala daha asıl sorunu idrak edememiş olması. Bir örnekle açıklayayım. Bilenler bilir. "Big Mac endeksi" diye bir şey var ekonomide. Ben bunu Dekatlon'a uyarladım ve "Triban 100" endeksi olarak değiştiriyorum. Bakalım Triban 100 dünyanın diğer ülkelerinde kaç para, bizde kaç para. Ve aradaki farkın "asıl" sebebi ne? Dekatlon acaba şeytan/kötü niyetli bir firma mı? Fiyatlarını Türkiye'de şişiriyor mu, yoksa sorun Türk lirasının sürekli olarak dünyanın en hızlı değer kaybeden para birimi olması ile mi alakalı?

Ülke ülke Triban 100 fiyatları (kur tarihi 05.05.2019) "ÜLKE/FİYAT/TL KARŞILIĞI" şeklinde

Türkiye / 1.700 TL (2017 Nisan fiyatı 1.200 TL imiş)
İngiltere / £ 249.99 / 1.942 TL
Almanya / € 259.99 / 1.732 TL
Fransa / € 260 / 1.732 TL
Polonya / 999.99 zł / 1.555TL
ABD / $ 299.00 / 1.786 TL
Avustralya / 399 Avustralya doları / 1.665 TL
İrlanda / € 260.00 / 1.732 TL
Litvanya / € 240.00 / 1.599 TL
İsviçre / CHF 300.00 / 1.756 TL
İtalya / € 249,99 / 1.666 TL
Kanada / 350,00 $CA / 1.553 TL
İspanya / € 249.99 / 1.666 TL

Evet bulabildiklerim bunlar. Daha bir çok ülkede Dekatlon var. İsteyen araştırır. Ben şimdi sadede geleyim. Yukarıdaki listeye bakarsak, TL kuru üzerinden bazı ülkelerde Triban 100 Türkiye'den bile pahalı aslında. Asgari ücret, alım gücü vs. karşılaştırmasından bahsetmeyin, onları ben de biliyorum, burada aktarmak istediğim mesaj sizin için değil, siz zaten olayı çözmüşsünüz. Ben çözemeyenler için yazıyorum.

Sene 2017, Nisan 13. Bu forumdaki Triban 100 başlığı o tarihte açılmış. O zamanki Euro kuru ortalama 3.90 TL. Triban 100 fiyatı o gün 1200 TL. Bugünki Euro kuru 6.69 TL. Triban 100'ün bugünki fiyatı 1700 TL. Kurdaki artış yaklaşık %71. Triban 100'ün fiyatındaki artış ise %41. Triban 100'ün diğer ülkelerdeki eski fiyatını bilmediğim için geçmiş fiyatları karşılaştıramıyorum. Buradan baktığımda ben Dekatlon'un zam yerine indirim yapmış olduğunu görüyorum.

Şimdi yukarıdaki tüm bilgiler ışığında soruyorum. Uçan nedir? Dekatlon fiyatları mı? Yoksa biz mi çok uçtuk? Ülke olarak yani? Vatandaş olarak acaba biraz fazla mı uçtuk? Acaba suçu Dekatlon vs. firmalarda aramak yerine dönüp kendimizde arasak, ülke ekonomisinin dümeninde olanlarda arasak, yetişkin olup ülkeyle ilgili kararlar verebilme yaşına geldikten sonra yaptığımız seçimlerde arasak daha iyi olmaz mı? Ne dersiniz? Ya da isterseniz yine aynen devam edelim, "Ya ama Dekatlon da çok şişirdi yaaaaaaaaaaaa" diye kendimizi tatmin edelim. Seçim sizin.

@boing

Dolar/TL kuru baz alındığı zaman, dediğiniz gibi diğer ülkelere kıyasla aslında fiyatların avantajlı olduğu görülüyor. Telefon ve diğer bir çok güncel tüketim ürünğnde durum aynı, küresel firmalar kâr marjından fedâkârlık edip Türkiye gibi büyük bir pazarda varlıklarını sürdürme yolunu seçiyorlar.

Son bir kaç aydır Dekatlon'un telefon aplikasyonunda ülke olarak Türkiye'yi seçtiğinizde aplikasyon çalışmıyor. Güncellenecek diye bir mesaj verip duruyor ama aylar oldu. Başka bir ülkeyi seçerseniz çalışıyor. Burnuma kötü kokular geliyor. Olur mu öyle saçma şey demeyin. Bir çok global teknoloji market, yapı market, banka vs. Türkiye pazarından çekildi tarihte, hem de kriz bugünki kadar ağır değilken. Böyle bir şey olduğunda eminim Dekatlon'un fiyatlarını eleştiren bir çok insan bu firmanın arkasından gözyaşı dökecektir (mecaz). Ondan sonra Aliexpress'den aldığımız pedli şort gelsin diye iki ay bekleriz. Geldiğinde de ufak gelir çöpe atarız. Gençler için sağladığı istihdamı hiç saymıyorum bile. Ve bildiğim kadarı ile Dekatlon'un çalışma şartları çok da fena değil Türkiye için.

Ben bu satırları yazarken dolar 6'ya dayanmış durumda. Yarın belki de 6 küsür bir dolara uyanacağız. E Dekatlon ne yapsın? İstanbul seçimlerini Dekatlon'a mı devretsek ne yapsak :) Gülüyorum ama komik olduğundan değil. Artık verecek başka bi tepki bırakmadılar çünkü.

Geri