Bugün nihayet CEO'muzun talimatı sonrasında beni hatırlayan Decathlon yetkilileriyle birkaç yazışma ve en sonunda bir telefon görüşmesi yaptım.
Telefondaki hanım kızımız, bisikletimi onlara göndermemi istedi. Gerekçe, bisikleti ve jantı inceleyeceklermiş. Yahu sadece bir tane jant teli kırıldı, sizden sadece jant teli istiyorum, bisikletin, jantın neyini inceleyeceksiniz, diye sordum haliyle. Efendim yedek parça Türkiye ve Avrupa stoklarında yok, size seçenek sunacağız, bisikletinizin muadili veya daha üst bir modeliyle değişimini yapacağız dedi hanımefendi.
Bisikletim göbekten otomatik vitesli, kayış sistemli özel bir model. Decathlon artık bu modeli ve Tilt serisini Türkiye'ye getirmiyor. Ellerinde bana alternatif olarak sunabilecekleri tek bisiklet, bisikletimin değerinin yarısı bile etmeyen Hopetown modeli. "Ben sizin niyetinizi tahmin edebiliyorum. Bisikletimi alacak, ucu açık bir şekilde değişim için beni oyalayacaksınız. Alelade bir jant teli için bile beni 10 gün oyaladınız" dedim. Biz dersimize çalıştık, size alternatif sunacağız dedi kızcağız. O zaman söyleyin, bana tam olarak hangi modeli öneriyorsunuz değişim için, diye sordum. Yanıt yok. Israrla bu soruma yanıt vermekten kaçınıyor telefondaki muhattabım. Bir ara ağzından "Olmazsa yerine dağ bisikleti verelim" diye bir söz bile çıktı. Katlanır bisikletin yerine dağ bisikleti önerecek kadar saçmaladılar yani.
Merakla bekliyorum bakalım bana nasıl bir teklifle gelecekler. Yazılı olarak ileteceklermiş teklifi. Bir 10 gün de bunun için beklerim artık.
Bu şekilde saçmalamaya devam ederlerse, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na durumu anlatır bir dilekçeyle şikayette bulunacağım. Garanti belgesi düzenleme ve ithalat izinlerinin iptaline kadar gider bu konu.
Böyle acemice işletilen bir firmadan çöp bile almamak lazımmış; onu anladım...
Güncelleme 12.08.2016
Decathlon'da görüştüğüm yetkili sonunda çark etti. Telefonda bol keseden sallayıp "daha üst model bisiklet vereceğiz" diyen hanım kızımız, bana gönderdiği son eposta mesajında, 15.08 tarihine kadar yedek parça tedariği için çalışılacağını, eğer bu mümkün olmazsa bisikleti iade almak istediklerini yazmış.
En başından beri talebimin uygun ölçülerde jant teli temin edilmesi olduğunu, ancak bu yapılmayacaksa iade seçeneğini kesinlikle reddedeceğimi ilettim kendilerine. Tabii böyle bir durumda Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na olayı intikal ettireceğim; yasaya açıkça aykırı olan bu uygulamalarının hesabını devlete verirler artık.