Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Decathlon Karbon Bisikletler

Decathlondaki karbon bisikletlerden birini alır mıydınız?-

• Toplam katılım
    72
Sonuçta dchatlon ürünü yorumsuz kalmak en ideali😁
Benim de aklıma şöyle bir soru gelmişti vaktinde. Madem karbon jantların kumpas frenle temas eden yüzeyi aşınıyor; neden tam da bu temas yüzeyini alü yapmıyorlar diye düşünmüştüm. Ama adamlar yapmış. :) Tek düşünen ben değilmişim tabi ki :).

323633 dosyayı görüntüle
Genelde vernik aşınmasından dolayı çok çabuk erime meydana gelir karbon yüzeylerde. Çok kullanışlı değil aslında kumpas için karbon yüzeyler size katılıyorum. Sert inişlerde frenlemek zorunda kaldığınızda iç lastiğinize temas edep sizi tepe taklak etme olasılığı %40 yaşayan var mıdır? Tanıdığım evet😁bu ürün sanırım bu sorunu ortadan kaldıracak.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Scudo
RCR serisi olmadıkça ben de almazdım diyecegim ancak internet sitesine anlık baktığımda, tükenmiş olan versiyonun en çok satması beklenen versiyonları değil de bu RCR versiyonunun olması (?) , bilemedim.. Muhtemelen sayı/talep konusundan da erken bitmiş muhtemelen... Bu da acaba galerici eskiyalarca alınan daha doğrusu gasp edilen,kısıtlı sayıdaki versiyon arabalar gibi mi muamele gördü? M bedende karbon masa ve kadrolu, 8 kg in üzerinde.. Bu adamlar bence genele hitap etmeye devam etmeli vizyon olarak.. özele ürün sunmayı bıraksınlar.. onun dışında ben de varım bu sofrada demek için henüz doğru zaman değil gibi duruyor.. Ama ulkenin ekonomi siyaseti, girişleri cikislari kapatma çizgisinde olduğundan, büyük konusmak da istemiyorum, belki de bu kadro bisikletlere muhtaç kalacağız 😱

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Benim de aklıma şöyle bir soru gelmişti vaktinde. Madem karbon jantların kumpas frenle temas eden yüzeyi aşınıyor; neden tam da bu temas yüzeyini alü yapmıyorlar diye düşünmüştüm. Ama adamlar yapmış. :) Tek düşünen ben değilmişim tabi ki :).

323633 dosyayı görüntüle
Nasıl bir birleştirme teknolojisi uygulamış olabilirler, bilmiyorum ancak değişik malzemelerin sözgelimi epoksiyle yapıştırılarak bir arada tutulmaları halinde, sıcağa ve soğuğa verdikleri farklı tepkiler bir süre sonra ayrılmalarına sebep verebiliyor. Bambu bisiklet üreticisi butik bir firma kadronun birleşme noktalarında karbon borular kullanıyordu. Sonra bahsettiğim durumdan dolayı yapıştırıcı çözülünce bisikletleri geri çağırıp karbon yerine keten kullanmaya başladılar. (link)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: suyunsesi ve MakRo

323633 dosyayı görüntüle
Tam karbona geçilmeden önce bazı markalar böyle modeller çıkartıyordu.

Mavic 2013-2015 arasında bu tarz jantlar üretti. Bkz Cosmic SR-SL modelleri. Sonrasında görsel açıdan daha estetik olan siyah exalith dedikleri bir alaşıma geçtiler. Ama bunlarda da bi standart oluşmadı. Yani fren pabuçları falan çok pahalıydı normal pabuca göre.

Yine Campagnolo Bullet Ultra modelleri vardı

Sram s60-s40

Shimano da üst Seri jantlarında tubular olmayan modellerde bir önceki seriye kadar alüminyum fren yüzeyi kullanıyordu.

Fren performansı karbondan çok çok iyi olması ve ağırlık olarak da aman aman bi fark olmamasına rağmen neden bundan vazgeçildiğini ben de sorgulamıştım.

Anladığım kadarıyla bu iki alaşımı birleştirmek çok daha maliyetli full karbon jant üretmeye göre. Tabi jant kenarlarının gri değil de siyah olmasının estetik anlamda daha çekici olduğu pazarlamasını yaptı. Sorgusuz sualsiz nerdeyse herkes tamamen karbon jantlara geçti. Uzun bi süre direndikten sonra Mavicler ömrünü tamamlayınca ben de istemeye istemeye geçtim. Hatta yağmurda bu kadar etkisiz bi frenin nasıl herkesçe kabullenildiğine anlam veremedim. Bahsedilen Swissstop pabuçları da kullansam alüminyumun yanına bile yaklaşmadı karbon jantlar.

Bu arada karbon kadar aşınmasa da aluminyum yüzeyler de eriyor. Yaklaşık 4-5 sene Cosmic SR modelini kullandım. Çukurlaşma vardı yüzeyde. Yine kalıcı bir çözüm değil maalesef.

Bu arada karbon kadar aşınmasa da aluminyum yüzeyler de eriyor. Yaklaşık 4-5 sene Cosmic SR modelini kullandım. Çukurlaşma vardı yüzeyde. Yine kalıcı bir çözüm değil maalesef.
Hatta alüminyum karbondan hızlı eriyor. Daha yumuşak çünkü. Bu sebepten, fren yüzeyi çelik saclı alüminyum jantlar vardı. Jant ömürlük kullanılmak isteniyorsa disk frenden başka seçenek yok dediğin gibi.

Decathlon

Bu sayfaya bakarsanız hiçbirisi cevabını kendi kendinize bulacaksınız. Adamlar bisiklet getiriyor üst düzey ama kadro kulağı yok.

Bir arkadaş Ultegra setli olanı incelemiş.

• Beğen
Tepkiler: MaxEmre
Decathlon'un hemen hemen her bisikleti abidik kubidik donanımlı. Mesela Ultegra koyuyorlar ama kadro Lapierre, Cervelo vs. gibi degil. Hub'lar, miller vs. ucuz. Her belli başlı noktalarda ucuza kaçıyorlar tüm bisikleti incelerseniz. Aklımda işe yarar bi Triban vardı flat bar'lı, onun harici çöp gibime geliyor. İndirimler stok temizleme amaçlı, Di2 istiyorsanız çok Bianchi ve Lapierre'de benzer fiyat bandında güzel aletler var.. 100k'ya görmüşlügüm mevcut.

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Yeni nesil Ultegra Di2 ve karbon jantlı Lapierre ve Bianchi yi ancak rüyamızda bu fiyatlara görebiliriz diye düşünüyorum. İkinci el alınmadığı taktirde. Sıfır Lapierre artık Türkiye de yok bildiğim kadarıyla.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Alazarhus
Eski stok Lapierre'ler, az kaldı çok evet Bayram Gülcenbay Bey'in elinde onlardan.

Eski Ultegra alınabilir, Bianchi yakın tarihte gördüm Di2'li bi alet 100k bandında, adını hatırlayamıyorum ama Sprint bi şey'di.

100k'ya Ultegra set'li (eski yeni) bisiklet 5 tane görmüşümdür son zamanlarda neresinden baksanız, çok bisiklet baktım son günlerde ama iyi bakmak gerek onun için. Nadir çıkıyor indirimlere, gerçi indirimler halen devam ediyor bugünlerde eger alınacaksa almak gerek sıkı bi alet daha artmadan dolar.

Look 785 Heuz Ultegra Yol Bisikleti - Siyah/Kırmızı

Eski stok Lapierre'ler, az kaldı çok evet Bayram Gülcenbay Bey'in elinde onlardan.

Eski Ultegra alınabilir, Bianchi yakın tarihte gördüm Di2'li bi alet 100k bandında, adını hatırlayamıyorum ama Sprint bi şey'di.

100k'ya Ultegra set'li (eski yeni) bisiklet 5 tane görmüşümdür son zamanlarda neresinden baksanız, çok bisiklet baktım son günlerde ama iyi bakmak gerek onun için. Nadir çıkıyor indirimlere, gerçi indirimler halen devam ediyor bugünlerde eger alınacaksa almak gerek sıkı bi alet daha artmadan dolar.

Look 785 Heuz Ultegra Yol Bisikleti - Siyah/Kırmızı
Look marka olarak güzel ama set 2x11 mekanik, jantlar hem alüminyum hem de alüminyumun bile giriş seviyesi. Diskli olsa bir şekilde geliştirme ile uzun süre kullanılabilir ama diskte değil. Bence kıyaslanamaz bile.

• Beğen
Tepkiler: utksn ve MakRo
Geri