Scudo Sports

Decathlon mağdur edici fiyat politikası

Bu decathlon acayip garip bir firma! Zaten ayda yılda bir indirim yapıyorlar sanki göster çek gibi sonrada fiyatlara sağolsun abanıyorlar.Bir de dalga geçer gibi puan biriktireceksin de tahminen 500'e yakın 10 TL çek verecekler.Halbuki ben decathlo'nun sürekli müşterisiyim.Bu firma çok fazla şeyi gözardı ediyor.

Scudo
Zaten düşük kaliteli ürünleri pahalıya satan bir yer. yüzde 30-40 indirim olmadıkça gerçek fiyatını bulmuş olmuyor. AVM rahatlığında alışveriş yapma şansı sunuyor sadece.

@drumbanger drumbanger arkadaşımızın mağduriyeti aslında 2000 TL'lik olması gereken bir bisikletin 4000 TL'den satışa sunulması bence. Dekatlon'da her şeyin fiyatı şişik ve kalitesi o oranda düşük. 3000'e satılınca da aslında şişik bir fiyattır o büyük ihtimalle. Uzman arkadaşlar değerlendirirse seviniriz o bisikletin o kadro ve donanımla ne kadar edeceğini.

Geçmiş olsun. Kesinlikle dekatlona birçok alternatif var. Buna semt pazarları da dahil. Biraz araştımamız ve forumdan birbirimize duyurmamız gerekiyor sadece. Yine de en kazık bisiklet bile iyidir :)

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
Turfandacı olmayın arkadaşlar. Sevad-ı azamdan ayrılmayın. Para kolay kazanılmıyor.
Herkese de söylemeyin. turfandacılar olsun ki bu çark dönsün.
Ucuzun da ucuzu var o da ayrı bir konu. Bir urunu piyasa fiyatının altına denk getirince yapıştırın. Ben mesela ihtiyacım yokken bile daha sonra kullanmak için urun alırım. Sıvı sabun bile olsa. Haaaa sen de tevehhüm u ebediye var derseniz ona da saygı duyarım.

Nasip kısmet konusu zaten default durum. Ceteris paribusun değişmeyen faktörü.

Neredeyse 10 yıl sonra bu başlığı tartışmalıyız diye düşündüm. Özelliklede Bulgaristan, Birleşik Krallık, Almanya ve Kanada gibi ülkelerdeki fiyatlar ile ülkemizdeki Decathlon'un fiyatlarını karşılaştırınca. Mesela Aynı bisiklet Birleşik Krallıkta 20000 tl daha ucuz, lastikler neredeyse bedavaya satılıyor. Bir forma için yaptığım karşılaşma ise Almanyada bir asgari ücretli 103 tane alabilirken biz sadece 28 tane alabiliyoruz ve bizde indirime girmiş şuan. Yahu arkadaşlar benim aklım almıyor. Bence bunu vergiyle falan açıklayamayız. Kirli işler mi yapılıyor ? ben bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak neden bisiklet ve ürünlerini almak için Birleşik Krallığa veya oralara gitme ihtiyacı hissetmek zorunda kalıyorum ! Resmen Isviçre pahalılığında Hindistan hayatı yaşıyoruz

Zaten neden dchatlan seçilir ki???Fransız lejyoner politikası. Fransanın çöpleri ülkemizde itibar gördü. Kalitesiz ve pahalı. Şahsen ben asla bisiklet kıyafeti adı altında ürün almam 15 senedir. Adidas,nike, ürünleri kullanırım her zaman eşofman,ayakkabı,tişört,yağmurluk,mont vs vs. Hem gündelik hayatta kullanıyorum,hem bisiklette,hem koşuda,hem yürüyüşte😂çok para ile çok iş görüyorum yani. Kârdayım her zaman. Örneğin bir bisiklet gözlüğü 2000.2500 tl arası. 1000 tl daha koyup normal güneş gözlüğü alıyorum,sosyal yaşamda,bisiklette,yürüyüşte kullanıyorum. Gerçi her fotoda aynı gözlük oluyor ama olsun napalım.

Ben bisiklete teker de almadım arabanın tekerlerini ortak kullanıyorum, ek masraf olmuyor. Kışlık lastiğe geçince kışın bisiklet sürmek de kolay oluyor.

Ben bisiklete teker de almadım arabanın tekerlerini ortak kullanıyorum, ek masraf olmuyor. Kışlık lastiğe geçince kışın bisiklet sürmek de kolay oluyor.
🤣🤣🤣😂😂😂😂sen tam fasfakirmişsin ahaha.hadi ben enflasyona yenik düşüyorum,sen enflasyonun altında ezilmişsin🤣😂

Zaten neden dchatlan seçilir ki???Fransız lejyoner politikası. Fransanın çöpleri ülkemizde itibar gördü. Kalitesiz ve pahalı. Şahsen ben asla bisiklet kıyafeti adı altında ürün almam 15 senedir. Adidas,nike, ürünleri kullanırım her zaman eşofman,ayakkabı,tişört,yağmurluk,mont vs vs. Hem gündelik hayatta kullanıyorum,hem bisiklette,hem koşuda,hem yürüyüşte😂çok para ile çok iş görüyorum yani. Kârdayım her zaman. Örneğin bir bisiklet gözlüğü 2000.2500 tl arası. 1000 tl daha koyup normal güneş gözlüğü alıyorum,sosyal yaşamda,bisiklette,yürüyüşte kullanıyorum. Gerçi her fotoda aynı gözlük oluyor ama olsun napalım.

Hocam kusura bakma ama senin ki biraz ekmek bulamayanlar kek yesin misali. Adidas ve Nike gibi markaların giyecekleri bizim maaşlara göre biraz pahalı oluyor. Ben bu markalardan sadece ayakkabı alıyorum. Eşim ve çocuklarım alıyor ama onların olayı farklı. Çocuk okulda ne görürse istiyor, eşimin arkadaşları da marka giyiyor, mahale baskısı.

Decathlonu savunmuyorum, Türkiyede çeşit daha az ve yerli markalara göre daha pahalı olabiliyor, buna ben de katılıyorum. Ama, en azından büyük mağzalarında her bütçeye hitap eden ürünler de oluyor. Benim çocuklarım küçükken botlarını ve ayakkabılarını bile giydiler ve eskitemediler. Diğer markaların ayakkabılarını daha çabuk eskittiler.

Bizim kamp malzemelerin tamamı decathlon. Geçen yaz yurt dışından da softshell mont ve 20lt çantasını da almıştım. Hepsinden memnunum.

Bir de çok önemli bir detay, ilk açıldıkları yıllarda her türlü iade alıyorlardı, sorun etmiyorlardı. (Sanırım iade konusunda sorun yaşayan birisi buraya yazmıştı).

Son 2 gözlüğümü Atasundan aldım. konuyu başka yere taşımak istemiyorum ama Atasundan reçeteli gözlük almayın :)

Hocam kusura bakma ama senin ki biraz ekmek bulamayanlar kek yesin misali. Adidas ve Nike gibi markaların giyecekleri bizim maaşlara göre biraz pahalı oluyor. Ben bu markalardan sadece ayakkabı alıyorum. Eşim ve çocuklarım alıyor ama onların olayı farklı. Çocuk okulda ne görürse istiyor, eşimin arkadaşları da marka giyiyor, mahale baskısı.

Decathlonu savunmuyorum, Türkiyede çeşit daha az ve yerli markalara göre daha pahalı olabiliyor, buna ben de katılıyorum. Ama, en azından büyük mağzalarında her bütçeye hitap eden ürünler de oluyor. Benim çocuklarım küçükken botlarını ve ayakkabılarını bile giydiler ve eskitemediler. Diğer markaların ayakkabılarını daha çabuk eskittiler.

Bizim kamp malzemelerin tamamı decathlon. Geçen yaz yurt dışından da softshell mont ve 20lt çantasını da almıştım. Hepsinden memnunum.

Bir de çok önemli bir detay, ilk açıldıkları yıllarda her türlü iade alıyorlardı, sorun etmiyorlardı. (Sanırım iade konusunda sorun yaşayan birisi buraya yazmıştı).

Son 2 gözlüğümü Atasundan aldım. konuyu başka yere taşımak istemiyorum ama Atasundan reçeteli gözlük almayın :)
Aksine çok daha uygun inanın buna. Ben asgari ücretle çalışan biriyim. Bu durumu kendi lehime çevirmek zorundayım her daim.Dchatlon 1 forma 1750 tl. Nike 1 tişört 1200 tl. Tabii illada forma giyerek bisiklet sürmek istitorum diyenlere birşey diyemem bu konuda. Kasım başında nikeden 1 yağmurluk aldım 2300 tl ye. Gündelik hayatımdada kullanıyorum koşarkende bisiklet kullanırkende yürüyüş esnasındada. Hangisi uygun sizce?

Haşortman dediniz geldim. @makaram Geçen ay pazardan 5 tanesini toplamda 500 tlye aldım.
Adidastan 1 haşortman parasına pazardan 20 tane alırım,çeşit çeşit giyerim.

Zamanında 2017-18 arası yol bisikletine heves edince, sürer miyim süremezmiym diye en alt model olan triban 100 ü aldım.
Tabi o ara oturduğum yer çok inişli çıkışlıydı ve bisiklet tek yaprak aynakoldu.
Gel zaman git zaman yokuşlarda zorlanmaya başladım.
Sonra triban 500 ü gördüm sitesinde kırmızı beyaz model baktım aynakol 3 yaprak, dedim keşke bunu alsaydım! triban 100 ü alalı da 25 günü geçmişti
Aradım Decathlonu dedim böyle böyle versem bir üst modeli alsam?
Gelin görüşelim dediler.
Mağazaya gittim spor lideri filan geldi sorun ne dedi; dedim: aldım ama yokuşlarda zorlandığımı farkettim bir üst model alsam bunu alır mısınız?
bingoo! lider yada müdür kim olduğunu bilmediğim bu adam, arkadaşa yardımcı olalım dedi. Bisikleti iade alıp üstünü tamamlayıp triban 500 almıştım. triban 500 stoklarda yoktu ve sipariş geçtiler. Bir hafta sonra elimdeydi.
Hala trainer da kullanıyorum.

şimdi gel gelelim bu iade meselesinin eskisi gibi olmama nedeni
*adamlar tatile giderken masa sandalye alıp dönüşte iade
*yok çadır al kamp yap iade
*yok ayakkabı al kullan iade

Bizim toplumumuz maalesef çoğunlukla sunulan hizmeti suiistimal ettiği için burada işler düzgün yürümüyor.

Fiyatlar konusuna gelince bence pahalı değil alım gücümüz çöp oldu. Örnek vermek gerekirse: kırmızı olan Edr CF yol bisikleti tr ortalamasına göre bence ucuz.

Son düzenleme:
Decathlon’u severim de savunurum da zira sadece müşterisi değil aynı zamanda tedarikçisiy(d)im de.

Piyasadaki bir çok küresel devin aksine sürdürülebilirlik çalışmaları boş değildir. Gençlerin sorumluluk aldığı bir firma kültürleri vardır. Prototiplerini dünya çapındaki binlerce kendi çalışanları tarafından günlük kullanım şartlarında test ederler. Esnaf kültürü de vardır; benim dağınık orta göbeği çıkmasıyla beleşe değiştirdiler sadece işçilik ücreti faturalandılar mesela. En son zincir değişiminde de “2-3 yılda 1 defa kullanacağım diye zincir baklası sökme aparatıyla zincir sökme pensesi almak istemiyorum” dedim diye “abi al sen, kullan getir iade et biz burda atölyede kullanırız bişey olmaz” dediler, o sebeple su bile alsam e-posta adresimi işlerim sisteme ki satınalmalarım bol görünsün :)

Öte yandan bu işin ithalat ayağı var ki ona yapacak bişey yok maalesef. Tekstil tarafında örneğin Türkiye’de üretim yaptırdıkları bi çok ürünleri var ve o nedenle piyasa ortalamalarında be hatta altında fiyatlandırılabiliyor bu ürünleri. Ancak bisiklettir kayak takımıdır gibi ürünler ful ithalat. E bizim ‘yerli malı’ bisiklet üreticilerimizin fiyatı ne ki Decathlon’un ne olmasını bekleyeceksin? Ama üretim teknikleri olsun, adetleri olsun, bazı üretim kolaylaştırıcı sebepler dolayısıyla yine de piyasadan uygun modelleri hiç az değil. 3 yıl ve 7.000 kilometre kadar olmuş, giriş seviyesinde ne kadar ürünü varsa hepsini kullanıyorum nerdeyse. Daha da “bu paraya anca bu kalite” dediğim veya başına bi iş gelen ne ekipmanım oldu ne de kıyafetim.

Decathlon iyidir abi kıymetini bilin.

Decatlon co uk adresine girin ve ürün çeşitliliğine bakın bir de decatlon com tr ye bakın.

4. Dünya ülkelerine uygulanan farkı görün.

*Bir ürünü al, 25 gün kullan; bana göre değilmiş de iade

Decathlon kusura bakmasın, iade aldığı kullanılmış ürünü sıfır diye satıyorsa benim için Decathlon bitmiştir.

Aksine çok daha uygun inanın buna. Ben asgari ücretle çalışan biriyim. Bu durumu kendi lehime çevirmek zorundayım her daim.Dchatlon 1 forma 1750 tl. Nike 1 tişört 1200 tl. Tabii illada forma giyerek bisiklet sürmek istitorum diyenlere birşey diyemem bu konuda. Kasım başında nikeden 1 yağmurluk aldım 2300 tl ye. Gündelik hayatımdada kullanıyorum koşarkende bisiklet kullanırkende yürüyüş esnasındada. Hangisi uygun sizce?
Merhaba. Decathlondaki en pahalı formayı baz alarak fiyat vermişsiniz. 620 liraya bile forma mevcut. Fiyata göre kalitesi artıyor tabii. Aynı şekilde 2500 liraya da Nike tişört mevcut. Fiyat olarak bazı ürünleri bence pahalıyken bazı ürünleri uygun oluyor Decathlon'un. Garanti hizmeti de şu ana kadar benim için iyi çalıştı. Geçen gün kırılan bir gözlüğümü götürdüm. Menteşe yerinden kırılmıştı. Adamlar yenisiyle değiştirdi. Biraz uğraştırdılar ama sonuç olarak müşteri memnuniyeti kapsamında işimi çözdüler. Eskiden bu garanti ve değişim işleri daha iyiydi. Suistimal eden insanlar arttıkça şartlar zorlaşıyor tabii. Bisiklet bölümü yerine koşu bölümünden tişört bakarsanız daha uygun fiyata daha kaliteli ürünler de bulabiliyorsunuz. Ben genelde böyle yapıyorum.

Zamanında 2017-18 arası yol bisikletine heves edince, sürer miyim süremezmiym diye en alt model olan triban 100 ü aldım.
Tabi o ara oturduğum yer çok inişli çıkışlıydı ve bisiklet tek yaprak aynakoldu.
Gel zaman git zaman yokuşlarda zorlanmaya başladım.
Sonra triban 500 ü gördüm sitesinde kırmızı beyaz model baktım aynakol 3 yaprak, dedim keşke bunu alsaydım! triban 100 ü alalı da 25 günü geçmişti
Aradım Decathlonu dedim böyle böyle versem bir üst modeli alsam?
Gelin görüşelim dediler.
Mağazaya gittim spor lideri filan geldi sorun ne dedi; dedim: aldım ama yokuşlarda zorlandığımı farkettim bir üst model alsam bunu alır mısınız?
bingoo! lider yada müdür kim olduğunu bilmediğim bu adam, arkadaşa yardımcı olalım dedi. Bisikleti iade alıp üstünü tamamlayıp triban 500 almıştım. triban 500 stoklarda yoktu ve sipariş geçtiler. Bir hafta sonra elimdeydi.
Hala trainer da kullanıyorum.

Bizim toplumumuz maalesef çoğunlukla sunulan hizmeti suiistimal ettiği için burada işler düzgün yürümüyor.

Fiyatlar konusuna gelince bence pahalı değil alım gücümüz çöp oldu. Örnek vermek gerekirse: kırmızı olan Edr CF yol bisikleti tr ortalamasına göre bence ucuz.
aynen amazonu da Trde bezdirdiler

• Beğen
Tepkiler: Helvetica
😅 pedaldaşım öncelikle bisiklet formasıyla normal forma/t shirt kıyas edilemez ama sen normal forma ile bisiklet sürüyorsan veya koşu yapıyorsan git defactodan lc waikikiden falan alışveriş yap. Hem paran cebinde kalır hemde f/p olarak memnun kalırsın bence. Arada bir bende kullanıyorum memnunum. Nike adidasa para vermene gerek yok o kadar

• Beğen
Tepkiler: MutluGezgin
Neredeyse 10 yıl sonra bu başlığı tartışmalıyız diye düşündüm. Özelliklede Bulgaristan, Birleşik Krallık, Almanya ve Kanada gibi ülkelerdeki fiyatlar ile ülkemizdeki Decathlon'un fiyatlarını karşılaştırınca. Mesela Aynı bisiklet Birleşik Krallıkta 20000 tl daha ucuz, lastikler neredeyse bedavaya satılıyor. Bir forma için yaptığım karşılaşma ise Almanyada bir asgari ücretli 103 tane alabilirken biz sadece 28 tane alabiliyoruz ve bizde indirime girmiş şuan. Yahu arkadaşlar benim aklım almıyor. Bence bunu vergiyle falan açıklayamayız. Kirli işler mi yapılıyor ? ben bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak neden bisiklet ve ürünlerini almak için Birleşik Krallığa veya oralara gitme ihtiyacı hissetmek zorunda kalıyorum ! Resmen Isviçre pahalılığında Hindistan hayatı yaşıyoruz
Konuyla alakasız olacak ama
"Resmen Isviçre pahalılığında Hindistan hayatı yaşıyoruz" cümlenize çok takıldım. Son zamanlarda duyduğum bizi tanımlayan en güzel trajikomik cümle.

Geri