Malesef, gelde yerli üretime/ tüccara öncelik veririm bu durumda... Ben alırken yurdumuz kazansın insanımız kazansın diye yerli malı alayım eminönündeki ümraniyedeki dükkandan alayım diyorum. Ama adamların değişim/memnuniyet politikaları kötü. Büyük işlerde mecburen yabancıya dönüyoruz. Evlenirken XXX yerli markadan(Türkiyenin en eski ve en elit markasıdır kendileri, dedemlerde de aynı marka vardı) bütün beyaz eşyamı aldım, yerli olsun biz kazanalım diye. Daha 3-4 senesi dolmadan buzdolabı ve bulaşık makinesi gitti. çamaşır makinesi arada tekliyor-çalışıyor. Sadece fırında sorun çıkmadı (onda da mekanik aksam yok, o da bozulsa yani...). Kurban oluyor buzluğa et koyuyoruz buzdolabı bozuluyor... Yeni çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi aldım mecburen. Yeni makine alırken YYYY firasına gittim, dedim, makinenin %100ü almanyada üretilmiş olsun. Türkiyede bir vidası bile sıkılmış olmasın, o derece yani. Aldım makineleri kaç senedir kullanıyorum maşallahları var. Ve işin kötüsü, iki firma arasında fiyat da %10-15 anca oynuyor. Yani önceden ucuz ürün de almış değilim. Malesef ben 3-4 senede bir beyaz eşya değiştirecek değilim ya, kendi kalitesizliklerine yansınlar. Hayır adamlar ilk aldığımda bana "garantisi bitmeden garanti uzatabilirsiniz" demişlerdi. Bozulmada önce garanti uzatmaya çalıştım, "o kampanyaydı artık uzatmıyoruz" dediler. Yani dedikleri de uymuyor...