Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Decathlon Tayt Tavsiyesi

@kvnccelik
hocam bende araştırıyorum rahat bir tayt. Scottun serilerine bakıyordum bu çarptı gözüme, sizin kullandığınız da bundan mı ?

Scudo
Decatlone 300 kısa tayt kullanıyorum.Genel olarak memnunum.Parasının halkını veriyor.4 saat ve üzeri turda kullandım.Sadece sıcaktan dolayı biraz yaktı turun sonuna doğru

Arkadaşlar süre süre o popo alışıyor.. Bir ara ben de müzdariptim.. Şimdi tekrar bisikletin o sert selesine döndüm.. decathlon'un 500 serisi ve üstü taytlar gayet kurtarıyor durumu.. Eğer 300 seviyesi tayt alacaksanız sele de hafif destek olsun derim , uzun sürüşler için.. Ama sele üstünde geçirdiğiniz zaman da önemli, bu alışma süreci için..

Bugün Decathlon'dan tayt aldım. Akşam 14 km'lik bir sürüş yaptım, oldukça rahattı. İlk kez pedli tayt kullanıyorum. Sormak istediğim şu: Ped tam olarak hangi bölgeyi kapatmalı? Acaba küçük mü aldım diyorum. Kuyruk sokumundan yaklaşık 3 parmak aşağıdan başlıyor ve testislere kadar geliyor. Bu normal mi yoksa popoyu tam mı sarmalı yani ped daha üsten mi başlamalıydı?

@Hakan Boz
Ben btwin 700 taytı kullandım, gayet yeterli, başatılı bir tayt.

AliExpress taytları Decathlon taytlarından iyi, en azından kendi deneyimlediğim kadarıyla. (Yani Spexcel > Btwin 500,700)

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
50 TL’lik tayt almıştım. Çok berbattı.

@alicangul29
Link atar mısın rica etsem

@alicangul29
Eyvallah
@burcinhan
Eşofman içine giymiyor musunuz? İçine iç çamaşırı giyiyor musunuz?

• Hahaha
Tepkiler: Demir Atlı Adam
@alicangul29
hocam beden tablosuna baktım da biraz karışık gibi geldi,tam olarak hangi boy olabileceğini nasıl bilebiliriz?
1.82 boya,57 kg olunca genel daha da ortalık karıştı :)

@ByRe4L
Ne eşofmanı yav. Taytın içine hiçbir zaman iç çamaşırı giyilmez.

@:DDD
Rahatsız olmuyor musunuz ??

@:DDD
Hiç bir zaman dememek lazım.
Tayt maviyse ve çamaşır kırmızıysa taytın üzerine giyilebiliyor, ama pelerin de gerekli.

197553 dosyayı görüntüle

@ByRe4L
Eşofman, şort veya pantolon içine giymek için iç çamaşırı şeklinde olanlar var. Ama normalde sıcak havada sportif sürüşte taytın üzerine eşofman rahatsız eder, oluşacak ıslaklık da eşofman hem koyu renk değilse daha kötü görüntülere sebep olabilir, hem de sağlık ve hijyen açısından iyi değildir. Aynı şekilde taytın altına çamaşır da teri ve sürtünmeyi atırdığı için rahatsız eder.
Bisikleti spor amaçlı kullananlar teri vücutlarından hızlı bir şekilde uzaklaştıracak, hareket ederken sürtünme yaratmayacak elbiseler giymeye çalışır. Tayt ve dar sentetik kumaştan formalar bu ihtiyaçtan doğmuş. Pamuklu kumaş ıslanınca çabuk kurumaz, ayrıca katlanır sürtünme yapar. Bu tayt olayı sportif bir ihtiyaç, mayo ile yüzmek gibi.

Ben de ilk başta garipsiyordum, tayt giyemem gibi geliyordu, ama deneyince gördüm ki büyük rahatlıkmış. Yine de kalitelisini kullanın derim.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@Anonim
Peki tayt ile pedli sele kılıfı arasında ciddi anlamda konfor farkı var mı?

@burcinhan
500 ve üzeri seriler fena değil, hassas yerlerdeki kumaş çok daha kalın ve pedler de daha kaliteli. Ama taytına da bağlı tabi. Mesela uzun bib tayt özellikle ön taraf dediğiniz gibi biraz içini göstermese de belli ediyor biraz, onu hep bisikletin üzerinde kalmayacaksam markete falan gireceksem kullanmıyorum ama geçen sene aldığım dizaltı bib tayt var yine serin hava için, onun kumaş bayağı iyi.

100 ve 300 serisine ise yanaşmayın derim. 100ler zaten şeffaf. 300 serisini de aldım, o kadar esnemez kötü bir kumaştı ki, bir süre sonra kesip çakma diz ısıtma yaptım.

@ByRe4L
Evet epey fark var. Yol bisikletinde sele kılıfı olmaz. Çok rahatsız eder. Sportif olmayan kısa süreli sürüşlerde eğer pantolon vs de giyiyorsanız sele kılıfı daha konforlu olabilir. Bisikletten inince pedli taytla (pedli iç çamaşırı da olsa) yürümek çok rahat değil.

@Anonim
Kısa tayt mı uzun tayt mı peki

@ByRe4L
Sıcaklığa bağlı. Mayıstan sonra uzun tayta gerek yok.

Geri