Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Decathlon

6'sında zam gelebilir, bilginize
 
  • Beğen
Tepkiler: nhtpkl
Scudo
Arkadaşlar elinizde kargo bedava kodu var mı? Zam haberini duyunca ben direk internetten almaya karar verdim
 
Kafayı öyle bozmuşum ki Decathlon kelimesini enflasyon diye okuyorum..
 
  • Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Arkadaşlar Decathlon kurban bayramının ikinci günü açık olur mu sizce?

unknown.png
 
Decatlon artık hem el yakar hem cüzdan yakar hale gelmiş:)
 
Ben Decathlon mağazalarında gezerek alışveriş yapıyorum. Arada uygun ürün denk geliyor. Mesela geçenlerde pedli şort içliği aldım L beden eski ürün, etiketi 139₺ idi yeni serisi 400₺. Mağazaların seri sonu reyonlarını kontrol etmekte fayda var.
 
Son 3 senedir bir Decathlon tedarikçisi olarak yazıyorum. Sanıyorum herhangi bir ürün için en saygı duyduğum ve sempati beslediğim firmalardan biri kesinlikle Decathlon. Özellikle sürdürülebilirlik alanında dünya devi bir çok tekstil firmasından çok bariz bir şekilde farklılar ve kesinlikle en gerçekçi çalışmaları yapanlar da yine Decathlon. Ayrıca çalışanlarını sürekli spora teşvik ediyorlar, mesai saatleri içinde spor yapmalarını istiyorlar ve genç insanlar istihdam ediyorlar. Bahsettiğim sadece mağazalarda çalışanlar olarak algılanmasın, 30 yaşın altında global sorumlulukları olan içlerinde Türklerin de olduğu inanılmaz bir enerjiye sahip bir üst yönetim kadrosuna sahipler. Ülkemizde şu an sporcunun dostu olamamalarının sebebi maalesef Decathlon'un değişmesi değil, Türkiye ekonomisinin değişmesi, detaylarını konuşmaya zaten lüzum yok.

Decathlon çalışanı gibi konuştum ama değilim, Decathlon'a ambalaj ürünleri üreten global bir tedarikçide çalışıyorum.
 
Herkese tekrar merhaba, yine Decathlon övmeye geldim :) Haftasonu Torium Decathlon'a bisikleti bakıma götürdüm. Öncesinde bazı endişelerim vardı, belki benzer endişeleri taşıyan arkadaşlar varsa tecrübemi paylaşmak isterim.

Dediğim gibi, haftasonu bisikleti ilk 6 ay içinde ücretsiz olarak sunulan bakımına götürdüm Decathlon'a. Beklerken benden önce gelen bisikletlere neler yaptıklarına bi bakayım dedim, standart işte lastik şişir, zinciri temizle yağla, fren kontrolü (gözle), vs. gibi işlemler. Neyse dedim, beleş bomba olsun kıçımda patlasın hesabı beklemeye devam ettim. Bana sıra gelince "usta" arkadaşa (muhtemelen üniversite sınavlarına hazırlanan genç bir arkadaşımız), ara viteslerde pedala yüklendiğimde vitesin kendiliğinden yükseldiğini ve ön dişlide 2 dişliden 1'inin daha aşınık gibi göründüğünü anlattım. Tamam abi hallederiz dedi kendinden emin bir şekilde. İşlemleri tamamladı, en son dedim şu ön tekerin kilidini de bi açsana bakalım ben çektim çektim gelmedi bi problem olmasın dedim, epey bi uğraştı, bi tornavidaya bez sarıp kanırttı falan zar zor açtı, sonra tekrar kapatırken de baya bi uğraştı, baştan bi teker yamuk kaldı sonra tekrar uğraştı düzeltti falan. İşlem tamamlandı, "abi çok iyi bakmışsın bisiklete" diyor bana, ben içimden "ulan neler yaptın da bisiklete şimdi beni mi yağlıyorsun bi de" diyorum, "beleş iş peşinde koşarken bi de burdan doğru düzgün bi bisikletçiye gitmek zorunda mı kalcaz şimdi" diyorum...

Neyse, sonuç; bu kadar mı farkeder yav, resmen gençleşti bisiklet :) Şakası bi yana, saygı duydum genç arkadaşıma, dün akşam çıktım bi 45km yol yaptım bambaşka bir bisiklet olmuş resmen. Neresini elledi de böyle oldu anlamadım. Bisiklet yağ gibi akıyor, vitesler muazzam ayarlanmış, önde çok çok ufak bi boşluk vardı bu kalitede bu fiyatta bi bisiklet için normal diye düşünmüştüm, o da gitmiş. İnanılmaz keyif aldım dün akşam, belki psikolojik bi yanı da olabilir gerçi zira ben çok isteyip de sahip olduğum mallarımla duygusal da bir bağ kurarım, onların da benimle kurduğuna inanırım :)
 
iki ay önce bisikleti decathlon’a bakım için götürmüştüm, atölyedeki ustayı işten çıkarmışlar, herkes çırak, dedim zaten bedava bakım, yaparlar ne olacak, demez olaydım. balatanın dış tarafını içeriye almaya yarayan yeri yalama yapmış arkadaş, hatasını fark etti fakat ön fren kullanılamaz hale gelmişti. yedek parça elde yokmuş. parça bekleyecekmişiz. bisiklet 3 hafta serviste kaldı, bu süreçte defalarca aradım. hep idarelik cevaplar aldım. en son sabrım tükendi, arayıp “ya bisikleti yapın ya iade alın ya da dava açıyorum” diyip avukat olduğumu söyledim. iki gün sonra arayıp bisikletin hazır olduğunu söylediler. gidip teslim aldım, ön balata, fren, rotor değişmiş, üstelik hepsi de shimano’nun en üst seviye modeli, stok halinden çok daha iyi bir fren sistemine sahip olmuş oldum. dava dilekçemi yazmıştım fakat değişenleri görünce hadi dedim boşver.

tavsiyem, bisikletinizi bildiğiniz bir ustaya gösterin, decathlon’a bakıma vermeyin. ben verdim 3 hafta bisikletsiz kaldım, telafisi oldu elbet ama bisikletsiz kalmak en kötüsü oldu.
 
Vakti zamanında (3-4 yıl önce) bir dalış saati almıştım. Saatin kordonu eskidi ve deforme oldu. Yenisini (kordon) almak için gittiğimde saatin artık satılmadığını ve yedek parça desteği de vermediklerini belirttiler. Saatin Türkiye'de başka satıcısı ve servisi olmadığından saatim çöp oldu. Hiç bir şekilde yardımcı olmadılar.

Not: Daha sonra bir şekilde Çin'den kordonu getirttim. Bu seferde pil değişimi sonrası su aldı :(
 
Mükemmel bir mağaza, ülkeye sporu sevdiren bir markadır. Elimden geldikçe tüm ürünlerimi decathlondan almaya çalışıyorum
 
Geri