Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Decathlon'da bir garip uygulama!

Bim de poşet parayla olsa evdeki çöp kutusuna poşeti nerden buluruz biz ayrıca marketlerde çöp poşeti diye satılan poşetler daha kalın bim pışetinden daha fazla petrol ve zararlı madde içeriyor, yaşasın poşet alma özgürlüğü. sı nır sız po şet al ma hakkımız en gellenemez. olacaksa sınırsız boşet olsun olmayacaksa açlıktan öleyim daha iyi.

Scudo
Ben marketten aldığım poşetleri çöp poşeti yapıyorum evde, Maşallah içindeki çöpü taşıyabilecek normal kalitede bir çöp torbasının tanesi nerdeyse 50 kuruş. Bu arada decatlonda aldığınız poşet 10 kuruş sanırım hemde faydalı bir yere gidiyor alsınlar helali hoş olsun

Zaten bir poşeti decathlon yaklaşık 4 kuruşa alıyorlar.3-5 kuruş kazanıyorlar o para da hayır kurumlarına gidiyor.Poşet kullanımını azaltmak amaçlı güzel bir uygulama.

Poseti para kazanmak icin satmiyorlar, kullanimi azaltmak icin. Parali olunca 3 poset yerine 1 ya da 2 poset alir insan. Yurtdisinda bu tür uygulamalar cok fazla

Bu uygulamayı ilk Çin'de görmüştüm, önemli olan o parayı hayırlı bir şekilde kullanmaları.

1.Müşteriye zorla bağış yaptırırmaz.
2.Doğayı çok düşünüyorsan sattığın ürünleri poşete koyma.
3.Bağış yapmak istiyorsan kendi kârından bağış yap.
4.Paraylada olsa poşet vereceğine kağıt torba,çanta ver.
5.Fazla poşet kullanmama,doğayı koruma anlayışının toplumumuza yerleşmesini hiçbirimiz görmeyeceğiz.

@Auron Sanchez
30 kurus bizden ne goturur ki 5 poset degilde 2 poset alalim :)

Uygulama cok sacma poset kullaniminin azalmasini istiyorlarsa karton torbalardan kullansinlar, bizim amacimiz cevre temizligi icin maddi yardim toplamak diyorlarsa kendi kasalarindaki kârlardan yapsinlar, posete 10 kurus vermek kimseyi etkilemeZ ancak zaten burdaki konu da maddiyat degil konu dayatma, zorla birsey yaptirma, yonetilme, konu bu

Fransa'da yaşıyorum. Ve burada hiç bir yer poşet vermiyor :) Verse bile para ile :D

SM-A300FU cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Polonyada bulunduğum zamanlar da bu durumla sıkça karşılaştım, eğer alışverişiniz sırasında poşet isterseniz ekstra ücret ödemeniz gerekiyor. Başka bir markette ise aşırı ama aşırı ince poşetleri ücretsiz veriyor ama en fazla 2 adet alma hakkınız vardı. Olması gereken bir davranış normal karşılıyorum

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@kutlucan Değerli arkadaşım, kartonu neyden yapıyorlar? Eğer binalardan, çimentodan yapılıyorsa karton bence de versinler nitekim her yerimiz sırf beton ve bina doldu artık.

Abi sizlere laf anlatmak çok zor ya. 5 ve 10 kuruş için "benden zorla bağış alamazlar" gibi kafalara giriyorsunuz. Geçen sayfalarda biri aslında bunun PR çalışması yaparken maliyetlerini azaltmak olduğunu söyledi. Mesela bunu söyleyen adama saygı duyarım, haklı olma ihtimali de vardır. Ama diğer "benden zorla bağış alınamaz, kendi kârlarından yapsınlar bağışlarını." mentalitesi yemin ederim bizi hiçbir yere vardırmayacak. Denizlerin sülalesini kirleten ebemmiş gibi temizlemekte en ufak bir rol almaya aman yanaşmayın ha.

Hayır, oturup düşünüyorum. Artık yetişkin olarak anılan bireyler olarak bisiklete binerken zaten toplumun garip karşıladığı ve dışlamaya yöneldiği bir harekete girişiyoruz. Bu eylemi yapabilecek cesareti göstermekte en önemli etken bisikletçilerin akıllı ve kültürlü olmasıdır, sağlıklı yaşama önem verdiğini gösterir diyorum. Dolayısıyla bisikletçi kitlenin biraz daha akıllı ve kültürlü olması en doğalıdır diye düşünüyorum. Yüzlerce kez yanıldığım durum oldu. Aha bu konu da bunlardan birisi işte.

Arkadaşlar size ücretsiz poşet verdiğiniz düşündüğünüz hiç bir firma zaten ücretsiz vermiyor o poşeti, neden bu kadar sıkıntı yapıyorsunuz ki bu durumu? Psikolojik olarak orada poşete para öderseniz daha az tüketiyorsunuz, bu Dünya'nın büyük bir kısmında tercih edilen bir uygulama zaten.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Parayı poşetten kısacaklarına kadar bisikletten anlamayıp kurulumunu ve bakımını düzgün yapamayan elemanlarından kıssalar daha iyi değil mi ?

@drumbanger Benim söylemek istediğim bu konuda ciddi bir firmaysan,bunu her yönüyle yapman,yani sattığın ürünlerinde kullandığın maddelerin doğaya zarar vermeyen veya minimum düzeyde veren ürünler olması gerekiyor ki ciddiyetini anlayalım.Yoksa 5 10 kuruş ile kimse zenginde fakirde olmaz.Metro firması yıllardır bunu yapıyor ama doğayla alakaları yok.Kızının bile adını Doğa koymuş biri olarak bu konuda hassasım ama bunların çok ciddi olduğunu düşünmüyorum.

@bozkurtcml
Ben Türkiye de yaşıyorum, her dükkan da poşet beleş ama bu sözde çevreci Fransız firması fransızların çevreye ne kadar duyarlı oldukları izlenimini çok güzel veriyorlar ama okyanus ortasında nükleer denemeleriyle çevreyi binlerce yıl kirletip çevre felaketine de öncelik etmedende duramıyorlar. Ben ce sadece göz boyamaca.tabiki bence.

Bunlarda eğlence olsun diye patlattıkları maytaplar.

@Hamit.Ç
Fransa'yı yüceltmek için yazmadım mesajımı. Size katılıyorum ayrıca.

SM-A300FU cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: mudo77
Geri