İki vida sıkmak için para istemeleri normal bunda ayıp bir durum ben göremedim. Eğer kurumsal bir firmaya işçilik ücreti vermek istemiyorsanız, iki dakikalığına teknik servisten ilgili anahtarı isteyip kendiniz montaj yaparsınız. Eğer decathlon anahtar vermeyi sorun ederse o zaman başka bir doğrultuda konuşuruz. Sonuçta iş iki dakikalık bir sorun olduğu için bu doğrultuda konuşuyorum.
Ayrıca bu tip firmaların çok kazanması, az kazanması bizi ilgilendiren bir durum değildir. Tüketim toplumunda bizler rollerimizi tam olarak öğrenebilmiş değiliz kanımca. Yani trilyonlar kazanan kurumsal firmaların kurallarını koyan kesim bizler değiliz. Ancak alışveriş yapmayarak onları zorlayacak olan kitleyiz biz. Öyle en ufak bir olayda kurumsal firmalara haksızca yüklenilmesinede karşıyım açıkçası. Bizler beğenmediğimiz, pahalı bulduğumuz hizmetleri medenice protesto edebiliriz. Ancak bunların yaptığı ayıp demek doğru değil. Sonuçta o iş için size personel ayırıyorlar, bu tip montajlamaları bedava yapsalar insanlar bedava tamir/montaj var diye decathlonun kapısını aşındırırlar.
Bence decathlon size kibarca probleminizi kendiniz halledin demek istemiş. Ben bir tüccar olarak bunu okuyorum. O yüzden bu durumu ayıp olarak görmenizi tavsiye etmem.