@Umut AKAN
Ötme sorunu tamamen balatalar ve rotor kalitesinden kaynaklanan bir sorundur metal ve organik olarak ayrılan balatalardan metal olanlar genel olarak ötme yapar. Ayrıca rotor da kullanılan metalin kalitesi de ötme sorunu yaratabilir kısacası ucuz etin yahnisi durumu. Balataların sürtmesi iyi ayar yapılmamasından kaynaklı olup rotor yamulması genel de kullanıcı hatasıdır. Rotor yamulmasının en büyük nedenlerinden biri uzun yokuş inişleri yaparken frenin hafif olarak durmadan sıkılmadığım. Bu rotorun aşırı ısınmasına sebebiyet verir ve bu ısınmadan sonra yapılan ani bir frende balatanın baskısı veya düşme vs. bir darbe sonucu rotor yamulabilir.
Deore m615 hidrolik fren kullanıyorum bi ara uğraştırmıştı ama şu an bi sıkıntı yok...Hidrolik disk frenler aslında sanıldığı kadar problemli değildir tam tersine sağlamdırlar kapalı hücredirler...Sadece doğru kullanmak gerek ...
Sevgili büyükler yeni konu açmaktansa buraya yazmayı tercih ettim bakarsanız sevinirim .
Tekeri ne kadar ortalarsam ortalayayım bisiklete binince diskin normalde 1. fotoğraftaki gibi durması gerekirken rotor hafif yamuk olduğundan 2.deki gibi duruyor sizce İngiliz anahtarıyla bunu düzeltebilir miyim ? Bisikletçiye gittiğimde sorun yok hepsi sürter diye gönderiyorlar sinir oldum artık
Birde 3. fotoğrafta arka tekerim kadroya tam simetrik durmuyor akort düzgün, göbeklerde boşluk yok, qr mandalı sıkı ama bir türlü çözemedim sorunu sizce sorun mudur yoksa kafaya takmayayım mı ? Hepinize yorumlarınız için teşekkürler
@Umut AKAN senin konularına ve mesajlarına bakıyorumda sürekli hd fren hakkında sorunların var bunlar sorun değil alt seviye modelindeki rotorlar hep aynıdır hafif yalpalama yapar aşırı derecede yalpalama varsa onuda disk aparatı var pense gibi ama ucu değişik onunla düzeltiyorlar
3. resimde bi sorun yok gibi duruyor en iyi anlama yöntemi bisikleti sürmen biraz hızlan ve arka tekere bak dikkat et çarpma biyere yalpalama varsa akorttan yada lastik tam oturmamıştır sürmeden'de anlayabilirsin ama en garantisi bisiklet üstünde giderek anlayabilirsin
@Melih Çolak acemiliğe verin insan yeni başlayınca en ufak şeyden korkar oluyor doğrusu , 3.fotografta da sürerken falan problem yok 35km hızla giderken baktım ses falan yada yalpalama görmedim yorumunuz için teşekkür ederim artık daha az takıntılı olmaya çalışacağım
@İzmirlioğlu 3 haftadır kullandığım bisikletimin üzerinde deore set var, daha önce mekanik disk fren kullanmıştım bahsettiğiniz şikayetler bende de vardı ancak yeni bisikletimdeki hidrolik sistemden memnunum, herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadım. Ayardan kaynaklanıyor veya balatalardan kaynaklanıyor olabilir diye düşünüyorum.
bakım yaptırdığında ustaya sor nasıl ayar yapılıyor diye. göstersin sana. ötme falan yaptığında ufak bir ayarlamayla sesten kurtulursun. sanıldığı kadar karmaşık değil disk frenler. ayarı oldukça basittir
Arka mandali tekerlegini ortalamadan sıkmıssin evet sorun var sola daha yakin, diskteki problemde bundan kaynaklaniyor olabilir, kaliperi gevset lastigin mandalini ac ve tekrar fren ayari yap buyuk oranda kurtulacaksin sorundan
@kasapogluu dediğinizi yaptım ama işe yaramadı , bisikletçimde ki birkaç modele baktım onlarda da teker yamuk duruyordu bisikletçim problem olmadığını söyledi
@Umut AKAN
Akort duzgun, teker yuvasina tam oturmus ise, vitesler dogru geciyor, rotor kalipere surtmuyor, fren otme yapmiyor ve duzgun calisiyorsa, hizlandiginizda bisiklette yalpa veya dengesizlik hissetmiyorsaniz cokta kasmayin hersey yolundadir
Eger gercekten rotorrda yamukluk varsa duzelttirme ve servise vereceginiz paraya yenisini alin. Giris modeller 30 TL civari!
Eskisini ruble anahtari ile sokebilirsiniz (centerlock ise) yenisini ayni sekilde takabilirsiniz.
Otme hicbir sekilde kesilmiyorsa balataları zimparalayin. Ancak organik-metal vb. uyumsuz bir balata modeli de buna sebep olabilir...
@suat akman Vitesler geçiyor , tekerler oturuyor , akort düzgün, sadece arka tekerin rotoru hafif yamuk binince ses çıkarmıyor ama sürerken belirli noktada sürtüyor