Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dişli oranlarınız ve tecrübeler

@Bigpatron
Yanılmıyorsam aktarıcı için sıkıntı olabilir, maximum aynakol dişlileri arasında minimum 16T fark olmalı diye biliyorum.

Scudo
@Bigpatron
zincir 2 bakla kısalsa iyi olur. orjinalinde 112 bakla var. 110 olsa tam olacak. ileride kısaltabilirim. shadow aktarıcı olsa kısaltmak gerekmez diye düşünüyorum.

53/36 şekliyle vitesler arası oransal olarakta böyle daha iyi oldu.

53/39 aynakollu 11-12-13-14-15-17-19-21-23-25-28 rubleli sistemde 1-8 ile 2-5 vitesler çakışıyordu.. 14 farklı vites ve 1. vites uzun tırmanışlarda ağır kaçıyor idi. şimdi ise 1. vites % 8,3 hafifledi ve tam 15 farklı vites kullanma şeklide doğdu. ve en düşük vitesle en ağır arasındaki fark ise % 346'dan % 375'e çıktı.

@Fırat Ç.
1 diş fark ile hiçbir sıkıntı yok. diğer bisikletimin uzun bacaklı XT aktarıcımda 52/42/30 - 11/32 sistem kullanıyorum sıkıntı yok. aktarıcı sorunsuz çalıştırıyor

• Beğen
Tepkiler: Semih Cavdar
50/34 aynakol oranları kullanıyorum, inişlerde ve düz yolda "Şimdi 53/39 olsa ne iyi olur" diyorum.
Uzun tırmanışlarda ise 50/34 de şükredip, 53/39 sevdasından hemen vazgeçiyorum. :)

@iskender şerit
Teşekkürler yanıt için. En kısa zamanda deneyeceğim. :)

50, 34.
11 ,28 candır can 53 veta 52 aynayla düzde 10 dakika 50 km hızla giden daha görmedim ben mutlaka vardır ama 50 ayna bizim gibilere yeter diye düşünüyorum hepinize kazasız sürüşler

@SEYYAH OZİ
İşin içinde delilik yapıp Kamyon arkası sürüşlerde 53 bile yetmiyor bana. :D

• Beğen
Tepkiler: eyupozturk
@iskender şerit güldüm valla dikkat edin bazen bende giriyorum sonra kendi kendime manyakmısın diyorum

• Beğen
Tepkiler: iskender şerit
@iskender şerit
Bugün bisikletçiye uğradım 36T fiyatı sormaya, o arada tamirciye bahsettim böyle böyle yapmak istiyorum diye. Bana ilk başta olmaz, vites değiştirmede sorun olur dedi. Sonra istersen deneriz falan dedi..

Şimdi bu işlemi sen kendin mi yaptın ? Vites değiştirmede sorun çıkarttımı ön aktarıcı ? Benim grup set Di2 sorun çıkarır mı sence ? Fikirlerini belirtirsen sevinirim :)

@Bigpatron
Senin aynakol hangi seri ?
Benim aynakol 105 5800 serisi olup 39t'nin vida yuvaları 36t ile birebir uyumlu. Vites değişimindede hiçbir sorun yok. Tıkır tıkır çalışıyor. 52/36 sistem nasıl düzgün çalışıyorsa buda aynı. Sadece büyük yaprak 52 değilde 53. Yüzlerce parayla 52/36 aynakol almaktansa sadece küçük yaprağı cüzi rakamla değişmek en mantıklısı. 39t'de kenarda durur lazım olduğunda kullanılır.
36t yaprağıda erdoğanlardan 60 TL'ye aldım.
Gittiğin bisikletçinin bu konudaki bilgisi sıfır...

@SEYYAH OZİ
Ben çok yapıyorum. Seyir halinde denk gelip yakaladımmıydı 75-80 km/h kadar takip ederim. Sonrası pedal çok boşluyor.

@iskender şerit
Kamyon,yolda ölmüş bir köpeği ortaladı diyelim..Siz de kamyonun arkasının,ortasındasınız..Ne olacako_O

@ahlaksız

Motosikletteki gibi şeridin sol veya sağında seyredip ortadaki engelden ya da önde duran araçtan kaçma ihtimali artırılır. Tabi bisikletle bu hızla seyir ve kaçma manevraları çok tehlikeli olur diye tahmin ediyorum.

@ahlaksız
Bölünmüş yoldayım her zaman. Köpeğin ne işi var burda. Oldu olacak inekte öküzde olsun. Devamlı kullandığım bildiğim yol. önümüde ara ara kontrol ederim.

@specific
Aynen öylede yapıyorum.

@iskender şerit

Aynakol, Shimano Ultegra 6800, 53/39T. Dediğiniz gibi olabilir belkide bilgisi yok yada hiç denemedi. Ama bende olacağı kanısındayım zira profesyoneller bile özellikle zamana karşılarda değişik oranlarda miksleyip kullanıyor.

@Bigpatron
6800 aynakolları inceledim. 34t'den 53t'ye kadar vida bağlantı yerleri 110 mm. Bence olması gerekli. Erdoğanlar, doğa bisiklet vs arayın sorun.
Profesyonellerin öyle yaptıklarınada inanırım.

• Beğen
@iskender şerit
Ben yurtdışındayım. En iyisi farkı birkaç yere daha sorayım. Yabancılar robot gibi adamlara sistem ne öğretti ise onu uyguluyorlar hiç olurmu olmazmı diye merak yok. (En azından bu gittiğim yerdeki tamirciye yok) :)

• Beğen
Tepkiler: iskender şerit
@bugra_5211

@Bigpatron arka aktarıcın kısa bacak ise 36t çok zor görünüyor.
11'li sistemde 11-36t hangi rubleyi kullanacaksınız merak ettim ?
ultegra serisinde bulabileceğiniz en büyük ruble ultegra r8000 11-34t (CS-HG800-11) dir oda uzun bacak (RD-R8000-GS) arka aktarıcı ile ancak çalışır sizde dilerseniz 11-32t deneyiniz derim.

yukarıdaki yazının orjinalini 7. sayfadan okumanızı tavsiye ederim.

• Beğen
@bugra_5211
Sanırım yanlış anladınız, biz ruble için değil aynakol için yazışıyoruz. Aynakolun ufak yaprağını 39T'den 36T'ya indirme. İskender bey yapmış deneyimlerini paylaşıyordu benimle :)

• Beğen
Tepkiler: bugra_5211
@Fırat Ç.
Sti kol desteklemez 4700 serisi sadece 4700 uyar. Uzun bacak alıp 11-34 yada 32 ruble almalisin

@iskender şerit
Bugün 2 farklı bisikletçiye giderek bisikleti gösterdim. Malesef olmaz dediler. 38T olurmuş sadece. 130mm BCD bendeki , 36T için 110mm BCD lazım ve şu bu değişmesi lazım falan dediler. Parça değişmek yerine yeni 52/36 krankset al daha iyi falan dediler.

• Beğen
Tepkiler: finarod
@Bigpatron
Yaprakların delik mesafelerini kumpasla ölçtülermi ? Ya da elle denedilermi ? 38t yaprağıda ilk duyuyorum... Enteresan...
Sen şunu yap. Aynakol üzerindeki 39t'yi sök kağıt üstünde resmini çizip o kopyayı bisikletçinin elindeki 36t ile karşılaştır. Bak bakalım delikler denk geliyor mu...

• Beğen
Geri