Scudo Sports

Diz ağrısı

Önelikle herkese iyi bayramlar. Az önce bi akşam üstü turu yapayım dedim hava az da olsa serinlemişken, hafif kardiyo amaçlı, yokuş yukarı çıkıyordum birden sağ dizime ağrı girdi, tam pedala bastığım anda ağrıyor, geri dönmek zorunda kaldım, zorladığım an ağrıyor, hatta bazı yokuşlarda inip elimde taşıdım geri dönerken. Şu an evdeyim, bağdaş kurup oturuyorum bi sorun yok, yürürken, merdiven inip çıkarken, falan bi sorun yok ama pedala bastığımda ağrıyor. İnşallah geçici birşeydir.

Scudo
@akndgl Hocam aynı sorunlar ile doktora gittiğimde Grade II Meniskus Aşınması çıktı, bir kontrole gidin derim.

• Beğen
Tepkiler: akndgl
Merhaba, kendimi çok zorlamasam da özellikle hafif rampa çıkışlarında zorlaniyordum. Sonrasında da hafif bir diz ağrısı çekiyordum. Bir kaç kere buz tedavisi ihtiyacım olmuştu.

Bugün doktora gittim. Dizimin üst kısım kasları zayıfmış, bu sebeple tüm gücü dize veriyormuşum. Bu da dizde sıkıntı çıkarmış.

5 6 hafta bisiklet kullanmamı önermedi, eğer kullanacak isem bile sadece duz yol önerdi( ki benim cevremde yok)

Üst bacak kaslarımın güçlenmesi için bir iki hareket verdi, ayrıca ilaç. Yürüyüş veya yüzme önerdi.

Özetle yas kemale erince bazı heveslere dikkat etmek gerek. En az 1,5 ay bisiklet yok.[emoji17] [emoji17]

Geçmiş olsun, umarım kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz. Doktorunuz size yapacağınız egzersizleri belirttiyse mutlaka ihmal etmeyin, emin olun faydasını göreceksiniz.

• Beğen
Tepkiler: xlx99
Öncelikle geçmiş olsun,dizlerinize kalıcı bir hasar vermemesi nispeten sevindirici bir durum.
Bir buçuk ay sonra daha sağlıklı ve güçlü olarak dönersiniz umarım.

• Beğen
Abi gözünü seveyim sıkılıpta bisiklete binme. Sonunda hiç bisiklete binememe gibi korkunç bir sonuç oluşacağını düşün dişini sık. Ben de benzeri bir teşhise rağmen dayanamayıp bindim. 2 sene ara vermek zornda kaldım sonra. 24 kilo aldım. Yeniden anca başlayabildim ameliyattan sonra. Dikkat et.

• Beğen
Merhaba bu aralar dizle ilgili sıkıntılar arttı heralde. Genel tavsiye yüksek kadans. Yani dize yük bindirmeden seri ve sürekli çevirmek. Dize yük bindirmeden sürekli hareket halinde tutulduğunda kıkırdağa kan akışıda oluyormuş.

• Beğen
selamlar son iki tur da benim dizleri çok fena ağrımaya başladı.uzunca bir süre dinlenmeme ragmen bugün ikinci turumu yaptım yine aynı şey.sanırım aşırı yüklenme yada başka bir şey.bir uzmana görünmeden önce siz neler söyleyebilirsiniz arkadaşlar

kadro boyu size uygun değilse olur veya sele ayarınız yanlış olabilir ray ve yükseklik ayarından bahsediyorum

• Beğen
Tepkiler: Imlampre
Bisiklet size uygun ayarlandı mı forumda bununla ilgili konular var oradan bulabilirsiniz.Ayrıca kadansınız düşük ise dizlere yük bindirir yüksek kadans yapmaya çalışın.

• Beğen
80 civarı kadans yeterli gelir diye düşünüyorum

• Beğen
sanırım sele ayarından olsa gerek çünkü son iki turda sele yüksekliğiyle biraz oynadım vede tam tur pedal çevirince dizim aksi yöne dönme hissi verdi gibi .biede böyle denemeliyim. tşk ederim arkadaşlar yorumlarınız için.

kadro boyu,kadans,pedala basma sekli ve isinmadan birden sprint atma bunlar sanirim nedenleri

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
Yanlış kadro, sele boyu, sele açısı, yanlış vites kullanımı dizlerde ve/veya aşil tendonunda rahatsızlık yaratmaktadır. Öncelikle bisikletinizin ölçü/açı durumlarını gözden geçirin. Vitesleri olabildiğince ağırda kullanmayın, kadansınızı arttırın. Ama en önemlisi bir doktora görünün. Size jel vs dışında üst bacak kaslarınızı güçlendirmeniz için belli diz hareketleri verecektir. Geçmiş olsun

Forumdaki bu konuyuda oku istersen benzer şikayetler bendede vardı ödem oluşmuş.
meniskus

• Beğen
Her şey yazılmış hemen hemen ama iki şey eklemek istedim.
Birincisi aralıksız yapılan sürüşlere vücut kendini hemen uyduramıyor.
Bir gün arayla yaptığım sürüşlerde bende de çok ağrı oluyor.
5-6 gündür çıkamıyordum, bugün çıktım, neredeyse hiç ağrı olmadı.
Yüksek devirli kullanmanın da çok faydaları oluyor.
Son olarak söyleyeceğim de kimsenin burada bahsetmediği rüzgar ve soğuk etkisi.
Karşıdan gelen rüzgar ve havanın genel olarak soğuk oluşu dizleri ağrıtıyor.
Bugün çok az rüzgar vardı, dizlerim üşümedi, onun da etkisi oldu.
Dizlerin hem rahat çalışmasını engellemeyecek,
hem de soğuktan korumasını sağlayacak kıyafet çok önemli bu havalarda.

Kadans önemlidir (85-90)
Uzun tur sonrasi kaslari yumusatmak (acma-germe )hayatinizi agri sizi olmadan devam etmenizi saglar
Birde tur sonrasi bacaklarinizi soguk su ovun olusacak laktik asidi dagitin eklemlere ise buz masaji uygularsaniz sorun yasamazsiniz

Mayıs ayında çektirdiğim mr da 2 mm yatay yırtık çıktı. Doktorum çok zorlamadan devam et dedi. Ağrılarım geçmek üzereyken şimdide farklı bir ağrı türedi. Diğerine benzemiyor çünkü ertesi gün ağrım olmuyor. Birde önde tek noktada sanki batma şeklinde bir ağrı. Sizce ne olabilir?

Geri