Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Diz ağrısı

Scudo
@kaskreis
Aynen ağrı..acı benzer anlamda..
Yürürken keyifsiz yürüyordum etkisi bu..
Merdiven çıkarken vites düşürmek zorundaydım.:)
3 hafta sonra nihayet normal metdiven çıkabiliyorum.
Disiplin ve sabır..3 haftadır günde iki kompres ve hiç aksatmadım.:)

@kaskreis
Bence doktor ve mr çektirin.
Ama ağrı çok hafifse benim yaptığımı yapın yeter.
Doktor mr sonrası playın boyutunu anlıyor.
Yani kompres yeterli mi..
İğne ile kan enjeksiyonu..
Ameliyat vs.vs..
Bunlar duruma özel hekim kararı gerektirir.
Tedavi olun derim. Sonra ömür boyu derdini çekme riski olmasın.:)

Arkadaşlar,
Diz, bel, kal ağrısı çekiyorsanız çok büyük ihtimal ile yanlış ayarladan dolayı.
Forumun bir kısmı body fit i destekliyor bir kısmı ise gereksiz görüyor.
Bodyfit & Retul yaptırdıktan sonra inan bana ne ağrın kalır ne de başka bir şey. Bir kere para veriyorsun. Öbür türlü, doktor ilaç, tedavi vs va astarı yüzünden pahalıya geliyor + kendini sakatlamanda işin cabası..

@anti panik Aktif Pedal
@Hasan Çağri yapıyor. İrtibata geçersen yardımcı olacaktır. Parasına takılma, sağlığından önemli değil cidden..

Dizin arkasında ki ağrıya genellikle yüksek sele ayarı sebep olur. 1 cm lik fark dahi dizin olması gerekenden daha fazla esnemesine ve açılmasına sebep olur ki bu genellikle diz arkasında ağrılara sebep olur.

@Volks
Bende internette arama yaptım bu kelimelerle.
Specialized sitesi çıktı.
Onu da altifpedal satıyor.
Şimdi jeton düştü..:D

Dizi ağrısı yüzünden geçen hafta sonu yaptığım tur dönüşü yaklaşık 15 km kadar yürüdüm hiç pedal çevirmedim pedal çevirme hareketi bile aşırı acı verir hâle gelince yürümek zorunda kaldım bu yıllık bisikleti ara veriyorum zaten kışın da kullanmıyordum seneye baharda tekrar başlarım

Arkadaşlar diz agrisindan muzdaripken bugün caddebostan sahilyolunda bisiklet yoluna sagina soluna bakmayan bir yayanin bisiklet yoluna girmesi sonucu ani fren bagli kalpiye pedal kullanimindan mutevellit sol ic kolumun uzerine dustum ve dirsegimde kucuk bir catlak olustu. Doktir 15-20 gun askida kalacagini ssoyledi. Suan fena agrim biceps bolgesinde. Zannederdem 1 ay spordan uzak kalicam ve kkilo alacagim. Siz siz olun ozellikle pazar gunleri caddebostan sahilde bisiklete binmeyoin. Yayalar cok saygisiz ve bilincsiz.. insallah tekrar bisiklete binme fobisi olusmaz kolum duzelince. Suan ki halim :) Benzer sakatligi yasamis olanlarin tavsiye ve tecrubelerini bekliyorum. Saglikli ve kazasiz gunler diliyorum herkese...

Dosyalar

• 20160828_225919.jpg
    1,3 MB · Okunma: 43
Arkadaşlar hepinize iyi günler dilerim konuya son mesaj 2014 yılında yazılmış başka bir cevap yazılır mı soruma cevap gelir mi konu devam eder mi bilmiyorum üç buçuk dört yıldır spd pedal li dağ bisikleti kullanıyorum dağ bisikleti ile spd pedal kullanırken hiç diz ağrısı çekmedim Bundan 3 ay önce yol bisikleti Almaya karar verdim normal pedal yerine uzun süredir dağ bisikletinde spd pedal kullandığım için yol bisikletinde de spd pedal kullanmayı uygun gördüm ancak dağ bisikletinde spd pedal kullanırken hiç diz ağrısı çekmemiştim yol bisikletinde ise spd pedal kullanırken özellikle sol dizimde inanılmaz ağrılar çekiyorum bu ağrılar beni en az bir hafta bisikletten uzak tutuyor anlayamadım dağ bisikletinde spd pedal kullanırken hiç Ağrı yaşamama rağmen yol bisikletinde özellikle sol dizinde inanılmaz ağrılar yaşamam Bunun nedenini anlayamıyorum acaba kaller yanlış mı takılı sele boyu kısa mı yürürken ayaklarım dışarıya hafif açıktır daha bisikletinde bu hiçbir soruna neden olmamıştı yol bisikletinde bir soruna yol açabilir mi ağrılar tahmin ettiğiniz gibi değil çok fazla ama dağ bisikletinde olmaması çok garip sağ dizinde olmaması çok garip yorumlarda Okuduğum kadarıyla neredeyse herkesin sol dizinde sorun var Yardımcı olabilirseniz sevinirim Galler açısını değiştireceğim bisiklet selesini yükselteç eğim yol spd ayakkabısı ve yol spd kullanıyorum yol bisikletinden soğuttu bu iş beni en son çare olarak spdyi çıkartarak normal pedal takacağım ve öyle deneyeceğim

@kayhanpulurbey geçmiş olsun. Ayarların tamamini gözden geçirmelisiniz. Muhtemelen sele boyunuz gerekenden çok alçak. Mtb den sonra seleyi çok yüksek tuttuğunuzu düşünebilirsiniz ama daha da yüksek olmasi gerekebilir. Zamamla artan bi sıvı kesilmesi de olabilir. Öyleyse şu an mtb de binseniz merdiven de inip çıksanız agriyacaktır. Onun da çaresi var. Glucosamine takviyesi hızlı bi şekilde ağrıyı keser ama ilacı en az 6 ay kullanmaniz gerekir. Bi hekime görünün hemen ayrıca bisiklet için bike fitting yapılırsa çok rahat edersiniz. Olmazsa da bilen birini bulup ayarlarınızı kontrol ettirin derim

Yüksek kadans her derde devaymış
Bu konu da okunmali:harika:

@Cem cm merhaba, Glucosamine denilen takviye spor ürünleri satılan yerlerden mi temin ediliyor acaba. Konu dikkatimi çekti, geçmişte yaşadığım spor kazalarından dolayı vücudumda rahatsızlık yaşamadığım yer sayısı bir elin parmak sayısın geçmez heralde. Bununla ilgili bir ölçüm yaptırıp mı kullanmak lazım ya da nereye başvurmak lazım bilginiz var mı acaba?

@anzolot Merhabalar. Ben kaza geçirmememe rağmen sporsuz geçen bi hayat, genetik yatkınlık, mesleki deformasyon gibi bir sürü sebepten ötürü sebeplerden dolayı sizin gibi karmaşık rahatsızlıklar yaşayabiliyorum dönem dönem. İyi bi hekim bulmak zor. Eğer "osteopati" uzmanlığı olan bir fizik tedavi hekimi bulabilirseniz faydalı olabilir. Ben çok faydasını görüyorum. Eczaneden de alabilirsiniz fakat içindeki değerlerin yüksek olması lazım. Ülkemizde çok pahalı eğer yurtdışından gelen eş dost varsa rica edilebilir. Gıda takviyesi bu zaten kendiniz kullanabilirsiniz. Ama dediğim gibi bi hekimin görmesi gerek.

Her gun okula bisikletle gidiyorum4kat indirip cikariyorum 16kg bisikleti son2haftadir dizimde agri oluyo inip cikarken :( ve bisiklet surerkende az oluyo haftasonlarida 100+km yapdigimizda o agri olmuyo yol bisikleti kullaniyorum haftasonlari ama ng650de biraz agriyo ve merdiven inip cikarken babam doktora sormus1ay uzun tura cikmasin demis sizin tavsiyeleriniz dusunceleriniz nelerdir?şisme vs yok

Merhabalar. Günlük 25 - 30 km civarı bisiklet kullanmaktayım. Son günlerde sol dizimde inceden ağrı başladı. Sele yükseklik ayarının bacak ölçüsüne göre yapıldığını biliyorum, peki bacak açıklığı ne durumda olmalı ? Diğer bisiklet kullananlara kıyasla bacaklarımı içe kırık şekilde hareket ettirdiğimin farkına vardım. Hatta bazen bacaklarım kadroya temas ediyor. Bacak açıklığı hakkında bilgisi olanlar aydınlatabilir mi ?

Arkadaşlar ben de yaklaşık 60 km lik bir sürüşten sonra sol diz kapağımın iç tarafında bir ağrı hissettim. Yol bayağı çıkışlıydı. Daha öncesinde de fazla bisiklet kulanmamıştım. Bisiklet üzerinde ısınana kadar pedal çevirdiğimde yine hissediyorum. Diz üzerinde oturur vaziyetten ayağa kalkarken hafif "kıt" diye bir sesle birlikte yine hafif bir ağrı oluyor. Sizce sıkıntılı bir durum olabilir mi?

@Seko88 Ses eklemden geliyor. Sıkıntı olabilir. Ya biraz ara verin ya da temponuzu ve sürenizi azaltın.

• Beğen
Tepkiler: Seko88
@Seko88 doktora gidin. Benzer ağrı bende de vardı doktor muayenesi ve mr sonucunda büyük bir problem olmadığını ama bisiklete binmeden önce belli hareketler yapmam gerektiğini söyledi ve bu hareketleri düzenli olarak yapmaya başladıktan sonra şikayetim çok çok azaldı.

Geri