ophellia
Aktif Üye
- Tepki
- 53
- Başlangıç
- 2018—19
- Bisiklet
- Kron
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Benim bike fit'i Barış yaptı. Gayet başarılı. Yaptığı işin de arkasında duran bir arkadaşımızdır.speedplay pedallara baktım internette yabancı kaynaklarda çok methi var.
açıklama şu:
"Free float without spring recentering tension allows feet to find their natural float range during the pedal stroke and eliminates knee strain"
Diğer yandan, ben baya ağır kıkırdak erimesi sıkıntısı yaşamış dönem dönem senelerce (gerçekten) fizik tedavi görmüş biriyim, senede 5k km + tırmanışlı sürüyorum düz SPD kullanıyorum ve bir ağrım sızım yok aslında.
Çok float da dize zararlı olabilirmiş zaten, yani bu mesele muamma.
Tek diyebileceğim şu yöntem ile kal ayarladığım: 3-5 kere olduğunuz yerde zıplayıp durduğunuzda ayaklarınız nasıl duruyorsa o açıyla kal ayarladım. İki ayağım epey farklı duruyordu yine de ok böyle olsun dedim yaptım ve zamanla fark ettim ki yürürken de iki ayağımı farklı açıyla atıyorum. Zorlamak yerine doğal haline bırakmaya başlayınca, yürürken de diz ağrım azaldı / geçti.
Sağ tarafta sikayetim:
208893 dosyayı görüntüle
ÖNEMLİ NOT: Haftaya aktifpedal barış'a kal ayarı için gideceğim yine de çünkü hiç bir tavsiye şahsi tecrübenin üzerine geçemez ve benim kullandığım ayarı herkese kuşkusuz önerme lüksüm yok. en iyi ve sağlıklı sonuç için bir profesyonele başvurun. Başvurduğunuz profesyonel kal ayarı için bisikletinizle gelmenize gerek yok, lazerle bişiyle biz burada yapıyoruz derse sakın gitmeyin ama para tuzağıdır. Istanbul'da bundan bolca var zira.
Sevgiler!
Bisiklet gibi aerobik egzersizlerde kendinizi sakatlayamazsınız ama tekrarlı yanlış hareketlerle çok rahat destek dokularınızı iltihaplandırabilirsiniz. Bikefit, bikefit, bikefit... vereceğiniz üç beş kuruş, bursitle itb ile uğraşmaktan kat kat daha kolay.Dizin ön tarafında yoğun tırmanışlı bir sürüşün ardından bir sızı başladı. Bu türden yüklenmeye dayalı diz ağrı ya da sızıları ne kadar sürede kendiliğinden geçer? Hangi süreyi geçince ciddi bir durum olarak değerlendirmek gerekir?
Aynı durumu yaşadım mutlaka doktora gitmeniz ve MR çektirmeniz gerekiyor. Ben gittiğimde o kısımdaki kasın zayıf olması sebebiyle bu durumun olduğunu güçlendirdiğim zaman geçebileceğini ve kısmı bir yırtık olduğu için dikkatli olmam gerektiğini söyledi doktorum . Ama sizde bambaşka bir durum olabilir .Dizin ön tarafında yoğun tırmanışlı bir sürüşün ardından bir sızı başladı. Bu türden yüklenmeye dayalı diz ağrı ya da sızıları ne kadar sürede kendiliğinden geçer? Hangi süreyi geçince ciddi bir durum olarak değerlendirmek gerekir?
Tendinit onların iltihabı oluyor. Ağrı sızı yapıyor. Büyük ihtimalle düşük kadansta sürdünüz, zıt kaslarla dizinize yüklendiniz. Akıcı hareket dizdeki basıyı azaltıyor.İlk bisiklet turlarımda grup olarak sürüyordu, kondisyon yeterli değildi sanırım, zor dağ turlarında zorlayınca aynısı bende de oldu, tendonit yani kemiği tutan tendonlar kopmuş dedi doktor, sür ama zorlama bir süre dedi, sonra geçti. Dize baskı yapan elastik sargı vb gibi bişey kullanılırsa bu sürede zannedersem faydası olur, ama bu dizlik meselesini doktora sormak lazım. Hatta zor turlarımda yine ufak sızlamalar oluyor, dizlik kullanmayı düşünüyorum.