Spartiat
🌲🌳🚴🚴🚴🌳🌲
- Tepki
- 13.365
- İsim
- H. Barış NEVRES
- Başlangıç
- 1986—87
- Bisiklet
- Diğer
Merhaba Schwable Delta Cruiser 700x35c lastik var. Üzerinde 50-85 psi yazıyor. Kilom 101. Bisikleti yeni aldım. Lastik de inmiş.
En az 20 yıldır da bisiklet kullanmadım.
İzmir'de şehir içi kullanıyordum. Patika yollara da girmeyi düşünüyorum. Bu psi değerleri yol durumu ile mi ilgili yoksa kilo ile mi ilgili? Bir de bu lastik patika yolları kaldırır mı ? Çeşme 'de sahile gitmek için patika yollara girerek gezmeyi düşünüyorum. Bisiklet Carraro 328. Ön arka kaç basmam lazım. Teşekkürler.
Schwalbe Delta Cruieser 700x35 patika yollarda kullanılabilir. Yerli trekking modelleri üzerinde gelen en iyi lastiklerden biri bu.
Bende genel olarak basıncı izin verilen aralığın ortasında tutma eğilimi var, yüke ve hava şartlarına göre biraz daha yüksek ya da alçak kullanabiliyorum. Normalde 50-85 aralıklı lastiği 70 psi civarında kullanmayı tercih ederdim, kilo nedeniyle 75 civarına yükseltilebilir. Bu basınç kalın lastik kullanmaya ya da basınca dikkat etmeden kullanmaya alışmış kişiler tarafından, özellikle düz maşalı bisikletlerde konforsuz görülebiliyor. Size de konforsuz gelirse alt sınıra fazla yaklaşmadan daha düşük basınç kullanabilir veya daha kalın lastiklere geçebilirsiniz. Alt sınırın altına düşmemek, yılan ısırığı gibi jant kaynaklı lastik hasarlarından korunmak için önemli.