Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde neden bisiklete binilmiyor?

Bence binmeye korktukları için olabilir. Bunun için silahlanmak gerekir ama o da yine tehlikeli olacaktır.

Scudo
Sivas da önceden sadece emmiler hollanda bisiklet ile gezerdi şimdi emvayi çeşit bisikletli dolaşır olmuş yollarda...

@ultrAhmet

Bu yeterince açıklamıştır sanırım neden bisiklet sürülmediğini...

Ben konunun PKK ile hiçbir alakası olduğunu düşünmüyorum. Fakirlik de değil sorun. Yani bisiklet denilen makine ille de 1500 liradan başlamıyor. 450-500 liraya da çok güzel bisikletler var. Hatta daha düşük fiyatlara da hatta 100 liraya da... Yeter ki sürmek iste.

Konu daha çok kültürle ilgili bence. Ya da dinsel sebepler... Satranç oynamayı bile günah gören zihniyetler varken, bisiklet sürülmesine normal yaklaşacak insanlar beklemek hayal.
Şeyhler, tarikatler, cemaatler gibi zararlı oluşumların en çok doğu-güneydoğu coğrafyasında olduğu gerçeğini de düşünürsek...

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
Tamamen kültür. Hiç de öyle geçim derdinde diye düşünmemek lazım Kars'ta maseratiyle gezen adamlar biliyorum. Hele Erzurum bahsetmeyelim bile... Doğuda etsiz sofra kurulmaz mesela... Ben bir İzmirli olarak onların tabiriyle inek kategorisindeyim sürekli ot çöp yiyen bir adam.
Şuan Kıbrıstayım milletin altında 150 tl bandında bisikletler, herkes bisikletli sağa sola gidip duruyorlar.
Para değil sorun PKK zaten bisikletle ne alakası var. Sorun Kesinlikle kültür. Bisikletli gezen adam (heleki kadın) tacize uğrar. Diğer sorun Güvenlik. Yine kültürle bağlantılı altında zengin gösterişli bir araç varsa öyle yanaşamaz herkes. Bisikletliyi döverler bile kaçamaz. Son sebep mevsim Doğuda 8 ay kış ama kategori dışı -48 C gördüm kargalar telde donmuş ne bisikleti :confused:

@ultrAhmet

İşte tam olarak bu yüzden süremiyor... Daha ne diyeyim...
Arkadaşım neden çekinsin kadın bisiklet sürmekten
Ne farkı var oraların izmir den...
Hatta çok daha iyi yollara ve rotalara sahip Malatya bu konuda.
3 yıl yaşadım Malatya da bırak eşimi ben bile tayt ile bisiklet sürmedim. Ş.içine girmedim bisikletle...

Ne farkı var işte sorunun cevabı KÜLTÜR
Bisiklet yolu yapmakla olmuyor sadece gelişmişlik..

Bir bakın derim...

Güneydoğu'da bisiklet mi yok, yoksa onlardan bizim haberimiz mi yok:

(link)
ya da
Facebook: Tigris bisiklet ve özel sporcular kulübü

• Beğen
Tepkiler: nonsteril
Sizin Dünyadan haberiniz yok. Öncelikle Diyarbakır'ı örnek göstermek istiyorum.
Diyarbakır belki de bir çok ilde bulunmayan bisiklet yollarına sahiptir. Batıdaki bir çok büyükşehirde olmayan bisiklet yolları yapılmakta. Bunların hepsi de HDP'li belediyenin elinden çıkmakta(şimdi kayyum yönetiyor)
-Şehirde çok fazla bisiklet kullanan kişi var.
-Şehir düz ve bisiklet kullanmaya uygun.
-Diyarbakır'da kadınların bisiklet sürmemek gibi bir kaygısı yok. Çünkü bisiklet derneklerinin çoğunda kadınlar var ve bu işi profesyonel yapmaya çalışıyorlar.
-Diyarbakır bana göre bir kadının en rahat dolaştığı şehir. Bundan bir kaç ay önce Belediye başkanlığını bir kadın yapıyordu.
-Yıl olmuş 2017 ve hala da ön yargılarınızdan kurtulmadıysanız sorun toplumda veya sistemde değil sizdedir,
Buyrun:
39.jpg 10448583_10152490506949839_8831338101901015956_o.jpg 18422973_1493007260773398_2693141536471323753_o.jpg 20258366_2026030031017082_98393564391112705_n.jpg

@7800xt
Sorun zaten HDP değil. Keşke ülkeyi de HDP yönetse. Sorun yukarıda yazdığım gibi toplumu zehirleyen şeyhler,tarikatlar vs... Bu zararlıların kültürü kirletip insanları bozması. Bu zararlı oluşumlar da malesef ülkenin doğu-güneydoğusunda çok fazla.
Mesela Erzurum'da iki yıl önce falan bir kadın ramazanda sigara içtiği için saldırıya uğramıştı haber olmuştu. Ki her yıl olur bu saldırılar ve haberlerde görürüz. Keza Batman her sene "alimeler" mezun ediyor. Bitlis ve Bingöl'ü de söylememe gerek sanırım. Hele Urfa ki, birkaç yıl orada yaşadım ve sokakta kadın görmek bazen imkansızdı.

@07yusuf
Sanırım satrancın doğuya ait bir kültür olduğunu dahi bilmiyorsunuz... Bir araştırın bakalım en çok satranç nerede oynanıyor. Satrancın haram olduğunu söyleyen cübbeli istanbuldadir doğuda değil.

@nonsteril
Bir karşılaştırmayı anlamayıp cevap yazmanız hüzün verici. O Cübbeli soytarı yine her fırsatta doğunun şeyhlerinin alimlerinin ne büyük zatlar olduklarını söyler durur. Yani doğudaki şeyhin de Cübbeli soytarısından farkı yoktur.

Neyse konuda gereksiz gerginlik çıkmasın. Bunlar sadece gerçekler ve söylenmeli. Yıllarca Fetö'ye söverken kötü idik, ama şuanda herkes sövüyor. Sövmeyen kötü. Bu konu da aynı şekilde işte.

@07yusuf
Merak etmeyin ne dediğinizi de ne demek istediğinizi de gayet iyi anladim. Sizin dinle bir sorununuz olabilir. Ama kalkıp herkesi soytarı vb. Kategorilere sokarsaniz birileri de kalkar sizin değerlerinizi kategorize eder. Kategorize etme sığlığından kurtulalım lütfen.

Toplumun Doğu ve Güney Doğu ya bakış açısı genelde oraları hiç görmemiş insanların ön yargıları yüzünden genelde olumsuzdur. Gidip oraları görenlerin de çoğu çocukluklarından beri çevre-aile tarafından kendilerine yüklenmiş olan ön yargılar yüzünden yeterince tanıyamadan, özümseyemeden geri dönmektedirler. Doğu ve Güneydoğu'da bir çok gelişmeye batının ön yargıları da engel olmaktadır.

4 yıl Van'da, 6 yıl Gaziantep'te 2 yıl Antakya'da yaşamış birisi olarak, hayatımın en güzel yılları oralarda geçmiştir.

En güzel döneri Van'da, en güzel kebabı Gaziantep'te, en güzel Burmayı Diyarbakır'da ve en güzel mezeleri Antakya'da yedim.

En güzel bisiklet turlarımı ise 1999-2000 yıllarında eşimle birlikte Gaziantep'te attım. O yıllarda cep telefonu ve internet çok yeni bir olay olduğundan bunu ispatlayacak fotoğraflarımız maalesef yok :)

Diyarbakır'da 2015 yılında 11 km bisiklet yolu varken Antalya'da Lara sahilde bulunan bisiklet yolu haricinde bisiklet yolu hala yok. Kale içi civarındaki bir iki km lik bisiklet yolunu da dahil edelim. Konyaaltı ilçesindeki kaldırıma yağlı boya ile çizilmiş uyduruk bisiklet yollarını sallamıyorum.

@7800xt o hendekleri de terör örgütüne Hdp kazdırdı değil mi bisiklet yolu yapınca telafi oluyor mu ?

Konu siyasiye dönmeye başladı HDP MHP davası değil bu. Diyarbakır'ın bisiklet sporunun öncüsü olduğunu da bilmiyorduk gerçekten. Ya da Doğubeyazıt'ın ya da doğudaki diğer illerin. Ben Doğu illerinde 7 yıl kaldım öyle söylediğiniz muhteşem etkinlikleri görmedim Ağrı da karayolu asfaltının altına döşenmiş mayın gördüm Sarıkamış'ta yakılmış kayak tesisi gördüm.

@brky1905

Terbiyesiz insan,karşında sokak arkadaşın mı var öyle buyurgan bir dille hitap ediyorsun?
Benim yazdıklarımın neresinde "terör,hendek" geçiyor?
Bisiklet yollarını HDP'li belediye yapmış dedim. MHP ya da AKP mi yapmış diyeyim?
Yapsınlar onları da yazalım.

Kolamı çerezimi aldım kavgayı bekliyorum :D
Edit:Tamamen kültür ile alakalı olduğunu düşünüyorum.
Kadınların sürmeme sebebi zaten belli.Sen ben laf atmıyoruz tamam da nelere maruz kalıyorlar allah bilir.
Ben Elazığ'da yaşıyorum şu an.Hiç kadın bisikletli yok.Sebebini bir örnekle açıklayayım.
Dün döner yemeye gittik 3 arkadaş.Kasadaki eleman tanıdık gibi bir şey arkadaşın arkadaşı.
3ümüz de şortluyuz terlik falan tam çöp atmaya gidilecek tipteyiz.
Kasadaki eleman şakayla karışık 'şortla çok gezmeyin göze batar' dedi.
Erkeğiz ve şortlar diz kapağımız boyunda.Varın gerisini siz düşünün.
Ayriyeten şehirin yapısı da oldukça önemli.Bisiklet konusunda ciddi anlamda zorlayacak şehirler var.Ama tabii bu en son etken.
Örneğin Mersin dümdüz bir şehir.Bisiklet ile gezmeye oldukça müsait kamp alanları olsun gezilecek yer olsun her yönden çok güzel.Bisikletli illa ki var ama potansiyeline göre oldukça düşük.Biraz da kafa yapısıyla alakalı tabii.Bisiklet alıyorsun motosikletli yanından ara gazı vererek geçiyor aklı sıra bir şey yapıyor.Motosiklet alsan araba aynısını yapıyor bu sefer.Araba alsan biri gelip benimki tok kapı sesli diyecek.İnsanlardaki ucuz ego tatmini ve kafa yapısı değişmediği sürece oldukça zor.Ülkeye komple reset atmamız gerekiyor sanırım.

Geri