Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dolar 8 Plus

Merkez bankası başkanımla faizlerin düşürülmesi konusunu konuşacağım demiş reis..
Buna kesinlikle inanmam. Reyiz böyle bişey demiş olabilemez. Merkez Bankası bağımsızdır, hukuk devletlerinde kurumların görev, yetki, sorumlulukları vb kanunla belirlenmiştir. Yoksa biz hukuk devleti değil miyiz?

Scudo
Buna kesinlikle inanmam. Reyiz böyle bişey demiş olabilemez. Merkez Bankası bağımsızdır, hukuk devletlerinde kurumların görev, yetki, sorumlulukları vb kanunla belirlenmiştir. Yoksa biz hukuk devleti değil miyiz?
Estğ, bağımsızlık, vicdan, hakkaniyet, adap, liyakat, dürüstlük, namus, hakikat, etik, ahlak, kısacası insanı insan yapan, hatta daha da ileri gideyim eşref i mahlukat ı, eşrefi mahlukat yapan ne varsa bu iktidar getirdi.. Yoksa bu ülkede var mıydı? Elbette yoktu.. Hatta yolsuzluk, tecavüz, hırsızlık, yalan, iftira, hadsizlik, sözünü tutmama vb olumsuz ifadeler de yok hatta bu olumsuzların anlamlarının da kaldırılması lazım.. Türkiye de yok ki bu kavramlar.. Kullanımdan kaldırılmalı.. 😁

Dxy yani dolar endeksi kocaman bir yeşil mum yaktı.Dışarıda dolar, içeride reyiz fena gözlerine kestirdiler tela'yı. :krktm:

• Beğen
Tepkiler: everhard
Yıl 2023...
Türkiyeli bisiklet severler, bisikletforum da grup setlerle ilgili başlıklar açıyor...
- Bir fiyat performans canavarı: Tourney
- Param var diyenlere: Claris
- Profesyonellerin tercihi: Sora
- Bir rüya grupseti: Tiagra
- Tour de France a katılmayacaksan 105 e gerek yok hocam
- Arkadaşlar Avrupa da bir forumda Ultegra diye bir set duydum. Gören bilen var mıdır?
- 15.000 lira bütçem var. Claris setli ne önerirsiniz?
.
.
.
.

Meyve sebzenin çoğu ithal, et ithal, hammadde ithal, et ithal ama en büyük 3. Ekonomi Japonya. Japonya yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bir lira 12 japon yeni. 1 lira 1 japon yeni yaptık mı, dünyanın en ıleri 3. Ekonomisi biz oluruz. doları 100 lira yapmalıyız ki, bu gerçek olabilsin.

Yatırım tavsiyesi olmadan bir iki uyarım var.
Dolarda bir düzeltme gelebilir. Bir ihtimal 8.90 civarına çıkar sonra düşer bir ihtimal belki de buradan düzeltme yer. Tahmini 8,48 civarındaki desteğe gelebilir.
Dolar kuru ile fiyatlanan gram altın ve gram gümüşte de doların düzeltmesi ile düzeltmeye girebilir.Düzeltmeye kabaca düşüş diyebiliriz. Dikkat ediniz.

"Avrupa Birliği (AB) yüksek vaka sayıları nedeniyle "riskli ülke" olarak değerlendirdiği Türkiye'yi, seyahat kısıtlamalarının kaldırılacağı ülkeler listesine yine dahil etmedi."

O kadar yırtındılar, "Herkesi aşıladık, hatta yetmedi bağladık, bizimkiler uysaldır, ısırmazlar, n'olur gelin, gelmezseniz ölümü gör bak!" diye diye bir ayaklarına kapanmadıkları kalmıştı... Lakin Rusya'dan sonra AB de bizim çadır tiyatrosundan hallice "tam kapanmamız" sonucu kağıt üzerinde gerileyen vaka sayılarına itibar etmedi, etmeyecek.

Bu yıl da turizm sezonu patlamış durumda. 20-25 milyar dolarlık bir döviz gelirinden ülke mahrum kalacak. Bu yaz sonu dolar kurunda çift haneli sayıları görmeye başlayacağız gibi.

"Aşıyı hangi yandaş şirket getirecek? Kim ne kadar komisyon alacak?" kavgası, aşılamaya çok geç başlanması ve yeterli miktarda aşı tedarik edilememesi yüzünden dönüp dolaşıp yine aynı noktaya gelmiş durumdayız.

Abicim, hem ekonomist hem eğitimci hem maraşal hem gazi hem botanikçi hem mühendis hem hatip hem devlet adamı kısacası kendi seçmen kesimlerince dile getirildiği gibi Allah ın tüm sıfatlarını üstünde taşıyan, zaati aliyeleri, başımıza ve ülkenin başına çökmeden önce simit hesabı yapar idi.. Benim vatandaşım derdi, bir simite muhtaç bırakılacak, ben böyle yönetimin... Diye devam eder.. Literatürde de var, isteyene hemen çıkar.. Şimdi simit hesabı yapalım bakalım.. Elimizde avcumuzda ne varmış, ne kadar büyümüşüz, önlenemez yükselişimizin dikey seviyesini tespit edelim..

Bir 3 kişilik aileyi düşünelim.. Günde 3 öğün kişi başı 1 simit, 1 çay olacak şekilde x3 defa karın doyurma girişimi icra etsinler. 1 simit 2,5 TL, çay ise 1,5 TL.. Ort.. Bir birey için günlük maliyet 12 TL, 3 kişi için 36 TL yapıyor.. Sadece simit ve çay.. 30 günlük aya vurduğumuz zaman, 1080 TL.. Hafta sonları birer ikişer fazla çay içildi, misafir geldi gitti, hadi ona da 1-2 çay ve simit ikram edildi, 400 TL öyle eklensin, 1500 TL gitti bir ayda.. 1500 kira olsun.. 3000 TL.. E yol parası, pazar parası, kontör ya da tel faturası, ev faturaları, kitap/defter/kalem de olsa evdeki okuyan çocuk için.. Ya da cebine harçlık.. Hadi buyrun yaşayın..

Yatırım tavsiyesi olmadan bir iki uyarım var.
Dolarda bir düzeltme gelebilir. Bir ihtimal 8.90 civarına çıkar sonra düşer bir ihtimal belki de buradan düzeltme yer. Tahmini 8,48 civarındaki desteğe gelebilir.
Dolar kuru ile fiyatlanan gram altın ve gram gümüşte de doların düzeltmesi ile düzeltmeye girebilir.Düzeltmeye kabaca düşüş diyebiliriz. Dikkat ediniz.

hocam öyle bi yazdınız ki tam şu oluyor

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
hocam öyle bi yazdınız ki tam şu oluyor
Trade mantığı şartlara göre işler. Hiç kimse kesin ifade zaten kullanamaz.Her ihtimal belirtilir.
Siz çok yanlış anlamışsınız.

Yakında bir Francium, Platinyum, olmadı altın ya da petrol rezervi bulunması an meselesi...
1 hafta içinde bulundu..
Doğalgaz önce zamlandı, sonra rezerv bulundu, vatana millete hayırlı uğurlu olsun...

Sakın ha yere izmarit falan atmayın sakın.
Ülkede nereyi kazsan doğalgaz çıkıyor. Patlatacaksınız ülkeyi o olacak :krktm:
Şaka gibi ama gaz yada petrol bulduğumuz an zam geliyor. Bulamazsak zam geliyor.. Matematikçiler bunu açıklasın. Lütfen.

Şaka gibi ama gaz yada petrol bulduğumuz an zam geliyor. Bulamazsak zam geliyor.. Matematikçiler bunu açıklasın. Lütfen.
135 milyar metreküp bulunmuş.
7 milyar fazla çıkmış. Matematikçiler başta bunu açıklasın. Onlar sonraki iş

135 milyar metreküp bulunmuş.
7 milyar fazla çıkmış. Matematikçiler başta bunu açıklasın. Onlar sonraki iş

Ben de yerli ve milli kelimelerine takıkım.. Bknz.. Togg.. Üstünde ülkeye ait zerre bir şey yok ama yerli ve milli.. 🤪 Edebiyat fakülte dekanlarını da sahneye alalım.. Hem yerli hem milli olmaklık nedir ne değildir? Bu da aradan çıkarılsın.. Halkın aklı karışık.. 😁
1 hafta içinde bulundu..
Doğalgaz önce zamlandı, sonra rezerv bulundu, vatana millete hayırlı uğurlu olsun...

Enerji ve tabii kaynaklar bakanı da konuşuyordu, diyordu ki 2019 yılında, covid e rağmen altın çıkarma potansiyelimizi 35 bin tondan 99 bin tona çıkardık.. Milletimize hayırlı olsun diyordu.. 2020 nin son çeyreğinde bu 135 bin ton a ulaşacak Allah ın izniyle dedi ama bunları söylerken altının pigini gördük.. 😁 Adamlar neye el atsa zirveye oynuyor.. Her şeyde 1. Yiz.. Diğer ülkelere ayıp oluyor.. Milli eğitim bakanı da çıktı dedi ki, milletimiz müsterih olsun, uzaktan eğitim için dünyanın en iyi dijital eğitim platformu Türkiye de dedi.. Ertesi gün cortladı 😁 bakanımız öğrenci çokmuş dedi.. Çünkü milli eğitim bakanı olarak kaç öğrenci bu sistemden faydalanacak kaç öğrenci uzaktan eğitim şartlarını sağlayarak derslere girmesi gerekecek bilmek zorunda değil.. Daha tarımdan adaletten de girerim de, mızrak çuvala sığmıyor artık.. Gerek yok..

@hamlet2006 sen bu işlerin piri sayılırsın kanlarına girsek kripto para işine mi girseler acaba? Nasılsa elektrik parasını biz ödüyoruz yani bedava devlet kripto mining kursun en azından biraz olsun gelen zam yüklerinden boyunuzu kaldırabiliriz. Misal İran bir ana kadar kripto para ile Amerika ambargolarını deliyorlardı baktılar ki önü başı alınmıyor sürekli elektrik kesintileri oluyor hop ona da yasak. Hatta bir tane sitede okumuştum kaçak olarak hala yapmaya devam edenler camilerden elektrik çalıp yapıyorlarmış. (link) biz zaten ithal elektrik aldığımız için sıkıntı yok yada yeni çıkan petrol/gaz/uranyum neyse onunla bir şekilde hallederiz

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Bir tane fıkra geldi aklıma.. Kıssadan hisse.. Onu anlatayım size 😁
Zamanında, bir padişah tahta geldiğinde emrindeki 2 vezirine, "hele gidin sorup soruşturun, halkın durumu nedir? Benim geldiğimden haberleri var mı? Memnunlar mı hayatlarından" diyerek emir vermiş. Aradan zaman geçmiş, 2 vezir padişahın huzuruna varmış ve "padişahımız, halk çok memnun, mutluluktan gözleri doluyor, kendini tutamayıp ağlayanlar hatta intihar etmek suretiyle GSMH yı arttıran yurttaşlarımız var." demişler.. Padişah, "o halde ilk vezir, sen hal hatır sormaya devam et, 2. Vezir sen de peşine 10 akçe vergi topla milletin bekası için deyip.." demiş.. Aradan zaman geçmiş, vezirler durum raporu için padişahın huzuruna gelmişler. Padişah yine "halk nasıl ne tepki verdiler? " deyince, vezirler" aynılar padişah sorun etmediler" demiş. Padişah "iyi iyi, o zaman 1.vezir sen işine devam et, 2. Vezir, sen vergiyi 10 katına çıkarıp, topla.." aradan zaman geçmiş halk yine tepkisiz.. Padişah kızmaya hem de şaşırmaya başlamış. Sonra savaş komutanları komutanını çağırmış, 3. Vezir olarak atamış ve" savaş komutanı, ilk vezir hal hatır soracak, 2. Vezir peşine 100 akçe vergi alacak, sen de 3. Vezir olarak vergisini verene tekme tokat ağız burun dalacaksın" demiş.. 3.vezir"?,padişahım? Ama olur mu..? " derken, padişah," uzatma, ne diyorsam onu yap demiş. Aradan bir zaman sonra durum raporu için padişahın huzuruna çıkmışlar.. Yine halktan ses seda çıkmıyormuş ve 3. Vezir "padişah ım, milletimizi döverken bile, sesleri çıkmıyor, ah uh oy! Bile demiyorlar" demiş. Padişah iyice dellenmiş.. 3 vezire de bana memleketteki en büyük erkeği bulun, getirin"demiş. Vezirler adamı bulmuş, getirmişler.. Padişah" seni 4. Vezirim olarak atadım. İlk vezir hal hatır soracak, 2.vezir 10 katı vergi alacak, 3. Vezir tekme tokat dalacak, sen de en büyük erkek olarak işini yapacaksın " adam şaşırmış," padişahım, olur mu? Adamın hali.. Kalır mı? Neden...? " derken, padişah uzatmayın,yürüyün işinizin başına" deyip göndermiş.. Aradan zaman geçmiş.. Yine 4 vezir padişaha rapor vermeye gelmiş.. Bu sefer ilk 3 vezirden aynı cevapları almış 4.vezir söz istemiş, "padişahım" demiş, " ben anlamadım, normalde işimi yapınca ölen olurdu, bu millet zevk alıyor, erkeği kadını, hatta sesleri bile çıkmıyor. hiç böyle bir şey görmedim" demiş.. Padişah da" ulan toplayın halkı saraya, bir de ben konuşayım şunlarla" demiş.. Halkı toplamışlar, büyükçene de bir saraymış.. Padişah halka seslenmiş.. "ulan ne biçim milletsiniz, hal hatır sorduk sesiniz çıkmadı, vergi aldık dayak attık sesiniz çıkmadı, yetmedi bir güzel düzelttik, hala bir çıt diyeneniz yok.. Ne işsiniz la oğlum siz? Demiş.. Halkın içinden, Arkalardan biri el etmiş, padişah söz hakkı vermiş ve sevinmiş de bir yandan, cevap bulacağını düşünerek. Söz alan adam "padişahım herşey çok güzel, harikayız, bize sunduğunuz hizmetlere binlerce kez teşekkürler ama son vezirden bir tane daha bulursanız, çünkü sıra oluyor" demiş..

Bir tane fıkra geldi aklıma.. Kıssadan hisse.. Onu anlatayım size 😁
Zamanında, bir padişah tahta geldiğinde emrindeki 2 vezirine, "hele gidin sorup soruşturun, halkın durumu nedir? Benim geldiğimden haberleri var mı? Memnunlar mı hayatlarından" diyerek emir vermiş. Aradan zaman geçmiş, 2 vezir padişahın huzuruna varmış ve "padişahımız, halk çok memnun, mutluluktan gözleri doluyor, kendini tutamayıp ağlayanlar hatta intihar etmek suretiyle GSMH yı arttıran yurttaşlarımız var." demişler.. Padişah, "o halde ilk vezir, sen hal hatır sormaya devam et, 2. Vezir sen de peşine 10 akçe vergi topla milletin bekası için deyip.." demiş.. Aradan zaman geçmiş, vezirler durum raporu için padişahın huzuruna gelmişler. Padişah yine "halk nasıl ne tepki verdiler? " deyince, vezirler" aynılar padişah sorun etmediler" demiş. Padişah "iyi iyi, o zaman 1.vezir sen işine devam et, 2. Vezir, sen vergiyi 10 katına çıkarıp, topla.." aradan zaman geçmiş halk yine tepkisiz.. Padişah kızmaya hem de şaşırmaya başlamış. Sonra savaş komutanları komutanını çağırmış, 3. Vezir olarak atamış ve" savaş komutanı, ilk vezir hal hatır soracak, 2. Vezir peşine 100 akçe vergi alacak, sen de 3. Vezir olarak vergisini verene tekme tokat ağız burun dalacaksın" demiş.. 3.vezir"?,padişahım? Ama olur mu..? " derken, padişah," uzatma, ne diyorsam onu yap demiş. Aradan bir zaman sonra durum raporu için padişahın huzuruna çıkmışlar.. Yine halktan ses seda çıkmıyormuş ve 3. Vezir "padişah ım, milletimizi döverken bile, sesleri çıkmıyor, ah uh oy! Bile demiyorlar" demiş. Padişah iyice dellenmiş.. 3 vezire de bana memleketteki en büyük erkeği bulun, getirin"demiş. Vezirler adamı bulmuş, getirmişler.. Padişah" seni 4. Vezirim olarak atadım. İlk vezir hal hatır soracak, 2.vezir 10 katı vergi alacak, 3. Vezir tekme tokat dalacak, sen de en büyük erkek olarak işini yapacaksın " adam şaşırmış," padişahım, olur mu? Adamın hali.. Kalır mı? Neden...? " derken, padişah uzatmayın,yürüyün işinizin başına" deyip göndermiş.. Aradan zaman geçmiş.. Yine 4 vezir padişaha rapor vermeye gelmiş.. Bu sefer ilk 3 vezirden aynı cevapları almış 4.vezir söz istemiş, "padişahım" demiş, " ben anlamadım, normalde işimi yapınca ölen olurdu, bu millet zevk alıyor, erkeği kadını, hatta sesleri bile çıkmıyor. hiç böyle bir şey görmedim" demiş.. Padişah da" ulan toplayın halkı saraya, bir de ben konuşayım şunlarla" demiş.. Halkı toplamışlar, büyükçene de bir saraymış.. Padişah halka seslenmiş.. "ulan ne biçim milletsiniz, hal hatır sorduk sesiniz çıkmadı, vergi aldık dayak attık sesiniz çıkmadı, yetmedi bir güzel düzelttik, hala bir çıt diyeneniz yok.. Ne işsiniz la oğlum siz? Demiş.. Halkın içinden, Arkalardan biri el etmiş, padişah söz hakkı vermiş ve sevinmiş de bir yandan, cevap bulacağını düşünerek. Söz alan adam "padişahım herşey çok güzel, harikayız, bize sunduğunuz hizmetlere binlerce kez teşekkürler ama son vezirden bir tane daha bulursanız, çünkü sıra oluyor" demiş..
Şimdi 4. vezir, milletin orasına koyacağız diyen zat, 3. vezir insanları yerde tekmeleyen zat, 1.si zaten fonksiyonu olmayan onu da biliyoruz. 2. kim acaba?

Geri