Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dövmesi var diye bıçakladılar

@Serkan Mıstınoğlu

Hangi psikolojik veya sosyoljik altyapı ile böyle bir yorum yaptınız?

• Beğen
Tepkiler: firestone
Scudo
@uslsy hesap mı soruyorsunuz bu ne agresiflik. Kendimce yorum yaptım sakin olun sadece

@Serkan Mıstınoğlu

Peki.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@Serkan Mıstınoğlu

Olur hocam olur. Yani gençliğim Ankara Emirler'de geçti, ordan bilirim. Bir gece eve girerken binanın otoparkına işeyen bi genç gördüm, "kardeş nabıyon" dedim. Döndü direk bıçağı bacağıma dayadı, bi kaç saniye sonra hızla uzaklaştı. Yani normal böyle şeyler güzel ülkemde. Biri sizi gözüne kestirdi ise dövmesidir, şortudur... bi bahane bulur yani saldırmaya. Sonuçta bahanesi var arkadaşın, boş yere yapmadı.

@Serkan Mıstınoğlu

Bıçaklayanlar tinerci tipinde kişiler olabilir, para ister sigara ister, vermeyince saldırabilir. Ama bununla birlikte otobüste ve minibisüte mini etekli diye kızlara tekme ve tokat atanları, parkta oturan çiftlere kimlik sorup tehdit edenleri gördük. Aynı mantıkla bu olayda da dövme yaptırdıysa ateisttir, dinsiz, ahlaksız diye dövmüş bıçaklamış olabilirler.

Bunların dışında bi de kıskançlık benzeri durumlar var. Pırıl pırıl yeni araba görüyo, eline alıyo anahtarı çizip geçiyo. O ayakkabıyla bu mahalleden geçme diyenleri biliyorum üniversite yıllarımdan. Kendileri sahip olamadıkları için kin ve nefret duyuyolar.

Bence kimse kimseye dövmesi var diye saldırmaz saçmalamayın, genelde medya olayları çarpıtır.

Yaparlar! Sebepsiz yere doverler bicaklarlar... Mantikli insanlar boylesi siddet icin bir sebep arar ama maalesef bunlari yapanlarin sebebe ihtiyaci yok!
Egitimsizlik, ruh ve sinir hastaligi, denetimsizlik, toplum yapi ve baskisi, is ve gelir guvencesizligi, adalet mekanizmasinin cokmus olmasi, ekonomik buhran...
Al birini vur otekine! Sec begen al sebepleri.
Desarj olmak icin hobisi, nakiti, vakiti, spor aliskanligi olmayan bir toplumuz genelde.
Ayrica, guc, kabadayilik, kural tanimazlik pohpohlanir, ovulur ve takdir gorur nedense.
Fakirlik ve cahillik, zenginlik ve egitimli olmaya yeg tutulur dizilerde bile!
Acin haberleri hemen bulursunuz toplumsal sorunlarimizin sebepsiz siddet yansimalarini.

B176BF93-F9B5-4902-B11E-E8AD66D968DD.png 01308344-809E-4FB9-91D6-623FCB6ADE30.jpeg

Ülke bomboz bir yere doğru sürükleniyor. Hatırlıyorum da biz çocukken eve girmezdik, hayatımız dışarıda geçerdi. Koşup ekmek arası bir şeyler alıp gerisingeri oyuna devam ederdik. Bisikletlere atlayıp baykpekingsiz kilometrelerce yol giderdik.
Anasını satayım, şimdi bakıyorsunuz, çocuk kendi köyünde öldürülmüş. Annemin dediği şey; bırakıyorlar çocukları sokaklara.
Hepten kafayı yedik. Muhakeme yeteneğimiz sıfır.

Toplumsal olarak geniş çerçeveden bakarsak hepimizin bildiği sebebler var ekonomik kültürel siyasi ve terör durumları gibi ama daha şahıslar veya kişisel durumlardan bakarsak madde bağımlısı olabilir veya aralarında bizim bilmediğimiz sebeb vardır. Sonuçta bizler yayınlanan haberdeki yazı kadar meseleyi biliyoruz.
Not: Her ne olursa olsun kimse kimseye zarar verme hakkına sahip değildir kanun var nizam var ama kullanan yok yada parası olmadan kullana bilen yok

Egitimsizlik ve fakirlik bir sebeb olamaz. Ben cocukken fakirlikte vardi cahillikte, kimse kimseyi bicaklamiyordu. Ha kavga cikardi dovusurduk o ayri mesele

Artik kötü insanlarin gezegenindeyiz

kanal 7 'de hocaya soruluyor;çalışanımı dövme yaptığı için işten kovdum ,vicdan azabı çekiyorum,ne yapmam lazım diyor.hocanın cevabını şimdi hatırlayamıyorum.koskoca cumhurbaşkanımız,içki içen gençlik istemiyorum demişti de ülke ayağa kalkmıştı.şimdilik bu konulara bulaşmıyor.cuma hutbelerinde bu konulardan bahsedilse iyi olur.kişilerin her yönüyle hayatına,yaşam tarzına karışılmaması gerektiği,başta politikacılar tarafından açıklanmalıdır.

Geçen sene yurdışında bir ülkede (Finlandiya değil) iş bulmuştum ama gitmemiştim. Dün aynı firmadan mail geldi, geçen senekinden farklı bir ülkede (bu da Finlandiya değil) aynı pozisyon açılmış bilgilendirmek istemişler. Başvurup başvurmama konusunda kararsız kalmıştım. Az önce bu haberi okuduktan sonra kararımı verdim.

İsmail oznam Youtube'deki Hızlı ve Çılgın Adlı kanalı için Dövme yaptığı bir video atmıştı yapılan yorumlar korkunçtu Çocuğu dinden Çıkardılar sen müslüman değil misin müslüman adam dövme yapar mı diye kızan da vardı, artık ömrün boyunca cünup gezeceksin ve abdest alamayacaksın çünkü dövme yapılan yer suyu almaz diyorlardı .Abonelikten çıkıyoruz diyenler vs vs.
yorumlar video altında... Buda Erol Taş Röportajı adam sırf oynadığı Rollerden dolayı kendisinin ve çocuklarının uğradığı saldırıları ve kendisine yapılan hakaretleri anlatıyor, Türk Toplumunun bir bölümünün gerçeklikleri algılayamadığını anlatıyor.
Aziz Nesinin'de Türk Toplumunun %60 aptaldır dediği için yargılanıp berat ettiği de söylendiğine göre ....Şu iyimser olaya yaklaşan sadece dövmeden dolayı saldırmazlar diyenler bir kez daha düşünsün, Ramazan ayında oruç tutmayan bir sürü insanın nasıl linç edildiğini, saldırı ve hakaretlere uğradığını TV haberlerinden hep beraber izlemedik mi?

@thieft3000
@thieft3000
Ben hiç rastlamadım hocam, ayrıca oruç tutarken nefsimize hakim olmuyor muyuz? Sokaktaki adamın yemek yemeside nefsimiz için mükemmel bir sınav bence. Bunda ne var acaba? İşin sevap-günah boyutu bu işte, zaten oruç nefsine hakim ol diye.

Ne bileyim, sokakta ezan okudu diye imam döven; asansör çıkışı başı örtülü kadına saldıran falan bunlar hiç normal şeyler değil. Keşke insanlar biraz anlayışlı olsa...

@alcest okuduğunuz her şeye, mantık süzgeçinizden geçirmeden harfiyen inanmaya devam edin o halde. Haberle ilgili hiçbir detay yok, tüm haber sitelerine aynı şekilde servis edilmiş. Ortada ne bir görgü tanığı var, ne de olayı anlatan biri var. Görülen sadece kanlar içinde bankta uzanan bir vatandaş. Sağlık ekipleri müdahale edip ambulansa alıyorlar, kalabalık halk izliyor. DHA'nın çekmiş olduğu bu görüntüleri harfi harfine aynı başlıkla, aynı cümlelerle 10'larca haber sitesi aynı şekilde, 2 satırlık içerikle yayınlamış. Ropörtaj yapılan, olayı anlatan 1 kişi bile yok. Başlık, fotoğrafı ve videoyu çeken DHA muhabiri tarafından, patronuna önerildi muhtemelen. En çok reytingi getirecek, en çok tıklamayı verecek, "hadi canım artık" denilecek başlık atıldı. Neydi bu başlık? Adamın kolunda dövme görünüyodu. Kolunda dövmesi olduğu için, bacağından bıçaklanmış olmalıydı. Başka türlüsü zaten düşünülemezdi.

Bıçaklanan kişinin uyruğu, adı bile belli değil arkadaşlar. Bu derece traş bir habere itimat etmeniz gerçekten çok garip. Demek ki sana ne haber yapsak ona harfiyen tapacaksın @alcest.

Hala gündemde mi bilmiyorum, ilköğretim düzeyinde "medya okuryazarlığı" adında bir ders düşünülüyor. Hala MEB'in gündeminde mi, iptal mi edildi, müfredata alındı mı bilmiyorum ama bu dersin içeriği tam olarak bu işte. Sizin bu tip içi boş haberlere, bir muhabirin maksimum reyting çekebilmek için kaleme aldığı "kolpa" haberlere sazanlama atlamamanız, olayın aslını merak etmeniz, olayın gerçekten de böyle olup olmadığını kendi içinizde sorgulamanız için okutulacak bu ders. Olayın görgü tanığı var mı? Kamera kaydına mı yansımış? Bu kavgayı kimler görmüş? 3 adamın bu vatandaşı tanımadığını nereden biliyoruz? Daha da önemlisi bu vatandaş gerçekte kim kardeşim? Adı yok mu bu adamın? Kaldırıldığı hastanenin de mi adı yok? Oraya gidip, kendisine yapılan müdahaleden sonra 1-2 satır soru sorulamaz mıydı?

İşte bunları sorgulayabilme yetisine sahip bir neslin yetişmesi için bir ders düşünülmüş. Umarım müfredata girer, umarım en azından bir şekilde, bir dersin bünyesi altına sokulup en azından birkaç satır da olsa öğrenciler bilinçlendirilir. Yoksa yetişmiş olan sazan nesil, ne verirlerse sorgusuz sualsiz yemeye devam edecek.

Geri