Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Drone Pilotluğu

Sanırım siz benim tam ne demek istediğimi anlamadınız, mini 4k almak mi alsam diyen arkadaşa onu alırsan bir de bunları mı alacaksın dedim, bu bisiklet için ideal bir drone :)
yani aslında yenı şeyi düşünüyorum
O konuda hem fikiriz evet 😀 diğer konuda ek bilgi girmek istedim belki diğer cihazları almak isteyip de sisteminin yetmeyeceğini düşünen biri olur diye.

Gerçekten ben bile alsam mı diye düşünüyorum cihazı. Özellikle fiyatı ve pervanelerinin kapalı olması grup sürüşünde kazaları engeller mi diye düşündürüyor.

Scudo
O konuda hem fikiriz evet 😀 diğer konuda ek bilgi girmek istedim belki diğer cihazları almak isteyip de sisteminin yetmeyeceğini düşünen biri olur diye.

Gerçekten ben bile alsam mı diye düşünüyorum cihazı. Özellikle fiyatı ve pervanelerinin kapalı olması grup sürüşünde kazaları engeller mi diye düşündürüyor.
Bende daha önce DJı mini vardı çok eğlendim kullanırken, gidip göremeyeceğim yerleri çekme imkanım oldu Antalyanın falezleri gibi sonra oralara gidip daldım vs dornelar çok iyi imkanlar sunuyor ama kamera kalitesi bana yetersiz gelmeye başlamıştı özellikle fotoğrafta, bu cihaz da bana yetersiz gelir, 2.si ois olmaması beni uzaklaştırdı, ben de bakıyorum belki yurtdışına çıktığımda yeni bir tane alırım.

Bende daha önce DJı mini vardı çok eğlendim kullanırken, gidip göremeyeceğim yerleri çekme imkanım oldu Antalyanın falezleri gibi sonra oralara gidip daldım vs dornelar çok iyi imkanlar sunuyor ama kamera kalitesi bana yetersiz gelmeye başlamıştı özellikle fotoğrafta, bu cihaz da bana yetersiz gelir, 2.si ois olmaması beni uzaklaştırdı, ben de bakıyorum belki yurtdışına çıktığımda yeni bir tane alırım.
Dji minide ben şöyle bir şey fark ettim. Dediğiniz gibi fotoğraf kalitesi çok kötü fakat video kaydı tahammül edilebilir düzeyde 😀 ilginç bir şekilde videodan kare olarak foto çıkarınca daha net duruyor. Yazılımsal herhalde.

@cemturgood var mı gelişme? Detaylı incelemeni halen bekliyoruz. :harika:

Dji Neo baya merakımı celbetti ve aldım. İki haftadır kurcalıyorum, deneyimlerime göre bir kaç kelam edeyim.

El kadar boyutu var, formanızın arka cebi tekli geniş tipteyse rahatlıkla arkada taşınıyor. Koşu esnasında decathlondan aldığım bel kemerine koyuyorum, yarısı dışarıda kalsa da sorun olmuyor.
İlk deneme için sokağa çıktığımda kedilerin müthiş ilgisini çekti. Sokağın ta öbür ucundan miyavlayarak koşuyor ve ilgiyle drona bakıyorlar. Sanırım av zannediyorlar. Köpekler de benzer bir ilgi gösterebilir, dikkat etmekte fayda var.
Telefon ile bağlantı mesafeniz kısıtlı olduğu için sinyal koparsa yapacak bir şeyiniz kalmıyor. Telefona wifi ile bağlanıyor. Mesafe için 50 m. diyor ama bağlantı mesafesi benim telefon ile daha kısa sanki. Diyelim telefon ile manuel kaldırdınız ve biraz fazla yükseğe çıktınız, bağlantı koparsa şarjı bitene kadar o noktada kalıyor, sonrasında düşüyor.
Yapay zekası biraz şapşik sanki. Mtb ile ormanda denerken motorculara denk geldim. Beni bırakıp arkama giren bir motorcuyu takip etmeye başladığını motorcu beni geçince farkettim. Allahtan kısa süre sonra onu da kaybetti de dronu aldım. Pelatonda sağlıklı çalışmayacaktır. Nitekim koşu grubunda takip modunda iken arkama başka biri girince yine sizi kaybedip duruyor. Kalabalık gruplarda dronun görüşünden çıkmamak, arkanıza başka insan yanaştırmamak gerek.
Ani hızlanmalarda sizi kaybediyor. Yavaş hareketlerle hızlanmak lazım. Keza özellikle inişlerde virajlarda genişten ve yavaşlayarak dönmek lazım, bir anda viraja girince yine sizi kaybedip takibi brakıyor. Usulüne uygun 30+ hıza çıktım, sorunsuz takip ediyor.
Ters ışıkta da bir sorun var. Örneğin ikindi vakti takip modunda denemelerimde karşıdan güneş vurunca kamera parladığı için sizi kaybediyor. Bunun için ayrıca farklı özelliklerde filtreler satılıyor, sanırım filtre alıp takınca bu sorun aşılır.
Gelelim en tehlikeli soruna. Kendi kendine saçmalıyor benim cihaz. Şimdiye kadar 4 kere düşürdüm. Biri kendi hatamdan, takip modunda iken çam ağacına girdi bunu saymıyorum. Diğeri gün doğarken (hava tam aydınlanmamıştı) kayalık yamaç bir bölgede dronie modunda çalıştırdım. (bu modda 6 m. geriye doğru gidip geliyor) Benim cihaz gerisin geri sağa doğru çekilip sonrasında bastı gitti, ağaçlara çarpıp düştü. Yamaç olduğu için kayalık, çalılık ters bir noktaya düştü ama Allahtan çokta aratmadı kendini. Biraz zor olsada inip kurtarabildim. Dünde ormanda koşarken düz yolda takip modunda başlattım ve aynı hareketi yaptı. Gitti yol kenarındaki çalılara daldı. Yine kayalık ve uçurum bir bölgede dairesel modda çekim yaptım. Çekim bitti ancak dron bana tam yanaşmadı ve açıkta kalakaldı. Manuel moda alıp kendime yaklaştırırken kontrolden çıktı ve yine geriye sağa doğru hızlanıp yamaca çarptı. Bunu neden yapıyor bilmiyorum, tam olarak anlamlandıramadım. Yine alınabilecek bir noktaya düştüğü için inip alabildim.
Rocket modunda (yukarı doğru belirlenen mesafe yükselip geri iniyor) bir kaç kez indikten sonra yüksekte kaldığı oldu. Boyumu aştığı için haliyle alamıyorum. Manuel moda geçip o şekilde indiriyorum.

Şimdiye dek yaşadıklarım böyle. Kamerası süper, gündüz muhteşem çekimler yapıyor. Karanlıkta uçamıyor, görüntü berbat zaten ışık düşükse. Haylaz küçük bir çocuk gibi şu an benim için. Şöyle gönül rahatlığıyla uçuşa başlayamıyorum, her an kafasına esip ani hareketler yapacak diye çekiniyorum. Sonuç olarak alacak olanlara tavsiye ederim, güzel şeker bir cihaz.

DJI Neo ve Mini 4 Pro için merak ettikleriniz varsa cevaplamaya çalışayım. Her iki cihazı aktif olarak kullanıyorum.
Dün Neo ile koşarken çekim yaptım, akşam onu kanala yükleyince ayrıca paylaşırım.
Foruma gönderdiğim mesajlara bakarak Neo ile Kos bisiklet çekimini görebilirsiniz.

Aşağıda yazılım güncellemesi gelmeden önceki çekimi görebilirsiniz, son güncelleme ile Neo'da bir sorun yok Follow modunda çekim yaparken. Direction Track henüz o ölçüde başarılı değil.

DJI Neo ve Mini 4 Pro için merak ettikleriniz varsa cevaplamaya çalışayım. Her iki cihazı aktif olarak kullanıyorum.
Dün Neo ile koşarken çekim yaptım, akşam onu kanala yükleyince ayrıca paylaşırım.
Foruma gönderdiğim mesajlara bakarak Neo ile Kos bisiklet çekimini görebilirsiniz.

Aşağıda yazılım güncellemesi gelmeden önceki çekimi görebilirsiniz, son güncelleme ile Neo'da bir sorun yok Follow modunda çekim yaparken. Direction Track henüz o ölçüde başarılı değil.

Neo'da yukarıda anlattığım kafasına göre hareket etme davranışı gözlemlediniz mi?

Neo'da yukarıda anlattığım kafasına göre hareket etme davranışı gözlemlediniz mi?
Ben cihazda sizin bahsettiğiniz olayları hiç yaşamadım. Sadece direction track modunda akıcı bir uçuş performansı her zaman olmuyor. Instagram hesabımdaki son videoda var, akşam onu gönderirim buraya. Daha iyi bir çekim kalitesi isteniyorsa Mini 4 Pro'yu kullanmayı düşünüyorum, sonuçta ama içerik oluşturmaksa Mini 4 Pro waypoint modları ile sürülecek rotada uçuş planlama gibi çok kompleks görevler planlanabiliyor. Henüz o kadar vakit ayıramıyorum bu konuya ama Mini 4 Pro ile yakında denemelere başlarım hafta sonları.

Ben cihazda sizin bahsettiğiniz olayları hiç yaşamadım. Sadece direction track modunda akıcı bir uçuş performansı her zaman olmuyor. Instagram hesabımdaki son videoda var, akşam onu gönderirim buraya. Daha iyi bir çekim kalitesi isteniyorsa Mini 4 Pro'yu kullanmayı düşünüyorum, sonuçta ama içerik oluşturmaksa Mini 4 Pro waypoint modları ile sürülecek rotada uçuş planlama gibi çok kompleks görevler planlanabiliyor. Henüz o kadar vakit ayıramıyorum bu konuya ama Mini 4 Pro ile yakında denemelere başlarım hafta sonları.
Bugün biraz dji global forumuna göz attım da benzer durumları yaşayan çok sayıda kullanıcı varmış. Araştırmaya devam..

• Beğen
Tepkiler: Tolga Uşaklı
Bugün biraz dji global forumuna göz attım da benzer durumları yaşayan çok sayıda kullanıcı varmış. Araştırmaya devam..
cihazı telefonla mı kullanıyorsunuz? bağlantı protokolünüz ne? wifi mi?

Hafta sonu çektiğim koşu videosunu paylaştım, keyifli seyirler!
Vakit buldukça yeni malzemeler çekerim.

• Beğen
Tepkiler: a.valverde
ondan kesiliyordur sinyal, kumandada sorun olacağını sanmıyorum
Otomatik modlarda yaşıyorum sorun. Sinyal kesilmesinden farklı durumlar var. Youtube da veya forumlarda bu tip anormal davranışlar yaşayanlar çok. Kumanda ile kontrol ederken de hiç bir neden olmadan düşen, kontrolden çıkan, basıp giden vakalar gördüm. Genelde neo özelinde bakıyorum ancak diğer modellerde de varmış bu tip sorunlar onu da öğrenmiş olduk.

Geri